میکروتیک نام برند و محصولاتی است که در حوزه زیرساخت شبکه تولید می شوند در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها طرفداران زیادی دارد پیرو این موضوع آشنایی با سازکار و تنظیمات میکروتیک یک تخصص مکمل برای مدیران شبکه محسوب می شود. با من همراه باشید تا در دل توضیحات مختصر در خصوص تنظیمات میکروتیک بهترین منابع را به شما معرفی کنم.
شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود در خصوص میکروتیک از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند.

فهرست
✅تاریخچه شرکت میکروتیک
✅ RouterOS میکروتیک چیست؟
✅آموزش گام به گام میکروتیک
✅ آشنایی با محصولات میکروتیک
✅تنظیمات اولیه میکروتیک
✅مدیریت پهنای باند در میکروتیک
✅آپدیت نرم افزاری میکروتیک
✅آپدیت سخت افزاری میکروتیک
✅تنظیمات امنیتی در میکروتیک
✅بک آپ گرفتن در میکروتیک
✅رفع مشکل هنگ کردن میکروتیک
✅معرفی دوره های میکروتیک
تاریخچه شرکت میکروتیک
حالا که قصد دارید میکروتیک یاد بگیرید بهتر یکم اطلاعات پایه در این خصوص داشته باشید. شرکت میکروتیک در سال 1995 در لیتوانی توسط دو دانشجو بر اساس لینوکس تأسیس شد. در ابتدا فعالیتش در زمینه وایرلس و سرویس های بین المللی اینترنت بود ولی با سرعت زیادی توسعه پیدا کرد و 2 سال بعد از شروع کارش نرم افزار RouterOS و عرضه کرد البته توسعه و گسترش تولیدات میکروتیک در اینجا متوقف نشد و در سال 2002 تولیدات سخت افزاری این شرکت با نام RouterBOARD روانه بازار شدند خلاصه بگم در مدت زمان کم تونست کاربران وفادار زیادی پیدا کنه و رقیب سرسخت محصولات سیسکو شود.
برای کسب اطلاعات پایه و مفید مقاله تاریخچه شرکت میکروتیک بهتون کمک می کنه.
RouterOS میکروتیک چیست؟
در پاراگراف بالا گفتم نرم افزار RouterOS! یکم ازش بدونیم...
در سال 1997 میکروتیک اصلی ترین محصول نرم افزاری خودش و به بازار عرضه کرد RouterOS نام همین محصول و بر پایه لینکوس ساخته شده. RouterOS روی سخت افزارهای تخصصی این شرکت نصب می شود و اون سخت افزار رو به یک روتر شبکه تبدیل می کنه. با نصب RouterOS روی لپتاپ، لپ تاپ رو به یک روتر تبدیل می شود. البته ناگفته نمونه که این نرم افزار روی سخت افزارهای تخصصی این شرکت یا رایانه های مبتنی بر استاندارد x86 قابل نصب و یک رابط کاربری هم در این میان داریم به اسم winbox.
برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله میکروتیک چیست و از دست ندید که به زبان ساده کلی اطلاعات مفید بهتون می ده و یه منبع برای آشنایی با میکروتیک محسوب میشه.
اگر نیاز داشتی از خدمات پشتیبانی شبکه استفاده کنی نیاز به هیچ نگرانی نیست رایانه کمک حتی اعزام کارشناس شبکه حضوری هم داره 🤩 پس دیگه صفر تا صد کار و انجام شده بدون 👍
آموزش گام به گام میکروتیک
در ادامه به اصلی ترین موارد و تنظیماتی که لازم در میکروتیک نسبت به اون ها تسلط و آگاهی داشته باشید می پردازیم:
🌐 آشنایی با محصولات میکروتیک
🌐 راه اندازی و تنظیمات اولیه میکروتیک شامل: (تغییر گذر واژه، تغییر پورت اس اس اچ از 22 به عدد دیگر، راه اندازی nat در میکروتیک)
🌐 مدیریت پهنای باند در میکروتیک
🌐 آپدیت سخت افزاری میکروتیک
🌐 آپدیت نرم افزاری میکروتیک
🌐 تنظیمات امنیتی با هدف پایین آوردن ضریب نفوذ و جلوگیری از حملات سایبری
🌐 تهیه بکاپ از میکروتیک
🌐 رفع مشکل هنگ کردن میکروتیک
1️⃣ آشنایی با محصولات میکروتیک
میکروتیک دارای محصولات متنوعی در زمینه تجهیزات شبکه است بهتره با انواع و طیف این محصولات آشنا شوید تا اگر تصمیم داشتید شبکه خودتون و با دستگاه های میکروتیک مجهز کنید آگاهی کاملی در این زمینه داشته باشید . مقاله با موضوع دسته بندی انواع محصولات میکروتیک منبع خوبی می تونه براتون باشه.
2️⃣تنظیمات اولیه میکروتیک
بعد از راه اندازی روترها و دستگاه های میکروتیک لازم تا مواردی رو از حالت پیشفرض تغییر بدید.
2-1 :تغییر گذرواژه
نام کاربری و رمز عبور در روترهای میکروتیک به طور پیشفرض کلمه admin تعریف شده به این معنی که بعد از راه اندازی روتر میکروتیک، دسترسی به پنل روتر بدون وجود مانع وجود داره. از اولین اقداماتی که لازم انجام بدید تغییر گذر واژه میکروتیک است و به راحتی یک کلیک به با این منبع نحوه انجام این کار می رسید.
2-2: تغییر پورت 22 اس اس اچ
حتماً در خصوص سرقت اطلاعات شنیده اید، تغییر پورت سرویس های لاگین و عوض کردن پیش فرض ها از حملات هکرها جلوگیری می کنه یکی از این پیشفرض ها که لازم انجام بدید تغییر پورت 22 اس اس اچ میکروتیک حتماً بعد از راه اندازی لازم این اقدام رو انجام بدید.
2-3: راه اندازی nat
در تنظیمات روتر از اولین اقدامات مهم راه اندازی Nat در میکروتیک می باشد با این کار آدرسهای IP باز نویسی می شوند.
3️⃣ مدیریت پهنای باند در میکروتیک
یکی از دلایل اصلی برای خرید و راه اندازی سرویس میکروتیک امکان مدیریت ترافیک شبکه است.اگر نحوه مدیریت پهنای باند در میکروتیک رو بلد باشید می تونید کارهای مهمی مثل مدیریت و بهینه سازی شبکه، کنترل مصرف اینترنت، و ... رو به راحتی انجام بدید.
4️⃣آپدیت نرم افزاری میکروتیک
برای استفاده از امکانات جدید و برطرف کردن مشکلات و باگ های نسخه قبلی به روزرسانی یک اقدام مهم محسوب میشه در مقاله آپدیت نرم افزاری میکروتیک به صورت مرحله به مرحله و با تصویر نحوه انجام این کار رو به سادگی بررسی کردیم.
5️⃣ آپدیت سخت افزاری میکروتیک
برای رفع آسیب پذیری روتر و دسترسی به ویژگی های جدید آپدیت سخت افزاری میکروتیک انجام می شه و ضرورت داره تا در زمان های مشخصی این اقدام رو انجام بدید.
6️⃣تنظیمات امنیتی در میکروتیک
خیلی مهم که به درستی از ابزارهای امنیتی استفاده کنید تا ضریب نفوذ و حملات بورت فورس رو کاهش دهید. با آگاهی به روش های افزایش امنیت در میکروتیک و روش های جلوگیری از حملات سایبری در میکروتیک می تونید روی این موضوع هم تسلط پیدا کنید و اطلاعات کافی به دست بیارید.
7️⃣ بک آپ گرفتن در میکروتیک
موضوع مهم بعدی برای کسب مهارت در زمینه میکروتیک، تهیه نسخه پشتیبان و بکاپ از تنظیمات و اطلاعات است. از ضروری ترین اقدامات برای حفاظت از دادهها تهیه بکاپ در میکروتیک است که اگربه دلایلی مانند خطای انسانی، حملانت هکرها، خرابی سخت افزار و ... داده ها در معرض خطر قرار گرفتند نسخه پشتیبان وجود داشته باشد.
8️⃣ رفع مشکل هنگ کردن میکروتیک
تصور کنید که دستگاه های میکروتیک رو به درستی راه اندازی کردید و همه تنظیمات مورد نیاز روی اون ها انجام شده ولی با مشکل مرسوم در تمام دستگاه های الکترونیکی مواجه می شید به نام هنگ کردن. بدیهی که به عنوان کسی که به دنبال کسب مهارت در این زمینه است لازم رفع مشکل هنگ کردن در میکروتیک رو هم بلد باشه.
در موارد فوق به اصلی ترین منابع و عناوین یادگیری میکروتیک به همراه معرفی منابع اشاره کردیم. ناگفته نماند که اگر به صورت تخصصی به دنبال یادگیری میکروتیک هستید بهتر اول با دوره های اون رو به ترتیب شرکت کنید و روی مباحث مسلط شوید.
معرفی دوره های میکروتیک
به طور کلی، 7 دوره میکروتیک وجود دارد و هر یک ویژگی های خاص خودش را داراست
دورهها ی میکروتیک شامل موارد زیر:
MTCNA – MikroTik Certified Network Associate
دوره ی پیش نیاز میکروتیک
MTCRE – MikroTik Certified Routing Engineer
آشنایی با مباحث مسیریابی در میكروتیك و چگونکی پیاده سازی و پشتیبانی از شبکه های مبتنی بر تجهیزات میکروتیک
MTCWE – MikroTik Certified Wireless Engineer
یادگیری نحوه پیاده سازی شبکه های بیسیم
MTCTCE – MikroTik Certified Traffic Control Engineer
کیفیت خدمات مدیریت ترافیک شبکه
MTCUME – MikroTik Certified User Management Engineer
دوره مدیریت شبکه ها در مقیاس بزرگ
MTCINE – MikroTik Certified Inter-networking Engineer
دوره سطح پیشرفته میکروتیک

اگر به صورت تخصصی به دنبال یادگیری میکروتیک هستید پیشنهاد می کنیم دوره ها رو به ترتیب یادبگیرید و آموزش میکروتیک از صفر تا صد دنبال کنید و بعد با قرار گرفتن در محیط کار و کسب تجربه حتماً به مهارت و تسلط کافی در این زمینه می رسید.
سخن پایانی
در مقاله های قبلی تنظیمات و مباحث اصلی در زمینه آموزش میکروتیک را مطرح کردیم. اگر به دنیال منابع برای آموزش میکروتیک هستید، آموزش های رایانه کمک در این زمینه می تواند راه گشا باشد. اگر سوالی در خصوص کامپیوتر و شبکه داشتید می تونید با همکاران ما در مجموعه رایانه کمک مشورت کنید.
برای برقراری تماس میتوانید با شماره 9099071540 (از طریق تلفن ثابت) یا از طریق صفحه تماس از موبایل با کارشناسان متخصص ما تماس حاصل فرمایید. همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند.
.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.