امروزه در اکثر سازمان ها و شرکت ها از Active Directory) AD) استفاده می شود. به منظور بالا بردن امنیت و جلوگیری از حملات باج افزارها پیشنهاد می شود از چک لیست امنیتی اکتیو دایرکتوری استفاده نمایید. در زیر موارد این چک لیست را مشاهده می کنید:
چک لیست امنیتی اکتیو دایرکتوری DIRECTORY ACTIVE
🛡️ وضعیت فعلی Active Directory Security را بررسی کنید.
🛡️ حساب های قدیمی Active Directory را شناسایی کنید.
🛡️ اکانت های قدیمی Active Directory را غیرفعال یا حذف کنید.
🛡️ سیاست های رمز عبور رو بررسی کنید.
🛡️ تعداد کاربران Privileged Users را به کمترین حد ممکن برسانید.
🛡️ سیاست های قفل حساب را اعمال کنید.
🛡️ اجرای احراز هویت چند مرحله ای
🛡️ دسترسی ها را ایمن ایجاد کنید.
🛡️ اجرای منظم برنامه امنیتی
🛡️ ابزارهای ارزیابی آسیب پذیری را در Active Directory آزمایش کنید.
🛡️ به روز رسانی های لازم را در Active Directory اعمال کنید.
🛡️ خطرات، تهدیدات را در اکتیو دایرکتوری در نظر بگیرید.
فهرست
✅اکتیو دایرکتوری چیست؟
✅چک لیست امنیتی اکتیو دایرکتوری ACTIVE DIRECTORY
اکتیو دایرکتوری چیست؟
اکتیو دایرکتوری سرویسی است که توسط مایکروسافت برای مدیریت بهتر شبکه ارائه شده و با هدف تعیین مجوزها و ایجاد یک سرویس متمرکز برای احراز هویت در بستر سرور توسعه یافته است. و امکان دسترسی به منابع شبکه را با یک لاگین ساده برای ادمین فراهم می کند.
به طور خلاصه وظیفه اکتیو دایرکتوری، مدیریت و سازماندهی کاربران و کنترل دسترسی در گروه های منطقی است. فیچرهای اکتیودایرکتوری نیز برای سازمان دهی کاربران در شبکه می باشد و با ارائه قابلیت هایی مانند مدیریت کاربران و سطح دسترسی آن ها امنیت شبکه را بالا می برد.
شما برای نصب این موارد میتوانید از مطلب نصب فیچرهای اکتیو دایرکتوری استفاده کنید.
اگر نیاز دارید با سرور آشنایی بیشتری داشته باشید، از مقاله سرور چیست و آشنایی با انواع سرور استفاده کنید و یا در صورتیکه مایل بودید میتوانید از سایت windows active directory در جریان بروز ترین اطلاعات در این زمینه قرار بگیرید.
چک لیست امنیتی اکتیو دایرکتوری ACTIVE DIRECTORY
در ادامه به توضیحات چک لیست امنیتی اکتیو دایرکتوری می پردازیم:
⏮️ وضعیت فعلی Active Directory Security را بررسی کنید
اولین قدم در راستای اقدامات امنیتی در اکتیو دایرکتوری بررسی وضعیت فعلی می باشد تا هر گونه آسیب پذیری یا ضعف ارزیابی شود و از هرگونه خطر بالقوه در آینده جلوگیری به عمل آید و بهتر است پاسخ جامع و کاملی برای این 3 سوال اساسی پیدا کنید .
اکتیو دایرکتوری من چقدر امن است؟ خطرات و آسیب پذیری های احتمالی چیست؟ آیا اقدامات امنیتی موجود وجود دارد؟
حالا میخواهیم یه مقاله جذاب هم در همین زمینه بهت معرفی کنیم: استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص تهدیدات سایبری 😉👌
⏮️ حساب های قدیمی Active Directory را شناسایی کنید
اطمینان از اینکه فقط حسابهای فعال و بهروز در Active Directory نگهداری میشوند، موضوع مهمی است ، هر گونه حساب اکتیو دایرکتوری قدیمی که ممکن است خطرات امنیتی ایجاد کند را شناسایی کنید.
⏮️ اکانت های قدیمی Active Directory را غیرفعال یا حذف کنید
اکانت های قدیمی Active Directory که در مرحله قبل شناسایی کردید یا هر گونه حساب غیر ضروری و قدیمی رو پاک کنید . این کار برای حفظ یک محیط اکتیو دایرکتوری ایمن بسیار مهم است.
⏮️ سیاست های رمز عبور را مرور کنید
برای به حداقل رساندن خطر دسترسی غیرمجاز، رمزگذاری را با استفاده از بهترین شیوه ها و ارائه سطح قوی امنیتی انجام دهید. بررسی کنید که آیا در سیاست های فعلی رمز گذاری ضعف های احتمالی وجود دارد یا خیر؟
سیاست های رمز عبور فعلی برای Active Directory را چک کنید و اگر تصمیم به عوض کردن رمزها گرفتید.. خط مشی های رمز عبور به روز شده و موثری را اعمال کنید.
خوندن مقاله روشهای تامین امنیت شبکه کامپیوتر و لپ تاپ چیست میتونه در این زمینه به شما کمک کنه💯
⏮️ تعداد کاربران Privileged Users را به کمترین حد ممکن برسانید
اینکه بتوانید کاربران دارای امتیاز را مدیریت کنید، یکی از مهمترین قسمت های مدیریت اکتیو دایرکتوری است. وقتی که یک مجموعه بزرگ طرف صحبت ما باشد طبیعی است که تعداد این کاربران حتی بیشتر از صد عدد باشد.
بنابراین حتما باید یک بار میزان دسترسی این کاربران چک شود چون ممکن است قبلا در زمان تعیین دسترسی ها مجوزهای بیش از اندازه ای برای آنها فعال بوده باشد بنابراین در صورتیکه امکان و زمان این کار را دارید در اسرع وقت برای جلوگیری از نقض امنیت این دسترسی ها را به حداقل ممکن برسانید.
زیرا از آنجایی که یک مهاجم توانایی نفوذ بیشتری در سیستم شما بدست می آورد، سطح امنیت پایین می آید و همینطور در هنگام ایجاد دسترسی های جدید همواره محدودترین امتیاز موردنیاز را برای کاربران در نظر بگیرید.
💥 میدونستی دیگه لازم نیست نگران مشکلات مربوط به شبکه باشی ؟ یه تماس با مرکز تخصصی پشتیبانی شبکه رایانه کمک همه مشکلات رو برطرف میکنه😻
⏮️ برای اکانت ها و حساب های کاربری قفل در نظر بگیرید
برای تقویت امنیت کلی اکتیو دایرکتوری و کاهش خطرات حمله brute force برای حساب های کاربری رمز تعریف کنید.
⏮️ اجرای احراز هویت چند مرحله ای
احراز هویت چند مرحله ای برای افزایش امنیت Active Directory. بسیار مهم است با این کار یک لایه حفاظتی اضافی در برابر دسترسی غیرمجاز ایجاد می کنید.
⏮️ دسترسی ها را کنترل کنید
برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز ،سیاست های کنترل دسترسی ایمن را برای Active Directory ایجاد کنید تا مطمئن شوید که فقط کاربران مجاز به اطلاعات حساس دسترسی دارند.
⏮️ اجرای منظم برنامه امنیتی
به منظور به حداقل رساندن خطر آسیب پذیری، تمامی نرم افزارها و سیستم ها را با آخرین ابزارهای امنیتی مجهز کنید و یک برنامه0 منظم امنیتی برای Active Directory پیاده سازی کنید.
🌐 با انواع سرورها آشنایی داری؟ بهتره برای بالا بردن اطلاعاتت در این زمینه با سرور اچ پی سری 10 GEN HP آشنا بشی تا در زمان تهیه سرور اطلاعات کافی برای انتخاب داشته باشی ⚜️
⏮️ ابزارهای ارزیابی آسیب پذیری را در Active Directory آزمایش کنید
ابزارهای ارزیابی آسیب پذیری را در اکتیو دایرکتوری آزمایش کنید تا هر گونه ضعف یا آسیب پذیری احتمالی را شناسایی کنید. با این کار برای مقابله فعالانه با خطرات امنیتی مهم است.
⏮️ به روز رسانی های لازم را در Active Directory اعمال کنید
یک محیط اکتیو دایرکتوری امن نیازمند به روز رسانی به موقع است. بر اساس یافتههای ارزیابی آسیبپذیری، بهروزرسانیهای لازم را در Active Directory اعمال کنید. اینکار در راستای تضمین امنیت مداوم Active Directory بسیار مهم است..
⏮️ خطرات، تهدیدات را در اکتیو دایرکتوری در نظر بگیرید
اکتیو دایرکتوری را برای خطرات، تهدیدات شناسایی و پاسخگویی به موقع به حوادث امنیتی زیر نظر داشته باشید. این وظیفه برای شناسایی پیشگیرانه تهدید و به حداقل رساندن تأثیر نقض های امنیتی مهم است. نتیجه مطلوب این است که یک سیستم نظارتی کارآمد وجود داشته باشد.
پیشنهاد میکنیم در همین زمینه سری به لینک خدمات امنیت شبکه بزنید.
سخن پایانی
در این مقاله به موضوع چک لیست امنیتی اکتیو دایرکتوریDirectory Active پرداختیم. داشتن چک لیست به شیوهای اصولی باعث سازماندهی کارها میشود و با مراجعه به آن دورنمایی کلی از کار را خواهید دید و انجام دادن وظایف با نظم بیشتری انجام می شود.
در ضمن باید یادآوری کنم رایانه کمک بخشی بعنوان اعزام کارشناس شبکه حضوری هم داره بنابراین میتونید تمام مراحل راه اندازی و پشتیبانی از شبکه رو به ما بسپارید.
اگر سوال و مشکلی در زمینه مشکلات کامپیوتری و موبایلی داشتید کافی است با همکارای ما در مجموعه رایانه کمک تماس بگیرید تا در حداقل زمان به پاسخ درست برسید.
اگر سوالی درباره مشکلات شبکه و مودم داشتی، به راحتی میتونی با خدمات کامپیوتری رایانه کمک با استفاده از تلفن های ثابت : 9099070192 و یا 9099071540 (از طریق تلفن ثابت) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.