همونطور که میدونی هارد یکی از قطعات سخت افزاری مهم در سیستمهای کامپیوتریه که وظیفه ی ذخیره سازی و حفظ اطلاعات مختلف رو به عهده داره و ممکنه به دلایل گوناگون دچار خرابی بشه حالا میدونی نحوه عیب یابی و تعمیر هارد لپتاپ چطوریه؟؟!! ببین تعمیر هارد اصلااااا کار ساده ای نیست و نیاز به تخصص داره اما خُب میخوام در این مقاله از رایانه کمک بهت یاد بدم چطوری بعد از عیب یابی هارد رو تعمیر کنی پس اگه دوست داری نحوه ی تعمیر این قطعه ی مهم رو یاد بگیری تا آخر این مقاله با من همراه شو... 😉
📌 راستی اگه به دنیای تکنولوژی علاقه داری و دلت میخواد در جریان جدیدترین اخبار باشی حتما اینستاگرام رایانه کمک رو دنبال کن؛ مطمئنم پشیمون نمیشی.
فهرست مطالب
✅دلایل خرابی هارد لپ تاپ چیست؟
✅علائم خرابی هارد دیسک لپتاپ
✅روشهای عیب یابی هارد دیسک لپ تاپ
✅مشکلات فیزیکی هارد
✅خرابی الکترونیکی
✅عیب یابی هارد ssd
✅روش تعمیر هارد لپ تاپ
✅رفع سر و صدای زیاد هارد
✅تعمیر هارد ضربه دیده
✅رفع مشکل شناسایی نشدن هارد
✅حل مشکل کپی نشدن اطلاعات هارد
✅راهنمای تعویض هارد لپ تاپ
✅هزینه تعمیر هارد لپ تاپ
✅روش های صحیح نگهداری از هارد لپ تاپ
✅و کلام آخر رایانه کمک...
دلایل خرابی هارد لپ تاپ چیست؟
اجازه بده قبل از اینکه برم سر وقت عیب یابی و تعمیر این قطعه اول از همه بهت بگم چه عللی باعث خراب شدن هارد سیستم میشه، بطور کلی اصلی ترین دلایل خرابی هارد دیسک عبارت است از:
☑ وارد شدن ضربه به لپتاپ
☑ گرمای بیش از حد محیط
☑ روشن و خاموش کردن مکرر لپ تاپ
☑ خرابی فن و بالا رفتن دمای سیستم
☑ نوسانات برق و عدم استفاده از محافظ
پیشنهاد مطلب : برای حل مشکل نشناختن هارد در DVR حتما بر روی این لینک کلیک کنید.
علائم خرابی هارد دیسک لپتاپ
حالا که با مهمترین دلایل خراب شدن هارد آشنا شدی خوبه بدونی که کدوم علامتها نشون از خراب شدن هارد داره، در واقع مهمترین دلایلی که با مشاهده ی آنها باید به خرابی هارد شک کنی عبارت است از:
❌ به گوش رسیدن سر و صداهای عجیب از لپتاپ
❌ مشاهده ی پیام عیب یابی هارد دیسک
❌ کاهش سرعت در اجرای برنامه ها
❌ از بین رفتن ناگهانی اطلاعات
❌ هنگ کردن مداوم سیستم
❌ عدم دسترسی به داده ها
❌ خراب شدن فایل ها
❌ صفحه آبی مرگ
❌ بوت شدن درایو
تمامی این علامت هایی که بهت گفتم میتونه نشونه ای از خراب شدن هارد دیسک لپتاپ باشه؛ پس به محض دیدن این علائم باید بری سراغ عیب یابی هارد!
روشهای عیب یابی هارد دیسک لپ تاپ
خُب ببین علاوه بر این علامت هایی که در بالا بهت گفتم و میتونی با کمک آنها متوجه بشی که هارد کار خودش رو به خوبی انجام نمیده، روش های زیر هم در عیب یابی هارد بهت کمک میکنه.
مشکلات فیزیکی هارد
خرابی های فیزیکی در هارد این قطعه رو از کار میندازه، خرابی هد، شکستگی یا چسبیدن هد به پلاتر، خراب شدن موتور هارد از جمله مهمترین مشکلات فیزیکی هارد دیسک هاست.
پیشنهاد مطلب : اگر میخوای با مهمترین ابزار 🔨 و تجهیزات مورد نیاز برای تعمیر سخت افزاری لپتاپ آشنا بشی خواندن این مقالرو قراموش نکن.
خرابی الکترونیکی
اگه برد منطقی PCB یا قطعات الکترونیکی روی آن خراب شده یا از بین بره میتونی به سادگی آن رو تشخیص بدی البته با چشم مسلح ممکنه خیلی راحت نتونی متوجه سوختگی ها بشی، از طرف دیگه اگه هارد دچار مشکل شده باشه بوی سوختگی رو به راحتی حس خواهی کرد.
راستی اگه متوجه مشکلی در هارد شدی یکسری نرم افزار خیلی خوب هم وجود داره که میتونه خیلی بهت کمک کنه؛ از جمله بهترین نرم افزارهای عیب یابی هارد دیسک عبارت است از: Seagate Sea Tools، CrystalDiskInfo، HDD Health، HDD Scan و Hard Disk Sentinel. در ضمن HDDScan بهترین نرم افزار عیب یابی هارد اکسترنال wd (وسترن دیجیتال) است.
اگه دوست داری با بهترین نرم افزار عیب یابی و تعمیر هارد دیسک و ویژگی های آن آشنا بشی بهت پیشنهاد میکنم واسه آشنایی با این برنامه ها حتما سری به مقاله ی "معرفی بهترین برنامه های تست سلامت هارد" بزنی.
عیب یابی هارد ssd
واسه عیب یابی هارد اس اس دی باید طبق مراحل زیر پیش بری:
✔ اول از همه سیستم رو در حالت Safe Mode قرار داده و دستگاه رو Restart کن؛ حالا ببین مشکل رفع شده یا نه؟!
⚠ نکته ی مهم: واسه فعال کردن Safe Mode در مک، بعد از صدای بوت دکمه ی Shift رو چند ثانیه نگه دار و واسه فعال کردن Safe Mode در ویندوز باید بعد از راه اندازی دستگاه دکمه ی F4 رو بفشاری.
✔ یادت باشه که از آپدیت بودن سیستم عامل، نرم افزار و درایورها مطمئن بشی.
✔ لازمه که فایل های نصب شده در SSD رو اجرا کنی تا متوجه بشی مشکلات نرم افزاری رخ داده یا نه.
بیشتر بدانیم : معرفی بهترین برنامه های تست سلامت هارد
روش تعمیر هارد لپ تاپ
حالا که متوجه خرابی هارد لپتاپت شدی باید خیلی سریع نسبت به رفع مشکل هارد لپ تاپ اقدام کنی، البته همونطور که قبلا هم بهت گفتم تعمیر هارد کار ساده ای نیست و نیاز به تخصص و مهارت داره پس اگه در این زمینه دانش کافی نداری بهتره از یک تکنسین مجرب کمک بگیری، در ضمن از طریق شماره 9099071540 و یا 9099070192(از طریق تلفن ثابت) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید.
بیشتر بدانیم : چطوری لپ تاپ خود را تمیز کنیم؟
رفع سر و صدای زیاد هارد
معمولا علت ایجاد صدای زیاد هارد خرابی هد، مشکل در برد هارد، خرابی پلاتر و ضربه دیدن هارد است؛ اگه بعد از بررسی هارد متوجه شدی که این قطعه دچار خرابی های فیزیکی شده باید واسه تعمیرش اقدام کنی، ببین اگه هد صدای تیک تیک میده احتمالا هد در پلتر گیر کرده و باید با تعمیر هد هارد لپ تاپ و آزاد کردن هد از پلتر مشکل رو حل کنی. در صورتیکه از هد صدایی شبیه به تلق تلق شنیده میشه باید پلتر رو تعویض کرده و یک اسپیندل موتور نو رو جایگزین کنی.
تعمیر هارد ضربه دیده
اگه هارد ضربه بخوره هد هارد معیوب شده یا پلاتر و موتور هارد دچار آسیب دیدگی میشه، در این مواقع باید از اطلاعاتت بکاپ بگیری و از یک تعمیرکار بخوای واسه رفع خرابی هد، پلاتر و موتور بهت کمک کنه.
پیشنهاد مطلب : تا حالا شده بخوای بدونی نشانه های خراب شدن هارد دیسک چیست؟ و دلایلش چی میتونه باشه؟ توصیه می کنم از خواندن این مطلب غافل نشو.
رفع مشکل شناسایی نشدن هارد
اگه سیستمت قادر به شناسایی هارد نیست احتمالا مشکلات زیر پیش اومده:
❎ روشن نبودن سوئیچ هارد در بایوس
❎ معیوب بودن هد هارد
❎ خرابی کابل دیتا
❎ کثیفی کابل ها
❎ خرابی برد هارد
پس اول از روشن بودن سوئیچ هارد در بایوس مطمئن شو البته اگه دیدی مشکل به دلیل خرابی هد و برد قطعه است باید کار رو به تعمیرکار بسپاری.
حل مشکل کپی نشدن اطلاعات هارد
خرابی هد، معیوب شدن فریم ویر و بدسکتور شدن هارد مهمترین دلایل کپی نشدن اطلاعات هارد است و اگه علت کپی نشدن اطلاعات هارد مربوط به فرم ویر باشه میتونی با فرمت کردن درایوهای هارد مشکل رو حل کنی.
پیشنهاد مطلب : همانطور که می دانید ارتقا هارد لپتاپ یکی از روش های مناسب برای افزایش سرعت است به همین دلیل تصمیم گرفتیم تا در مطلب ارتقای هارد لپ تاپ و کامپیوتر به SSD به طور کاملتر این موضوع برای شما توضیح دهیم.
راهنمای تعویض هارد لپ تاپ
اگه شدت خرابی هارد به حدی است که نمیشه تعمیرش کرد باید آن رو تعویض کنی و واسه اینکار هم لازمه طبق مراحل زیر پیش بری:
حواست باشه که روند کار در تمامی برندهای لپتاپ مثل اچ پی، ایسوس، ایسر، اپل، لنوو و... به همین طریقی است که بهت میگم و ممکنه در برخی مراحل با هم متفاوت باشند.
✅ اول همه لازمه از اطلاعات مهمت نسخه پشتیبان بگیری.
✅ دیسک بازیابی ایجاد کن، واسه نصب دوباره ی سیستم عامل باید دیسک بازیابی ایجاد کنی لازمه با مراجعه به وب سایت ویندوز نسخه ی سیستم عامل رو دانلود و روی CD-ROM یا USB ذخیره کنی.
✅ درایو قدیمی رو خارج کن واسه اینکار اول از همه سیستم رو خاموش و از برق جدا کرده و بعد از باز کردن درب لپتاپ، هارد دیسک رو پیدا و تمامی کابل و اتصال دهنده ها رو از درایو جدا کن. حالا باید هارد رو با چند حرکت کشویی از محفظه ی لپتاپ بیرون بیاری.
✅ در این مرحله باید درایو جدید رو جایگزین کنی، پس تمامی کانکتورهای برق رو وصل کن. بعد از برقراری کابل های اتصال پیچ های درایو و درب لپتاپ رو ببند.
✅ در آخر هم بعد از نصب سیستم عامل میتونی از لپتاپ با هارد جدید استفاده کنی.
بیشتر بدانیم : عدم شناسایی درایو هارد به دلیل حجم بالا
هزینه تعمیر هارد لپ تاپ
ببین هزینه ی تعمیر هارد لپتاپ به عوامل مختلفی مثل نوع خرابی بستگی داره و واسه همین هم نمیشه قیمت دقیقی واسه تعمیر این قطعه اعلام کرد، مطمئن باش یک تعمیرکار مجرب بعد از بررسی و عیب یابی هارد میتونه با مشخص کردن میزان آسیب دیدگی هارد قیمت تعمیر این قطعه رو بهت بگه.
روش های صحیح نگهداری از هارد لپ تاپ
حالا اگه میخوای کاری کنی که هارد سیستمت خراب نشه به نکاتی که در ادامه واست آوردم توجه کن.
✔ سیستم عامل لپتاپت رو آپدیت کن.
✔ هر چند وقت یکبار لپتاپ رو کاملا تمیز کن.
✔ از وارد کردن ضربه به لپ تاپ خودداری کن.
✔ فایل ها و برنامه های غیرضروری هارد رو حذف کن.
✔ مطمئن باش نرم افزاری که نصب کردی ویروسی نیست.
✔ لپتاپ رو در معرض رطوبت و نور مستقیم خورشید ☀ قرار نده.
✔ از برنامه های حفظ امنیت و سلامت هارد دیسک استفاده کن.
✔ اگه به حافظه ی بیش تری نیاز داری ؛ هارد سیستمت رو ارتقا بده.
و کلام آخر رایانه کمک...
ممنونم که با من همراه بودی؛ سعی کردم در این مقاله نکات مهمی واسه تعمیر و عیب یابی هارد لپتاپ بهت یاد بدم امیدوارم این مقاله برات مفید بوده باشه، یادت نره که تعمیر هارد کار سخت و پیچیده ای است پس اگه تخصص نداری حتما از یک کارشناس کمک بگیر. در ضمن اگه با سوال یا مشکلی مواجه شدی میتونی از طریق شماره 9099071540 و یا 9099070192(از طریق تلفن ثابت) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.