رنک برین گوگل یکی از بهترین الگوریتم های گوگل به شمار میرود که میتونیم اونو الگوریتم بر اساس هوش مصنوعی بنامیم، اجازه بدین با هم به بررسی این الگوریتم جالب بپردازیم
اجازه بدین قبل از شروع صحبت های تخصصی مثالی بزنیم که اول با خود این الگوریتم گوگل آشنا بشیم ، بعد به سراغ توضیحات تخصصی بریم
من به شخصه معمولا آهنگ زیاد گوش نمیدم اما مثل خیلی ها علاقه دارم آهنگ های جدید رو بشنوم از طرفی حوصله ندارم که بخوام ساعت ها وقت بزارمو اهنگ مورد علاقه خودمو پیدا کنم حالا من یه دوست خوبی دارم که همیشه در حال دانلود کردن آهنگ های جدیده ، معمولا به اون میگم یه چندتا اهنگ خوب برای من بفرست اونم آهنگهایی که جدیده و میدونه مورد علاقه منه را برام میفرسته !!! این دوست من دقیقا rank brain گوگل برای من !! میگین چرا؟ چون هم منو خوب میشناسه هم آهنگارو!! پس رنک برین گوگل برای شما همین کارو میکنه، یه دوست خوب که هم شما رو خوب میشناسه هم آهنگ ها رو بنابراین بهترین نتایج را در سرچ گوگل برای شما پیدا میکنه.
الگوریتم رنک برین چه کاربردی دارد؟
این الگوریتم دقیقا همون الگوریتیمی که شما را بارها شگفت زده کرده!!! الگوریتم رنک برین بدون پرسیدن سوال اضافه و با استفاده از یه تطبیق عصبی یا به عبارتی Neural matching جستجوهای شما را حتی اگر عبارت های نامفهومی نوشته باشید، متوجه میشه و بهترین نتایج مرتبط با عبارت سرچ شده شما را در اختیار شما قرار میدهد.
حالا یه مثال دیگه بزنیم از خود رنک برین گوگل که این موضوع کاملا براتون جا بیوفته
قطعا همه ما سرچ گوگل انجام میدیم و حتما با این موضوع برخورد کردیم، تو عکس زیر همونطور که میبینید من سرچ کردم " بهترین فیلم اکشن " اما نتایج برای من فیلم های 2019 را نشان داده حالا به نظر شما از کجا متوجه شد که من امسال و میگم ؟ من که در مورد قدیمی یا جدید بودن فیلم صحبتی نکردم !!! این همونجاس که میگیم گوگل مفهومی سرچ میکنه و بهترین نتیجه سرچ را بر مبنای خواست کاربر در اختیار آنها قرار میدهد.
بریم سراغ سوالاتی که معمولا در زمینه الگوریتم rank brain برای کاربران رایانه کمک پیش میاد.
- تاثیر کلید واژه و محتوای متن بر رنک برین
- بهبود رتبه از نظر رنک برین
- تفاوت رنک برین با تطبیق عصبی Neural Matching
- آشنایی با عملکرد الگوریتم رنک برین rank brain
- الگوریتم رنک برین یا rank brain چیست
- ارتباط رنک برین و الگوریتم مرغ مگس خوار
خب برگردیم به مثال قبلیمون همانطور که دیدین گوگل از شما نمیپرسه فیلم های امسال و میخوای یا پارسال بلکه گوگل با استفاده از یادگیری ماشین زبان انسان ها رو متوجه میشه و توانایی درک مفهوم کلام را داراست، اجازه بدین قبل از بررسی مبحث الگوریتم rank brain با هم نگاهی به یادگیری ماشین بیندازیم.
یادگیری ماشین به چه معناست ؟
یادگیری ماشین به این معناست ، ما زمانی که در حال برنامه نویسی هستیم تمامی مفاهیم دنیای واقعی را تک به تک به صورت کد یا الگوریتم در اختیار برنامه قرار میدهیم تا با ترکیب این مفاهیم قدرت درک را به برنامه بدهیم،
با یادگیری ماشین ، ما در حال بالا بردن درک نرم افزار هستیم.
شاید یه مقدار درکش سخت باشه اما اجازه بدین مفهومی تر بیان کنم، در قدیم ما هزار خط کد مینوشتیم تا تصویری از یک لیوان را در برنامه ترسیم کنیم حالا دیگه نیازی نیست که با کد ها این کار را انجام بدیم بلکه با یادگیری ماشین تصاویری از رم ، هارد ، کارت گرافیک و غیره را در اختیار برنامه قرار میدیم و نرم افزار خودش برای هر تصویر یه نام فرضی انتخاب میکنه مثلا به رم میگه 1 به هارد میگه 2 و .... ( مثل اینکه ما تو فارسی میگیم ماجیک ولی تو انگلیسی میگیم marker ) ، ماشین هم برای خودش زبانی داره !!!
حالا من یه تصویر از یه هارد اکسترنال را به ماشین نشان میدهم ، نرم افزار با الگوریتم های خودش تصمیم گیری میکنه که این به احتمال بالای 90 درصد یه هارده ! به همین راحتی !!!
کاملا واضح است که هر چه من داده های بیشتری در اختیار نرم افزار قرار بدهم و قدرت سخت افزاری ماشین را بالاتر ببرم پاسخ ها سریع تر و دقیق تر خواهد بود. تا اینجا کاملا با یادگیری ماشین آشناشدیم و متوجه شدیم که ماشین هم میتونه عبارت های ما را درک کنه به شرطی که ما داده های درستی را در اختیار ماشین قرار بدهیم، الان آماده هستید که با هم به سراغ " الگوریتم رنک برین چیست " برویم .
Rank brain گوگل چطور کار میکنه ؟
قبل از اینکه گوگل از این الگوریتم استفاده کند خیلی مواقع شما با عبارت " برای جستجوی شما نتیجه ای پیدا نشد" رو به رو می شدید
اما این مشکل به دلیل این نبود که شما عبارت جدیدی جستجو کرده اید که در گوگل نیست، بلکه دلیل این بود که شما عبارتی را با جمله بندی متفاوتی و کلمات جدیدی سرچ کرده اید و گوگل توانایی درک مفهوم عبارت سرچ شده شما را نداشته چرا که در آن زمان موتور جستجو گر گوگل از هوش مصنوعی استفاده نمیکرد همین حالا هم ما زمانی که عبارتی را سرچ میکنیم ممکنه با پیشنهادات گوگل مبنی بر
- جستجوی عبارت کلی تر
- جستجوی عبارت دیگر
- دقت در املای کلمات
رو به رو شویم که این مشکل تا حد زیادی از طریق هوش مصنوعی و الگوریتم rank brain حل شده است.
برای حل مشکل نرم افزار گوگل کاری که مهندسان گوگل انجام دادند این بود: این مشکل را به سه مسئله کوچکتر تقسیم کردند تا بتوانند به صورت کامل این مشکل موتور جستجو گر گوگل را برطرف کنند
- نتایج بر اساس وضعیت فعلی رتبه بندی شوند ( مفاهیم را نسبت به زمان و مکان تغییر میدهد )
- درک مفاهیم پشت جملات و عبارات نوشته شده ( مفاهیم را به محتوا ارتباط دادند )
- درک منظور کاربر از عبارت جستجو شده ( معادل کلمات یا مترادف عبارات شما هم بررسی میشود)
با توجه به ادغام این سه مسئله و دریافت اطلاعات کامل به هدف برطرف کردن این سه مسئله گوگل با الگورتیم رنک برین و سیستم تطبیق عصبی ، در حال حاضر بهترین و مناسب ترین نتایج را در اختیار ما قرار میدهد
با هم مثالی رو بررسی کنیم:
الان شما عبارت کمک رایانه را سرچ میکنید ممکنه منظور شما چندین عبارت باشه الگوریم رنک برین به مسئله اینطور نگاه میکنه:
کاربر اینجا نوشته کمک رایانه ممکنه به دنبال این اهداف باشه
- میخواد با شرکت رایانه کمک تماس بگیره
- میخواد ببینه به کمک رایانه چه کارهایی میتونه انجام بده
- به دنبال حل مشکل رایانه یا کامپیوتر خودشه
- به دنبال تعمیرات کامیپوتر میگرده !!!
فهمیدن اینکه شما دقیقا دنبال کدوم یکی از این مفهوم ها هستید اصلا برای گوگل سخت نیست، با مثالی بیشتر این موضوع رو درک کنیم:
- امروز روز جشنواره فجر و شما عبارت “جشنواره فجر” را سرچ میکنید میبینید که خیلی راحت اولین لینک برای شما آدرس محل برگزاری را نشان میدهد یا تلفن رزرو صندلی را نشان میدهد.
- حالا اگر سه هفته به جشنواره فجر باقی مانده باشد و شما این عبارت را سرچ کنید گوگل معمولا شهر برگزاری این جشنواره یا توضیحی از این مراسم به شما نشان میدهد چون حدس نمیزنه شما الان میخواهید به آنجا بروید بلکه حدس میزنه میخواهید در مورد جشنواره فجر اطلاعاتی کسب کنید !
گوگل چه کاری انجام داده ؟ مفهوم کلمه جشنواره را در گوگل ذخیره کرده ، همچنین از فجر هم مفهومی داره، و در نتیجه میتونه با توجه به زمان و مکان برگزاری این جشنواره جستجو های متفاوتی را به شما نشون بده.
آیا rank brain بخشی از الگوریتم مرغ مگس خوار است؟
به جرات میشه گفت بله حتما ! نه تنها الگوریتم رنک برین بلکه باقی الگوریتم هایی مانند کبوتر ، الگوریتم پنگوئن و پاندا هم بخشی از الگوریتم مرغ مگس خوار است. هر چند قبلا در رابطه با الگوریتم مرغ مگس خوار کاملا توضیح دادم اما به صورت کلی میتونم بهتون بگم مرغ مگس خوار یک الگوریتم کامل برای جستجو به شمار میره اما هر کدام از این الگوریتم ها معیار خاصی را بررسی میکنند که در مجموع بهترین نتیجه را در اختیار کاربران قرار میدهند.
رنک برین جستجوها را از نظر مفهومی و معنایی بررسی میکند
تطبیق عصبی گوگل چیست (Neural Matching )
تقریبا از نام این عبارت میتونیم مفهومی را ازش درک کنیم فقط باید بدونیم که تطبیق عصبی گوگل نه روش جدیدی برای رتبه بندی سرچ است، نه نوعی الگوریتم جدید، بلکه گوگل از تطبیق عصبی برای شناخت الگوها در یادگیری ماشین استفاده میکند و بین مفاهیم و کلمات، ارتباطی قابل درک ایجاد میکند مثلا من ممکنه کلمه "شیر" را در گوگل سرچ کنم این کلمه چون در فارسی مفاهیم مختلفی دارد ( ما هم حیوانی به نام شیر داریم هم نوشیدنی به نام شیر ) گوگل در اولین سرچ ها هر دو مفهوم را استفاده میکنه که به عنوان تطبیق عصبی شناخته میشود.
خب تا به اینجا با مفهوم رنک برین آشنا شدیم اما حالا بریم به سراغ اینکه چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم تا رتبه سایت از نظر الگوریم rank brain را افزایش دهیم ؟
افزایش رتبه سایت از نظر رنک برین
معمولا همه کاربران سعی بر انتخاب بهترین سایت برای دستیابی به هدف خود انتخاب کنند، بنابراین شما باید قبل از هر چیز به تولید محتوای با ارزش فکر کنید یادتون باشه که محتوا برای ربات گوگل ننویسید و برای کاربر بنویسید در اینجا به چند تکنیک بسیار مهم اشاره میکنم که میتونه به افزایش رتبه از نظر الگوریتم rank brain کمک کند.
چه نیازی هست که شما برای مطالب خودتون عنوان های جذابی را انتخاب کنید ؟ میدونید که با این افزایش نرخ کلیک یا CTR سایت را خواهید داشت ؟ معمولا کاربران به سمت عنوان های جذاب تر کشیده میشوند بنابراین در عین حال که عنوان انتخابی شما باید کاملا منطبق با نوشته شما باشد حتما میبایستی عنوانی جذاب و کاربر پسند را انتخاب کنید که در بین تمامی نتایج گوگل کاربر جذب عنوان نوشته شما شود و بر روی آن نوشته کلیک کند.
قبل از اینکه یک عبارت کلیدی یا کلمه کلیدی را انتخاب کنید در رابطه با آن تحقیق کنید شاید بپرسید تحقیق کلمه کلیدی دیگه چیه !؟ اصلا چه نیازی به تحقیق داریم!؟ مطالبی که مینویسیم کلمه کلیدیش کاملا مشخصه و خودمون به راحتی قادر به حدس زدن و مشخص کردن کلمات و عبارت های کلیدی هستیم اما صبر کنید دست نگه دارید ، همانطور که بهتون گفتم مهمترین بخش رنک برین یا rank brain درک مفهوم عبارت هایی که از طرف کاربران جستجو میشه پس محتوایی که مینویسیم باید برای عبارت های متنوعی آماده شود و برای اینکار میبایستی تحقیق کلمات کلیدی را انجام دهید.
معمولا برای هر وب سایت ما دو نوع تحقیق کلید واژه انجام میدهیم و در هر دو حالت لیستی از کلمات کلیدی که بیشتر از همه در این رابطه سرچ میشوند را جمع آوری و دسته بندی میکنیم و با اینکار میتونیم هم مطالب کاربر پسندی بنویسم و هم گوگل پسند! یادمون میمونه که اول از همه مطالب برای کاربران نوشته میشه
- تحقق کلید واژه ها یا کلمات کلیدی برای هر محتوا به صورت مجزا
- تحقیق کلید واژه ها یا کلمات کلیدی برای استراتژی کلی سازمان
فرض کنید من در رابطه با هارد کامپیوتر مطلبی را در حال نوشتن هستم کلیدواژه های مرتبط در این رابطه به این صورت میباشد
2- برندینگ قوی داشته باشید
یکی از مواردی که باعث میشه کاربران به سایت شما اعتماد کنند و بر روی لینک وب سایت شما کلیک کنند برند بودن سازمان شماست سعی کنید در جاهایی غیر از اینترنت و شبکه های اجتماعی هم خودتون را به مردم معرفی کنید، یعنی از بیلبورد های خیابان استفاده کنید از رسانه های مثل تلویزیون و رادیو استفاده کنید سعی کنید خودتون را در ذهن ناخودآگاه کار بر جای بدین زمانی که کاربر عبارتی را سرچ میکنه به صورت ناخودآگاه بر روی لینک های که آشنای بیشتری براش داره کلیک میکنه باز هم با استفاده از این ترفند میتوانید نرخ کلیک یا CTR click through rate سایت خود را افزایش دهید.
به زبان خود مردم بنویسد
مگه زبان غیر مردمی هم داریم ؟ دقت کردین گاهی وارد سایت خاصی میشوید و مطلب نوشته شده را چند بار میخونید اما دقیقا متوجه نمیشین که چی نوشته شده ؟
مثلا من به شما میگم : بسیار مفتخریم که در جهت رشد و ارتقا محصولات داخلی کشور در راستای اهداف بلند پرازانه و اندیشمندانه خود محصولات منطبق بر اهداف مردمی شرکت .... را معرفی کنم
به نظر شما این جمله مردمی بود ؟ زمانی که میخواهید یک محصول را به دوست خود معرفی کنید آیا از این عبارات استفاده میکنید؟ قطعا جواب شما منفیه ما این مدلی با دوستامون حرف نمیزنیم ، کاربرای سایت شما هم دوستای شما هستن اینقدر سخت باهاشون حرف نزنید ، راحت صحبت کردن با کاربر باعث میشه شما کمترین pogo sticking را در سایت خود تجربه کنید.
نکته : زمانی که کاربران عبارت خاصی را سرچ میکنند و سایت ما را انتخاب میکنند اگر در کمترین زمان بک بزنن و به نتایج گوگل برگردن به این کار pogo sticking میگوییم.
این چند مورد را در نوشته ها رعایت کنید قطعا نوشته های شما خوانا تر خواهد شد
یک : ساده بنویسید ( شاید شما از مطلبی که در حال نوشتن هستید اطلاعات زیادی داشته باشید اما یادتون باشه این اطلاعات را میخواهید در اختیار کسی قرار دهید که در این مورد نیاز به کسب اطلاعات جدید دارد پس ساده بنویسید )
دوم : از کلمات و عباراتی که همه مردم استفاده می کنند، استفاده کنید
سوم : جملات را کوتاه کنید اما نه طوری که درک جملات سخت شود ( مختصر و مفید بنویسید )
محتوایی با تنوع کلید واژه و جامع بنویسید
سعی کنید زمانی که محتوایی را ایجاد میکنید محتوای شما جامع و کامل باشه تا کاربر با خواندن محتوای شما به اهداف خود برسد به عنوان مثال ما میتوانستیم این مقاله را به چند مقاله مجزا تقسیم کنیم
- تطبیق عصبی چیست ؟
- رنک برین چیست ؟
- راهکار های بهبود سئو از نظر rank brain
- یادگیری ماشین چیست؟
اما ما تمامی این مقالات را در یک مقاله جامع در اختیار شما قرار دادیم تا شما با مطالعه یک مقاله به اهداف خود برسید و همچنین کلید واژه هایی که کاربران جستجو میکنند و به این مقاله میرسند بیشتر باشد به طور مثال شما ممکن است با عباراتی مثل
- افزایش رتبه با تحقیق کلمات
- یادگیری ماشین
- بهبود سئو سایت
- الگوریتم مرغ مگس خوار
وارد سایت رایانه کمک شوید و این محتوا را مطالعه کنید پس من دامنه انتخاب کلید واژه ها را برای شما افزایش داده ام
افزایش زمان ماندگاری کاربر در سایت
با انجام این کارها شما زمان ماندگاری Dwell time را افزایش میدهید و کاربر زمان بیشتری را در سایت شما سپری میکند با این اتفاق شما رنک بالاتری دریافت خواهید کرد چرا که نرخ پرش را پایین می آورید
پیشنهاد مطالب مرتبط
یکی از بهترین کارهایی که میتوانیم bounce rate یا نرخ پرش را پایین بیاریم استفاده کردن از مطالب مرتبط است با اینکار شما لینک های داخلی ایجاد میکنید و باعث میشه برای مدتی کاربر از سایت شما خارج نشود و به صفحات مختلف سایت شما مراجعه کند
حرف آخر
در این مقاله با هم یکی از مهمترین الگوریتم های گوگل را بررسی کردیم و راهکارهای مفیدی را برای افزایش رتبه از طریق الگوریتم رنک برین را در اختیار کاربران قرار دادیم .
ما در گروه فنی رایانه کمک تلاشمان را میکنیم تا سطح اگاهی شما را در زمینه های مختلف حل مشکلات سایت و همچنین حل مشکلات کامپیوتری افزایش دهیم. امید دارم که این مقاله هم مورد رضایت شما عزیزان قرار گرفته باشه همچین فراموش نکنید که شرکت رایانه کمک به صورت بیست و چهارساعته پاسخگوی سوالات کامپیوتری و تلفن همراه شما عزیزان خواهد بود گافی است اگر در هر بخش با مشکل یا سوال حاصی روبرو شدید، با شماره 9099071540 تماس بگیرید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.