یکی از انواع بسیار رایج فرمت های فایل که از اون واسه انتقال نوشته و تصاویر گرافیکی بهره گرفته میشه، فرمت pdf هست. این فرمت جزو پرکاربردترین فرمت های انتقال دیتای دیجیتال در دنیای امروز محسوب میشه و به وسیله شرکت ادوبی تولید شده. پس یکی از آسانترین و قابل اعتمادترین روش های انتقال اسناد و نوشته ها، انتقال اون ها از طریق فایل های pdf هست. جالبه بدونی که فرمت pdf تو سیستم عامل های مختلف مثل سیستم عامل های گوشی، ویندوز، لینوکس، مک ساپورت میشه و امکان مشاهده فایل های دارای فرمت pdf در دستگاه های مختلف فراهمه. تو فایل های pdf میشه اطلاعات مختلفی مثل متن، تصویر، ویدیو، دکمه، صدا، لینک و مواردی از این دست گنجونده بشه و امکان امضای اسناد pdf برای تایید صحت اسناد وجود داره.
انواع مختلفی فایل pdf به بازار عرضه شده و من تو این مقاله قصد دارم این مدل ها رو به صورت کامل برات معرفی کنم. پس اگه تو هم دوست داری با انواع مختلف فایل pdf آشنا بشی و اطلاعات بیشتری در خصوص اون ها به دست بیاری، با من در ادامه مقاله همراه باش.
فهرست
✅PDFمخفف چیست؟
✅چرا نیاز به استفاده از فایل های pdf داریم؟
✅آیا امکان ویرایش فایل های pdf وجود دارد؟
✅معرفی فرمت های مختلف فایل pdf
✅جمع بندی
pdf مخفف چیست؟
pdf مخفف عبارت Portable Document Format هست که به وسیله شرکت Adobe تولید شده. فایل های pdf میتونن حاوی عناصر مختلفی باشن و به کاربران امکان انتقال اسناد به سادهترین و ایمنترین روش ممکن رو میدن. از اونجایی که فایل های pdf تو پلتفرم های مختلف قابل اجرا هستند، امکان به اشتراک گذاری فایل های pdf در پلتفرم های مختلف وجود داره و با استفاده از دستگاه های مختلف مثل گوشی، موبایل، تبلت و غیره امکان باز کردن فایل های pdf برای مشاهده اطلاعات موجود درون اون ها وجود داره.
از جمله مشکلات رایجی که ممکنه موقع کار کردن با فایل های pdf باهاش درگیر بشی، مشکل به هم ریختگی فونت در pdf هست. اگه تو هم با این مشکل مواجه شدی و روش برطرف کردن اون رو بلد نیستی، پیشنهاد میکنم روی همین لینک کلیک کنی تا روش رفع این مشکل رو یاد بگیری.
پیشنهاد مطلب: مقاله رفع مشکل بهم ریختگی فونت در pdf حتما به دردت می خوره.
چرا نیاز به استفاده از فایل های pdf داریم؟
یکی از سوال هایی که ممکنه واسه کاربرا به وجود بیاد اینه که اصلاً چرا نیاز به استفاده از فایل های pdf داریم؟ تو پاسخ به این سوال باید بگم که فرض کن یه فایل ورد ایجاد کردی و قصد به اشتراک گذاری اون فایل با شخص دیگهای در قالب فرمت DOCX رو داری. اون شخص برای اینکه بتونه فایل تو رو باز کنه حتماً باید روی سیستمش نرمافزار مایکروسافت ورد نصب باشه. علاوه بر این اگه اون شخص اون فونت هایی که تو برای نوشتن فایلت ازش استفاده کردی رو روی سیستمش نداشته باشه، نمیتونه فایل ورد تو رو با همون فرمت و قالبی که تو روی سیستمت میبینی، ببینه.
پس در مواقعی که میخوای قالببندی سند حفظ بشه تا مخاطب اون رو درست همونطور که تو روی سیستمت میبینی روی سیستمش ببینه، میتونی فایل رو در قالب یه فایل pdf براش ارسال کنی. پس فایل های pdf فقط برای مشاهده مطالب در قالب و فرمت اصلی مورد استفاده قرار میگیرند و مناسب ویرایش کردن نیستند.
پیشنهاد مطلب: مقاله نحوه پرینت گرفتن از فایل pdf نحوه تنظیمات صفحه در پی دی اف رو از دست نده.
آیا امکان ویرایش فایل های pdf وجود دارد؟
همونطور که تو بخش قبلی بهش اشاره کردم فایل های pdf عموماً برای مشاهده مطالب استفاده میشن و برای ویرایش مناسب نیستند. اما اگه خواستی یه سری تغییرات تو فایل pdf اعمال کنی، میتونی از نرمافزار Adobe Acrobat Pro برای ویرایش این دسته از فایل ها استفاده کنی. البته روش های دیگهای هم برای ویرایش فایل های pdf به جز استفاده از این نرمافزار وجود داره. ولی چون اون روش ها پیچیده هستند بهشون اشارهای نمیکنم. با استفاده از نرمافزار فوق امکان ویرایش کلیه المان های موجود در فایل های pdf مثل جداول، متون و غیره وجود داره.
برای دریافت راهنمایی بیشتر درباره نحوه ویرایش فایل های pdf با استفاده از نرم افزار Adobe Acrobat Pro میتونی با کارشناسان رایانه کمک از طریق شماره 9099071540 و یا 9099070192(از طریق تلفن ثابت) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند.
معرفی فرمت های مختلف فایل pdf
فایل های pdf در چندین فرمت مختلف وجود دارند که هر کدوم از اون ها برای یه هدف خاص طراحی شدن. پس بهتره بدونی که هر کدوم از این فرمت ها دقیقاً برای چه منظوری مورد استفاده قرار میگیرند تا محتوا رو هدفمندتر تولید کنی. در ادامه به معرفی و بررسی هر کدوم از این فرمت ها خواهیم پرداخت:
🔴فرمت PDF/E
یکی از فرمت های فایل pdf ، فرمت PDF/E هست که برای رسیدگی به مسائل مهندسی ازش استفاده میشه. این فرمت اقدام به پشتیبانی از رسانه های تعاملی مثل تصاویر سه بعدی و انیمیشن ها میکنه.
🔴فرمت PDF/UA
از دیگر فرمت های فایل های pdf ، فرمت PDF/UA هست که طراحی اون به نحوی انجام شده که اقدام به در دسترس قرار دادن فایل های pdf برای همه افراد، حتی افرادی که دارای معلولیت هایی مثل اختلال بینایی هستند میکنه.
🔴فرمت PDF/X
فرمت دیگه از فایل های pdf فرمت PDF/X هست که دلیل توسعه اون در نظر گرفتن نیاز های خاص صنایع چاپ و انتشارات هست. فرمت فوق اقدام به پشتیبانی از جاسازی اطلاعات گرافیکی مثل نمایه های رنگی، فونت و تصاویر میکنه و این کار رو به نحوی انجام میده که از تغییر موارد عنوان شده در زمان چاپ پیشگیری به عمل میاره.
🔴فرمت PDF/VT
فرمت آخر از فایل های pdf فرمت PDF/VT هست که اقدام به پشتیبانی از لایه ها و داده های قابل تنظیم و پروفایل های رنگی میکنه. در مواقعی که قصد ایجاد اسناد تجاری مثل صورتحساب های بانکی رو داری میتونی از این فرمت استفاده کنی.
جمع بندی
تو این مقاله در رابطه با فایل های pdf صحبت کردم و انواع مختلف فایل pdf را به صورت کامل برات معرفی کردم تا با شناخت این انواع، در صورت لزوم بتونی از درستترین فرمت ممکن برای ایجاد اسناد pdf ات استفاده کنی. در مجموع در نظر داشته باش در مواقعی که میخوای یه سند را برای یه شخص دیگه بفرستی و میخوای اون شخص اون سند رو درست مطابق با چیزی که تو روی سیستم خودت میبینی روی سیستمش ببینه، بهتره اون سند را در قالب یه فایل pdf براش ارسال کنی. با این کار اون شخص اون سند رو درست در قالببندی و فونتی که تو خودت برای سند تنظیم کردی خواهد دید و نیاز به نصب هیچ برنامه یا نرمافزار جانبی دیگهای برای باز کردن فایل pdf نداره. علاوه بر این اسناد pdf از نظر حجم و اندازه هم بسیار سبک هستند و به راحتی میتونی اقدام به انتقال و ارسال اون ها به اشخاص و افراد مختلف کنی.
نظر تو راجع به فرمت pdf چیه؟ تو معمولاً برای ارسال اسناد مختلفت به دیگران از چه نوع فرمت pdf ای استفاده میکنی؟ ممنون میشم نظرات و تجربیات مفید در این خصوص رو در بخش کامنت با من و بقیه کاربرا در میون بذاری. در آخر میخوام ازت تشکر کنم که تا آخر این مقاله با من همراه بودی و امیدوارم تونسته باشم بهت کمک کنم تا با انواع مختلف فایل pdf به خوبی آشنا بشی.
اگر سوالی درباره هر کدوم از انواع مختلف فایل pdf داشتی، به راحتی میتونی با خدمات کامپیوتری رایانه کمک از طریق شماره 9099071540 و یا 9099070192(از طریق تلفن ثابت) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.