وی پی اس اختصاصی Dedicated Server نوعی از سرور که به صورت اختصاصی تمام منابع سخت افزار و نرم افزاری در اختیار یک مجموعه قرار می گیره. سرورهای اختصاصی مزیت های زیادی دارند که میشه مواردی مثل عمکرد بهتر، بهینه کردن منابع، شخصی سازی تنظیمات سرور، امنیت بیشتر، انعطاف پذیری و قابل ارتقاء بودن رو نام برد. وی پی اس اختصاصی دارای انواع مختلفی می باشند و بر اساس پشتیبانی هاستینگ (مدیریت شده و مدیریت نشده) و کارایی یعنی میزان نیاز مجموعه و ترافیک ورودی دسته بندی می شوند.
به طور کلی سرورها به عنوان یک کامپیوتر قدرتمند عمل می کنند و برای پشتیبانی سایت و اپلیکیشن ها مورد استفاده قرار می گیرند برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله سرور چیست را از دست ندهید.
فهرست
✅سرور اختصاصی چیست؟
✅انواع سرور اختصاصی (type of Internet hosting)
✅مزایای استفاده از سروهای اختصاصی چیست؟
✅معایب سرور اختصاصی چیست؟
✅کاربرد سرور اختصاصی چیست؟
سرور اختصاصی چیست؟
سرور اختصاصی یا همان Dedicated Server نوعی از سرور است که در آن تمام منابع سخت افزاری و نرم افزاری در اختیار یک شرکت یا سازمان قرار می گیرد. در مواقعی که امنیت سرور برای یک مجموعه مهم و یا سایت ترافیک زیادی داشته باشد لازم است از سرور های اختصاصی استفاده شود. قابل توجه اینکه هزینه راه اندازی و نگه داری اینگونه سرورها بالاست.
انواع سرور اختصاصی (type of Internet hosting)
سرورهای اختصاصی دارای انواع مختلفی می باشند و با توجه به نیاز یک مجموعه در زمان راه اندازی انتخاب و پیاده سازی می شوند در ادامه انواع سرورهای اختصاصی را معرفی می کنیم:
انواع سروهای اختصاصی بر اساس پشتیبانی هاستینگ
هاستینگ مدیریت شده: در این نوع از سرورهای اختصاصی ارائه دهنده سرویس، کنترل کار را بر عهده می گیرد به این معنی که اقداماتی مثل ایمن سازی، پیکربندی ، مدیریت و نظارت بر سرور بر عهده سرویس دهنده هاستینگ می باشد. و در مواقعی که سایت نیازمند امنیت بالایی است و یا نیازمند کنترل و نظارت توسط یک تیم می باشد انتخاب این نوع گزینه مناسبی می باشد.
هاستینگ مدیریت نشده: در این نوع ارائه دهنده سرویس هاستینگ، تنها از نظر سخت افزاری پشتیبانی کارها رو انجام میده و مدیریت و کنترل و ایجاد محدودیت های امنیتی و ... بر عهده دریافت کننده سرویس است که بدیهی در این مورد نیاز به دانش و تجربه است و به تخصص کافی نیاز داره.
انواع سروهای اختصاصی بر اساس کارایی:
در ادامه انواع سرورهای اختصاصی و بر اساس کارایی معرفی می کنیم:
🟠 Cheap Dedicated Servers
در کسب و کارهایی که ترافیک پایینی دارند و نیاز به تنظیمات و شخصی سازی اساسی در اون ها نیست مورد استفاده قرار می گیره. معمولاً رم این مدل از سروها اختصاصی کمتر از 8 گیگ و از نوع ddr3 هستند.
🟠Standard Dedicated Server
این نوع در مجموعه هایی که دارای ترافیک متوسط هستند استفاده می شه و معمولاً رم اون ها بین 8 تا 16 گیگ متغیر و نوع هارد sata و ssd دراین سرورها قرار گرفته است.
🟠Enterprise Dedicated Server
اگر مجموعه ای دارای ترافیک بالاست و یا نیازمند تنظیمات اختصاصی روی سرور می باشد مثل سازمان های دولتی و شرکت های بزرگ مسلماً این گزینه انتخاب مناسبی محسوب می شه. میزان رم در این نوع از سرورها بین 16 گیگابایت تا 32 گیگابایت و پردازندهها Dual cpu است.
🟠High-Performance Dedicated Servers
در شرکت های بسیار بزرگ یا سازمان های دولتی که ترافیک سایت بسیار بالا است علاوه بر تنظیمات اختصاصی روی سرور سرعت و عملکرد سایت هم مهم محسوب می شه در این شرایط از سرور High-Performance استفاده می شه میزان رم در این سروها از 128 گیگ شروع می شود.
مزایای استفاده از سروهای اختصاصی چیست؟
استفاده از سروهای اختصاصی با صرف هزینه بیشتر انجام میشه ولی مزایا و قابلیت هایی رو به همراه داره مانند:
🟣پاسخ مناسب در ترافیک بالا
مشکلی که در سروهای اشتراکی وجود داره عدم پاسخگویی مناسب در ترافیک بالاست و این مشکل در سرورهای اختصاصی حل شده. زمانی که سایت با ترافیک بالا و درخواست های متعدد کاربران مواجه میشه استفاده از سرورهای اختصاصی تضمین کننده عملکرد مناسب است
🟣بهینه سازی
در سرور اختصاصی، هیچ محدودیتی در مصرف پهنای باند، حافظه و پردازنده وجود ندارد با استفاده از سروهای اختصاصی منابع سایت و در اختیار دارید و میتونید اون ها رو بهینه کنید . این کار در نهایت منجر به افزایش سرعت و عملکرد سایت می شه.
🟣کنترل کامل سرور
سروهای اختصاصی کمک می کنند تا کنترل کاملی بر سرور داشته باشید و مواردی مثل پیکربندی، دسترسی ادمین، مدیریت نرم افزاری و سخت افزاری و ... بهتر انجام شود. سرور اختصاصی یکی از بهترین گزینه ها برای وب سایت های بزرگ و پیشرفته است و به وسیله اون ها می تونید تنظیمات سرور رو تغییر دهید..
🟣قابلیتهای امنیتی پیشرفته
سرورهای اختصاصی قابلیت های امنیتی بیشتری در اختیار کاربر قرار می دهند و این موضوع به چند دلیل اتفاق می افتد. اول اینکه در این نوع از سرورها مدیریت کاملی بر سخت افزار و نرم افزار وجود داره و در نتیجه می تونید از پیشرفته ترین قابلیت های امنیتی استفاده کنید علاوه بر این می تونید سیاست های امنیتی رو به روزرسانی کنید و مشکلات احتمالی رو برطرف نمایید، همچنین کنترل دسترسی ها رو به دست بگیرید و محدودیت های مورد نظرتون و اعمال کنید که در نتیجه همه این اقدامات باعث افزایش امنیت می شند. .
🟣افزایش فضای ذخیرهسازی
معمولاً سرویس دهنده های سرور اختصاصی، درایوهای ذخیرهسازی مجزا برای فرایند بکاپگیری ارائه میکنند که پیرو این موضوع فضای ذخیره سازی افزایش پیدا می کنه که باعث بهبود عملکرد سایت می شه. .
🟣عملکرد بهتر
سرورهای اختصاصی از سخت افزار و پردازنده های حرفه ای برخوردار هستند و با استفاده از اون ها تجربه کاربری سریع برای بازدید کننده های ایجاد میشه. همچنین می تونید منابع نرم افزاری رو به صورت بهینه مدیریت کنید ..
🟣 انعطاف پذیری بالا و قابلیت ارتقاء
از اصلی ترین مزایای سرور اختصاصی، قابل ارتقا بودن اون هاست. . با رشد کسب و کار و نیاز به سخت افزار حرفه ای به وجود می یاد. سروهای اختصاصی مقیاس پذیر هستند و با توجه به نیاز مجموعه می تونید سخت افزار و نرم افزار سرور رو تغییر دهید.
.
معایب سرور اختصاصی چیست؟
هزینه بالا نسبت به سرورهای اشتراکی
نیاز به دانش و نیروی متخصص
صرف زمان زیاد برای پیکربندی و نصب سرور اختصاصی
در صورتی که بار و ترافیک سایت زیاد نباشد قابلیت و هزینه عملاً هدر شده است.
کاربرد سرور اختصاصی چیست؟
✔سایت های با ترافیک بالا
✔مجموعه هایی که نیاز به پردازش داده های زیاد دارند
✔زمانی که نیاز به شخصی سازی و کنترل بیشتر روی سرور است.
✔ برنامه های کاربردی اختصاصی
✔بازی های آنلاین
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم پاسخ مناسبی برای سوال وی پی اس اختصاصی چیست پیدا کنیم و و انواع اون رو معرفی کنیم. سرورها از اصلی ترین نیازهای دنیای اینترنت محسوب میشند و قبل از تهیه اون ها بهتر که اطلاعات کافی در این خصوص داشته باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر می تونید روی کمک کارشناسان مجموعه رایانه کمک حساب کنید.
شما میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.