در سال ۱۳۸۱ سازمانی تحت عنوان سازمان امور مالیاتی وابسته به سازمان اقتصاد و دارایی در کشور ایران تاسیس شد. هدف از تاسیس این سازمان افزایش نظم و کارایی در زمینه امور مالیاتی در کشور بود. سازمان امور مالیاتی خدمات مختلفی رو به متقاضیان ارائه میکنه که از اون جمله میتونم به پرداخت مالیات، صدور قبوض مالیاتی، استعلام بدهی مالیاتی و مواردی از این دست اشاره کنم. بعد از اینکه بیماری کرونا در جهان فراگیر شد سعی شد تا خدماتی که تو مراکز خصوصی و دولتی به صورت حضوری به کاربرا ارائه میشد به صورت الکترونیکی به اونها ارائه بشه تا میزان مراجعات حضوری به این مراکز کاهش پیدا کنه. به همین خاطر سازمان امور مالیاتی هم سامانه مخصوصی تحت عنوان درگاه ملی خدمات مالیات راه اندازی کرد که در اون فراد میتونن یه سری از کارهای مالیاتیشون رو به صورت غیر حضوری انجام بدن. برای انجام این کار هم کافیه متقاضیان به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه کنن تا بتونن با فوریت بالا کارهاشون رو پیش ببرن. من تو این مقاله میخوام نحوه ثبت نام در سامانه مالیاتی رو بهت یاد بدم. پس اگه تو هم دوست داری روش انجام این کار رو یاد بگیری با من در ادامه این مقاله همراه باش.
فهرست
✅معرفی سامانه مالیاتی my.tax.gov.ir
✅نحوه ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور به چه صورت است؟
✅سامانه مالیاتی چه امکاناتی دارد؟
✅جمع بندی
معرفی سامانه مالیاتی my.tax.gov.ir
همونطور که در ابتدای مطلب هم بهش اشاره کردم در سال ۱۳۸۱ سازمان امور مالیاتی کشور جهت بهبود و افزایش کارایی نظام مالیاتی کشور به تاسیس رسید. از جمله وظایف این سازمان میتونم به مواردی مثل ارائه پیشنهادهای لازم برای بهبود سیستم مالیاتی کشور، بررسی موانع نظام مالیاتی، برنامهریزی برای بهبود سیستم مالیاتی و نحوه دریافت اون و مواردی از این دست اشاره کنم. این سازمان برای اینکه بتونه عملکرد خودش رو بهبود ببخشه و بتونه خدمات خودش رو با فوریت بیشتری به کاربرا ارائه کنه، سامانهای تحت عنوان درگاه ملی خدمات مالیات راه اندازی کرد. افرادی که تمایل به استفاده از خدمات این درگاه دارن میتونن به آدرس my.tax.gov.ir مراجعه کنن. خدماتی که در درگاه ملی خدمات مالیات ارائه میشه بسیار متنوع و گستردس که از اون جمله میتونم به استعلام بدهی مالیاتی، ثبت پایانه فروشگاهی، ثبت نام در سامانه مودیان مالیاتی، استعلام پرونده مالیات بر ارزش افزوده، ابلاغ اوراق مالیاتی، استعلام اظهارنامه مالیاتی ارسال شده، پرداخت مالیات، درگاههای پرداخت اینترنتی و ... اشاره کنم.
پیشنهاد مطلب: در ورژن جدید اپلیکیشن شاد بسیاری از مشکلات رفع شده ، امکانات جدید نرم افزار شاد و تو این مقاله بررسی کنید.
نحوه ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور به چه صورت است؟
درگاه ملی خدمات مالیات به آدرس my.tax.gov.ir جزو زیر مجموعههای سامانه سنیم هست و هدف اصلی از تاسیس این درگاه، ارائه خدمات الکترونیکی با فوریت بالا در زمینه امور مربوط به مالیات مثل اعتراض به تشخیص مالیاتی، تشکیل پرونده مالیاتی دستگاه کارتخوان، استعلام بدهی مالیاتی و ... عنوان شده. در نتیجه همه کسایی که بر مبنای قانون مالیاتهای مستقیم ملزم به پرداخت مالیات شدن، برای پرداخت مالیات خودشون میتونن از این سامانه استفاده کنن. برای استفاده از خدمات این سامانه افراد اول باید توی اون ثبت نام کنن. در ادامه نحوه ثبت نام در سامانه مالیاتی اشخاص حقیقی را به صورت قدم به قدم بهت آموزش میدم:
🟡 در اولین قدم عبارت "درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی" رو تو مرورگرت جستجو کن تا بتونی وارد صفحه اصلی این سایت بشی. البته با وارد کردن آدرس my.tax.gov.ir در مرورگر هم به راحتی به همین صفحه هدایت خواهی شد.
🟡 بعد از ورود به سایت درگاه ملی خدمات مالیات باید روی گزینه ثبت نام کلیک کنی.
🟡 حالا باید کد ملی و شماره تلفن همراهی که به اسم خودته به همراه تاریخ تولد تو باکسهای مربوطه وارد کنی و بعد از وارد کردن تصویر امنیتی در کادر مربوط به خودش، روی گزینه ثبت نام درست مثل شکل زیر کلیک کنی.
🟡 با انجام این کار یه رمز ورود به شماره همراهت ارسال میشه که از این به بعد میتونی از این رمز به همراه نام کاربریت، برای ورود به سایت درگاه ملی خدمات مالیات برای استفاده از خدمات اون استفاده کنی.
برای دریافت راهنمایی بیشتر درباره نحوه ثبت نام در سامانه مالیاتی میتونی با کارشناسان رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 909071424 تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی.
پیشنهاد مطلب: بعد از طراحی سامانه ثنا انجام کارهای قضایی خیلی راحتتر از قبل شد مقاله مدارک ثبت نام سامانه ثنا رو از دست نده.
سامانه مالیاتی چه امکاناتی دارد؟
تو این قسمت از مطلب میخوام در خصوص امکاناتی که درگاه ملی خدمات مالیات یا همون my.tax.gov.ir داره صحبت کنم. این امکانات شامل موارد زیر میشن:
🔹 امکان مشاهده اطلاعات صورت معاملات در سامانه مالیاتی وجود داره.
🔹 امکان مشاهده مالیات تکلیفی مثل حقوق و اعتراض به مالیات در مراجع حل اختلاف مالیاتی در سامانه مالیاتی فراهمه.
🔹 امکان استعلام پروندههای مالیاتی و دریافت و استعلام ایتنا کد از سامانه مالیاتی وجود داره. این پروندهها شامل پروندههای درآمد و پروندههای ارزش افزوده میشن.
🔹 امکان استعلام ممنوع الخروجی مالیاتی که در نتیجه بدهی مالیاتی صادر شده از سال ۱۳۹۴ به بعد از طریق این سامانه وجود داره.
🔹 کسایی که میخوان اقدام به پرداخت قبضهای مالیات خودشون کنن و یا قبضهای پرداختیشون رو مشاهده کنن میتونن به این سامانه مراجعه کنن.
🔹 امکان مشاهده کارتابل ابلاغ الکترونیک در سامانه مالیاتی وجود داره.
🔹 کسایی که تمایل به دریافت استعلام اظهارنامه مالیاتی دارن میتونن از طریق سامانه مالیاتی اقدام کنن. این اظهارنامهها شامل مواردی مثل اظهارنامه درآمد، مستغلات استیجاری، ارث و نقل و انتقال ملک میشه.
🔹 امکان استعلام درخواستها از سامانه مالیاتی وجود داره. این بخش هم شامل مواردی مثل استعلام بدهی مالیاتی، رفع تعهد ارزی و اظهارنامههای پلمپ دفاتر تجاری میشه.
جمع بندی
تو این مقاله سعی کردم نحوه ثبت نام در سامانه مالیاتی و دریافت کد رهگیری را به صورت قدم به قدم بهت آموزش بدم تا اگر تو هم قصد انجام کارهای مالیاتی خودت به صورت غیر حضوری رو داری، با ثبت نام در این سامانه بتونی این کار رو به راحتی انجام بدی. پس برای اینکه بتونی از امکانات موجود در سایت my.tax.gov.ir استفاده کنی اول باید توی این سایت ثبت نام کرده باشی. به نظرت امکانات موجود در سامانه مالیاتی خوبه؟ نحوه استفاده از خدمات موجود در این سایت برات آسون بود یا سخت؟ ممنون میشم نظرات و تجربیات مفیدت در این زمینه را در بخش کامنت با من و بقیه کاربران در میون بذاری. در آخر میخوام ازت تشکر کنم که تا آخر این مقاله با من همراه بودی و امیدوارم تونسته باشم پروسه ثبت نام در سامانه مالیاتی برای کارتخوان رو به خوبی بهت یاد بدم.
اگر سوالی درباره نحوه ثبت نام در سامانه مالیاتی کارتخوان داشتی، به راحتی میتونی با خدمات کامپیوتری رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099071424 تماس بگیری تا به جواب سوالاتت برسی و کارشناسان ما سوالاتت را در کمترین زمان پاسخ می دهند و ابهاماتت را برطرف می کنند.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.