سرورها بر اساس کاربرد، سیستم عامل و تخصیص منابع در دسته بندی های مختلفی قرار می گیرند. از نظر تخصصی منابع 2 گروه اصلی یعنی سرور اشتراکی، سرور اختصاصی را شامل می شوند که قبلاً به صورت کامل به تفاوت وی پی اس اشتراکی و وی پی اس اختصاصی پرداخته ایم. هر مجموعه با توجه به نیاز خود، پلن آتی، میزان صرف هزینه، و ...یکی از این موارد را انتخاب می نماید. هنگامی که انتخاب کاربر خرید سرور اختصاصی مدیریت نشده باشد آزادی عمل بیشتری دارد ولی نیاز به تجربه، زمان و دانش در این زمینه می باشد. در ادامه به نکات لازم در خصوص آشنایی با مدیریت سرور اختصاصی می پردازیم.
🔴شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند.
فهرست
✅سرور مجازی مدیریت نشده چیست؟
✅دسته بندی انواع سرور اختصاصی
✅مزایای مدیریت سرور مجازی مدیریت نشده
✅معایب سرور مجازی مدیریت نشده چیست؟
✅چرا سرور مجازی خود را مدیریت کنیم؟
✅مدیریت سرور مجازی چه مهارت هایی لازم دارد؟
✅نحوه مدیریت سرور مجازی چگونه است؟
✅چه مقدار RAM و CPU برای سرور مجازی نیاز است؟
✅چقدر RAM برای سرور مجازی نیاز است؟
✅چند هسته مرکزی CPU در سرور مجازی نیاز است؟
✅چقدر پهنای باند شما نیاز دارید؟
✅سخن آخر
سرور مجازی مدیریت نشده چیست؟
در سرور مجازی مدیریت نشده، هاستیگ یا همان میزبان ارائه دهنده سرویس، از نظر سخت افزاری پشتیبان شما خواهد بود و فضایی را در اختیارتان قرار می دهد ولی کاربر تمام کارهای مربوط به سیستم عامل و موارد نرم افزاری، مانیتورینگ، امنیت شبکه و .... را انجام میدهد. اشخاصی که از دانش و تجربه کافی در زمینه راه اندازی و نگه داری از سرور دارند ترجیح می دهند از این نوع سرور استفاده کنند چرا که قابلیت شخصی سازی بیشتری دارد.
میتوانید در صورت نیاز برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مانیتورینگ از مطلب بهترین ابزار های مانیتورینگ شبکه و مبحث امنیت شبکه از مطلب روشهای تامین امنیت شبکه کامپیوتر و لپ تاپ چیست؟ استفاده کنید.
🔰 اگر فکر میکنی نیاز داری بیشتر درباره موضوع این مقاله بدونی پیشنهاد میکنیم سری به مقاله های وی پی اس اشتراکی چیست و آشنایی با انواع vps اشتراکی و تفاوت وی پی اس اختصاصی و اشتراکی در چیست بزنی 👌
دسته بندی انواع سرور اختصاصی به چه صورت است؟
سرورهای اختصاصی به دو دسته کلی تقسیم می شوند:
🟡سرورهای اختصاصی بر اساس پشتیبانی هاستینگ
زمانی که سرورهای اختصاصی بر اساس پشتیبانی هاستینگ تقسیم بندی می شوند با دو زیر مجموعه روبرو می شویم:
سرورهای اختصاصی مدیریت شده: در این مورد نظارت و کنترل کار و عملکرد شبکه، ابزارهای مانیتورینگ، برقراری امنیت سرور، تهیه ی بک آپ و نسخه های پشتیبانی، تنظیمات بر عهده ارائه دهنده سرویس می باشد. اگر بک آپ گرفتن و مراقبت از شبکه دغدغه شماست میتوانید از مرکز تخصصی پشتیبانی شبکه رایانه کمک راهنمایی های لازم را دریافت کنید.
و این به این معنی است که در صورتیکه سرور مجموعه شما از نوع مدیریت شده است شما برای اینکه کارهایی از قبیل مواردی که در بالا گفته شد را انجام دهید نیاز به استفاده از نیروی متخصص در زمینه نگهداری سخت افزارها در داخل مجموعه نخواهید داشت بلکه هزینه ای برای این کار به شرکت ارائه دهنده پرداخت می کنید تا مواردی مثل تست ها، آپدیت ها، برطرف کردن خطاها و ... را در قبال آن انجام دهد.
سرورهای اختصاصی مدیریت نشده: اگر انتخاب کاربر سرورهای مدیریت نشده باشد، ارائه دهنده سرویس از نظر سخت افزاری مسئول پشتیبانی می باشد و مواردی مانند تأمین خدمات امنیت شبکه، نصب نرم افزارهای مورد نیاز، نظارت بر صحت عملکرد شبکه و ... به عهده خودد کاربر می باشد.
🕵️ اگه اطلاعاتت راجع به خدمات امنیت شبکه زیاد نیست یا نمیدونی چرا باید از این خدمات استفاده کرد از مطلب خدمات امنیت شبکه استفاده کن.🔐
🟡سرورهای اختصاصی بر اساس کارایی
زمانی که سرورهای اختصاصی بر اساس کارایی تقسیم می شوند، منظور قدرت عملکرد و سخت افزار آن هاست که در کسب و کارهای کوچک تا سازمان های بزرگ متفاوت می باشند.
مزایای مدیریت سرور مجازی مدیریت نشده چیست؟
سرور مجازی مدیریت نشده دارای مزیت هایی می باشد که می توان موارد زیر را نام برد:
✔اولین و مهمترین مزیت صرف هزینه کمتر است. بدیهی است زمانی که از سرور مجازی مدیریت شده استفاده می کنید هزینه بیشتری برای کنترل پنل و مدیریت سرور لازم است پرداخت کنید.
✔امکان نظارت بر محیط سرور
✔شخصی سازی منابع نرم افزاری و دانلود و نصب برنامه های مورد نیاز مجموعه
✔امکان ارائه اطلاعات حساب های کاربری شخصی خود به دیگران
✔عیب یابی و حل مشکل در زمان کمتری انجام می شود
✔عدم نیاز به رعایت کردن چارچوب تعیین شده توسط هاستینگ
✔کمک به کسب تجربه و دانش در زمینه مدیریت سرور می کند.
معایب سرور مجازی مدیریت نشده چیست؟
_اگر آشنایی کاملی با پیکربندی سرور نداشته باشید ممکن است مشکلات اساسی در سرور ایجاد شود و در مواقعی جبران و رفع مشکل هزینه بالاتری نسبت به استفاده از سرور مجازی مدیریت شده داشته باشد. اگر مایل بودید بیشتر درباره سرور مجازی بدونید سری به صفحه آشنایی با سرور مجازی بزنید.
_تأمین امنیت سرور بصورت کامل بر عهده کاربر می باشد نه هاستینگ در نتیجه اگر نیروی فنی دانش و تجربه کافی در این زمینه نداشته باشد احتمال داون شدن و بروز حملات DDOS بالا خواهد بود.
پیشنهاد میکنیم برای اینکه از روش های جلوگیری از حمله DDOS اطلاع پیدا کنید، مقاله راه کارهای جلوگیری از حملات سایبری را مطالعه کنید.
چرا سرور مجازی خود را مدیریت کنیم؟
برخی از توسعهدهندگان وب و کاربران با تجربه ترجیح میدهند مدیریت محیط سرورهای خود را شخصاً در اختیار داشته باشند چرا که در این صورت آزادی عمل بیشتری برای شخصی سازی سرور خواهند داشت در عین حال مدیریت سرور مجازی مسئولیت بیشتر نیز به همراه خواهد داشت.
مدیریت سرور مجازی چه مهارت هایی لازم دارد؟
برای مدیریت سرور مجازی آشنایی با کنترل پنل، توانایی مدیریت سرور DNS و نصب و راه اندازی نرم افزارها، ... ضروری است. اگر مایلید درباره سرور DNS مطالعه کنید لینک DNS چیست را از دست ندهید.
مهارتهای فنی و دانش و تجربه کافی در این زمینه نیاز است.
داشتن مهارتهای مدیریتی و توانایی حل مسئله نیز مهم می باشد.
برای پشتیبانی سرور، باید تلاشهای منظم و پیوستهای را انجام دهید.
زمان کافی برای مانیتورینگ، توسعه، انجام سیاست های امنیتی، نصب نرم افزارها، نگه داری سرور و ... داشته باشید.
نحوه مدیریت سرور مجازی چگونه است ؟
برای مدیریت سرور مجازی لازم است به موارد زیر تسلط داشته باشید:
📂 آشنایی با کنترل پنل
یک ابزار بسیار کاربردی برای مدیریت سرور، کنترل پنل می باشد و استفاده از آن مزیت های زیادی دارد مانند:
کنترل پنل با کارایی زیادی که دارد شما را از نصب نرم افزارهای متعدد بی نیاز می کند.
کنترل پنل به شما اطلاعات آماری مانند میزان فضای باقیمانده و استفاده شدهی هارد ، پهنای باند، آمار کاربران سایت و... را ارائه می کند.
ذخیره اطلاعات به وسیله کنترل پنل امکان پذیر است.
کنترل پنل بهسادگی نصب میشود و امکان حذف و نصب برنامهها را به آسانترین شکل فراهم میکند.
📂 مدیریت سرور DNS
پس از آشنایی با کنترل پنل و انجام تنظیمات آن، لازم است اقدامات مربوط به اتصال دامنه به سیستم VPS مسلط باشید. لازم است ابتدا دامنه ها را به کمک هاستینگ مربوطه، ثبت کنید و بعد وظیفه حفظ و نگهداری DNS را بر عهده بگیرید. اگر نیاز دارید درباره سیستم VPS یا همان سرور شخصی مجازی بیشتر بخوانید از مطلب سرویس وی پی اس چیست استفاده کنید تا به شکل کامل متوجه شوید که سرور شخصی چیست.
📂 نصب نرم افزارها
در سرور مجازی مدیریت نشده نصب نرم افزارها نیز بر عهده خودتان می باشد . پلتفرم هایی وجود دارند که نصب و راه اندازی و مدیریت تعداد زیادی از برنامه ها را میسر می کنند. در این رابطه می توان به مدیریت تنظیمات DNS و پایگاه داده و ایمیل ها اشاره نمود.
چه مقدار RAM و CPU برای سرور مجازی نیاز است؟
انتخاب یک بستر مناسب از امکانات سخت افزاری در مدیریت سرور اختصاصی بسیار مهم است و میزان منابع مورد نیاز ارتباط مستقیم با نیاز شما دارد. اگر بیش از حد زیاد باشد شما را متحمل صرف هزینه اضافی می کند و اگر کمتر از حد نیاز باشد باعث عدم کارایی سرور می گردد.
در ادامه مقدار RAM و CPU در سرور مجازی را بررسی می کنیم تا بتوانید اختصاص منابع را به درستی انجام دهید:
اگر مایلید اطلاعات بیشتری راجع به CPU داشته باشید و با انواع و عملکرد آن آشنا هستید میتوانید از مطلب CPU چیست؟ استفاده کنید.
چقدر RAM برای سرور مجازی نیاز است؟
از مهمترین اجزای سرور حافظه RAM می باشد. در ادامه استاندار مجاز میزان RAM در سرور مجازی را بررسی می کنیم:
💾 2GB RAM
این میزان از RAM برای مجموعه ای از 30-20 دامنه با ترافیک کم مناسب است. یک سرور میزبانی وب معمولی با cPanel، MySQL، Apache ، Mail، Statistics، وب میل ، یک اسکریپت مانیتورینگ، فایروال، و ، نیاز به حداقل 2 گیگابایت RAM دارد.
💾 4GB RAM
برای 60-30 دامنه با ترافیک متوسط حداقل رم 4 گیگابایت مورد نیاز است.
💾 8GB RAM
اگر کسب و کار شما ترافیک نسبتاً متوسطی دارد و نیاز به تنظیمات و شخصی سازی ویژه ای ندارید، حافظه 8 گیگابایتی جوابگو می باشد معمولاً نوع هارد sata و ssd دراین موارد استفاده می شود.
💾 +16GB RAM
در مواردی که نیاز به به میزان مصرف حافظه برای پردازش های PHP و MySQL بیش از 16 گیگابایت دارید گزینه مناسب برای شما قطعا cache می باشد و پرداخت هزینه های سنگین برای پلاگین های کش را توصیه نمی کنیم و بهتر است از حافظه cache استفاده شود.
💾 +32GB RAM
در مجموعه های بزرگ و پرترافیک بیش از 32 گیابایت رم نیاز است در این موارد ازسرور های CDN برای توزیع بار بین چند سرور استفاده می شود.
چند هسته مرکزی CPU در سرور مجازی نیاز است؟
تعداد هسته هایی که شما در سرور خود نیاز دارید بستگی به انواع لودهایی که در سرور اجرا می شود دارد. . بعضی از لود ها با 2 هسته کار می کنند، در حالی که پردازش های سنگین با 4 هسته و یا حتی بیشتر انجام می گردد..
چقدر پهنای باند شما نیاز دارید؟
ترافیک و یا پهنای باند بستگی به نیاز و بازدید صفحه شما دارد و به صورت کلی به 3 عامل لازم است توجه کنید.
📎 اندازه صفحه وب سایت
📎 میانگین بازدید صفحات
📎 میانگین تعداد بازدیدکنندگان در هر روز
سخن آخر
✍️در این مقاله سعی کردیم تخصص منابع در سرورها و آشنایی با مدیریت سرور اختصاصی را بررسی کنیم، اگر تصمیم دارید از سرور مجازی مدیریت نشده استفاده کنید توجه داشته باشید نیاز است دانش و تجربه در این زمینه داشته باشید و یا از تکنسین متخصص استفاده کنید. اگر با سوال و مشکلی در این خصوص مواجه شدید روی کمک همکارای ما در مجموعه رایانه کمک حساب کنید. راه های تماس با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما ارتباط برقرار کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.