فناوری SDN مخفف Software-defined Networkingبا معنی لغوی شبکه های نرم افزاری تعریف شده است. SDN یک ساختار مدیریت شبکه به صورت خودکار با صرف هزینه و زمان کم را در اختیار مدیران شبکه قرار میدهد. تا سازمان ها بر اساس نیاز خودشون شبکه رو شخصی سازی کنند و یک ساختار مدیریت شبکه رو به صورت خودکار و با صرف هزینه و زمان کم در اختیار آنها قرار می دهد.
اگر در رابطه با کاربرد sdn سوالی دارید می توانید با کارشناسان ما در رایانه کمک در تماس باشید.
🔴شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
فهرست
✅Sdn چیست؟
✅شبکه های مبتنی بر نرم افزار چگونه کار می کنند ؟
✅هدف اصلی استفاده از SDN چیست؟
✅معماری SDN و ساختار این تکنولوژی
✅انواع مدل های SDN
✅کاربرد SDN برای سازمان ها
✅مزایای استفاده از sdn
✅تفاوت sdn و شبکه های سنتی
✅پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با درباره شبکه SDN و کاربرد آن
Sdn چیست؟
SDN در واقع مخفف واژه های Software Defined Networking می باشد . شبکه های مبتنی بر نرم افزار SDN روشی برای شبکه سازی است و به بهبود ارتباطات داخلی و عملکرد شبکه کمک می کند. این روش از پروتکل های باز مانند OpenFlow استفاده می کند و برای کنترل دسترسی به سوییچ ها و روترها کاربرد دارد.
روشی برای شبکه سازی است که کل شبکه را به طور مداوم و جامع مدیریت می کند. این فناوری جدید برای رفع مشکلات در شبکه های بزرگ و ایجاد برنامههای مکمل و کاربردی با توجه به نیاز هر سازمان توسعه پیدا کرده و با استفاده از اون مدیریت شبکه به صورت متمرکز و با صرف هزینه کمتر انجام میشه.
شبکه های مبتنی بر نرم افزار به صورت مرکزی کنترل یا برنامه ریزی می شند و مثل روش های عادی پیاده سازی شبکه وابستگی به سخت افزار ندارن و عملکرد آن ها مجزاست.
شبکه های مبتنی بر نرم افزار (SDN) چگونه کار می کنند؟
در توضیح نحوه کار SDN ، لازم بگیم فریم ورک sdn با جداکردن Data-Plane از Control-Plane باعث مدیریت متمرکز و نوشتن برنامه های کاربردی در شبکه می شه. حالا ممکن براتون سوال باشه که Data-Plane و Control-Plane چه کاربردهایی در شبکه دارند که با جدا شدن اون ها از ساختار شبکه چنین قابلیت مهمی یعنی مدیریت بیشتر شبکه های مجازی با نرم افزار انجام میگیره⁉️
در ساختار شبکه تصمیم گیری و تعیین وظیفه داده ها توسط Control-Plane انجام میشه و ارسال داده بر عهده Data Plane است. می تونید نقش Control-Plane رو مثل مغز انسان در نظر بگیرید که در رأس کارها قرار داره و اطلاعات برای انجام و تعیین نقش از اون فرمان می گیرند.
تجهیزات شبکه در حالت عادی و بدون استفاده از sdn دارای دو بخش Control-Plane و Data-Plane هستند و برای ارسال بسته ها به تجهیزات موجود در زیرساخت شبکه، لازم است حتماً پیکربندی هر تجهیز به صورت مجزا انجام بشه.
با بزرگ شدن زیر ساخت شبکه در سازمان های امروزی و ایجاد نیازهای جدید پیکربندی و استفاده از این روش سخت تر از قبل شده و مواردی مثل نیاز به حضور نیروی متخصص، صرف زمان و هزینه برای تهیه و تجهیز سخت افزار و ... هم از مستلزمات ایجاد و نگه داری این روش هستند.
بزرگترین کاری که تکنولوژی SDN، اون رو بر عهده می گیره ایجاد یک Control-Plane واحد برای تمامی تجهیزات موجود در زیرساخت شبکه است تا روند کار با تمرکز بیشتری انجام بشه با تجمیع Control-Plane در یک نقطه متمرکز.
سازمانها میتونند بر اساس نیازهای خودشون نرمافزارهای مختلفی به زیرساخت اضافه کنند و بخش دیگه فرآیند یعنی ارسال داده که وظیفه Data-Plane بود توسط تجهیزات انجام می گیره.
هدف اصلی استفاده از SDN چیست؟
به طور کلی شبکه های مبتنی بر نرم افزار (sdn)، باعث می شوند پیچیدگی های نظارت و مدیریت شبکه کاهش پیدا کنه و با استفاده از sdn موارد مهمی مثل تغییرات پیکربندی و استقرار شبکه و عیب یابی با سرعت بیشتری انجام شه که علاوه بر سهوات انجام کار در کاهش هزینه ها نیز تاثیر چشمگیری دارد.
معماری SDN و ساختار این تکنولوژی
معماری SDN به صورت کلی دارای سه بخش :
🟡کنترلر
کنترلر sdn قسمتی که سیاست های کلی شبکه مثل ساختاری که برای امنیت و مدیریت شبکه در نظر گرفته می شه رو انجام میده. مغز و رئیس گروه در ساختار تکنولوژی snd همین کنترلر است.
🟡تجهیزات زیرساختی که وظیفه ارسال داده را برعهده دارند.( قبلاً این بخش توسط Data-Plane انجام می شد. )
هر یک از تجهیزات به عنوان یک مأمور یا Agent در اعضای شبکه محسوب میشند که موظف ان سیاست ها رو از کنترلر SDN دریافت و ذخیره کنند و به منظور اجرا اون ها رو ارسال می کنند. به ارتباطات بین کنترلر SDN و تجهیزات که با استفاده از پروتکلهایی نظیر OpenFlow انجام میشه اصطلاحاً ارتباطات Southbound گفته میشه.
🟡برنامههای مکمل و کاربردی که با توجه به نیاز هر سازمان این بخش تعریف می شود.
یکی از بزرگترین ویژگی های استفاده از تکنولوژی SDN ایجاد برنامه های مکمل و کاربردی با توجه به نیاز هر مجموعه است و این کار و با ساخت API انجام میده.
با متمرکز شدن Control-Plane در یک نقطه، سازمانها میتونند نرمافزارهای مورد نیاز خودشون و پیاده سازی کنند.
انواع مدل های sdn
در ادامه مدل های مختلف SDN رو معرفی می کنیم:
🌐 sdn با API
در این مدل از یک رابط برنامه نویسی به جای پروتکل باز استفاده می شود و کاربرد اون برای کنترل حرکت داده ها در کل شبکه است.
🌐 SDN هیبریدی
در این مدل شبکه های سنتی با SDN ترکیب می شود، شبکه های سنتی هدایت ترافیک کار رو بر عهده می گیرند و پروتکل های SDN مدیریت ترافیک رو انجام می دهند.
🌐 SDN باز
امکان کنترل سوئیچ های مجازی و فیزیکی از طریق SDN فراهم می شود.
🌐 SDN با قابلیت هم پوشانی
در مدل هم پوشانی SDN این امکان وجود داره که شبکه های مجازی دستگاه ها به کانال های مختلف اختصاص داده شود و شبکه فیزیکی بدون تغییر بماند.
کاربرد SDN برای سازمان ها
کاربرد sdn در سازمان ها و مجموعه های بزرگ قابل توجه. در ادامه به اصلی ترین دلایل استفاده از اون اشاره می کنیم.
🎯افزایش کنترل شبکه
SDN امکان کنترل بیشتر بر روی شبکه رو فراهم می کنه و نیاز به نظارت و برنامه ریزی دستی ندارند و به واسطه اون ها می تونید بر جریان ترافیک و نحوه عملکرد شبکه نظارت داشته باشید.
🎯متمرکز کردن زیرساخت شبکه
SDN می تونه به بهینه سازی جریان داده های عبوری از شبکه و کنترل هوشمند منابع شبکه کمک کنه. همچنین می تونید به وسیله SDN برنامه ها رو اولویت بندی کنید و با کنترل متمرکز شبکه پهنای باند، رو بهینه کنید.
🎯امنیت بالا
اس دی ان ها امکان مدیریت متمرکز و فراهم می کنه و این نکته کمک می کنه تا دید بهتری نسبت به شبکه داشته باشیم و پیرو این موضوع می شه تهدیدات امنیتی احتمالی رو رصد کنید و روش ها مطمئن و با هدف بالا بردن امنیت شبکه اجرا کرد ویژگی جالب دیگه اس دی ان ها اینکه دستگاه های در معرض خطر رو ایزوله می کنه تا از بقیه دستگاه های موجود در شبکه محافظت بشه.
🎯جداسازی شبکه
جداسازی یا انتزاع از شبکه این امکان و فراهم می کنه تا جریان ترافیک در سطح شبکه متغییر عمل کنه. و برنامه ها می تونند از سخت افزاری که برای اتصال فیزیکی اون ها تعریف شده جدا بشن. به این ترتیب به جای وابستگی به سخت افزار، از طریق API با شبکه ارتباط لازم برقرار میشه.
مزایای استفاده از sdn
از عمده ترین مزیت های استفاده از SDN میشه به موارد زیر اشاره کرد.
✔ خودکار کردن شبکه
✔ یکپارچگی با فضای ابری
✔ مستقل بودن از زیرساخت
✔ مدیریت جامع و متمرکز سازمان
✔ امنیت بیشتر در ذخیره و ارسال اطلاعات
✔ کم شدن هزینههای عملیاتی و اجرایی
✔ کاهش هزینههای تهیه سخت افزار
✔ پخش بار بر روی سرور
تفاوت sdn و شبکه های سنتی
اصلی ترین تفاوت فناوری sdn و شبکه های سنتی در زیر ساخت اون هاست. شبکه های عادی رویکردی وابسته و بر اساس سخت افزار دارن در صورتی که تکنولوژی sdn مبتنی بر نرم افزار و همین ویژگی باعث میشه تا تنظیمات پیکربندی، تأمین منابع ، مدیریت متمرکز در شبکه و شخصی سازی آسون تر و کم هزینه تر از همیشه انجام بشه.
موضوع شاخص دیگه در استفاده از sdn امنیت. همونطور که در موارد فوق اشاره کردیم sdn ها کنترلر متمرکز دارن و حفظ امنیت این کنترل کننده و پایین آوردن ضریب نفوذ بسیار مهم. در یک جمله هدف اصلی SDN بهبود در روند مدیریت شبکه است.
پاسخ به سوالات متداول کاربران درباره شبکه SDN و کاربرد آن
در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با شبکههای مبتنی بر نرم افزار (SDN) پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند
شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
شبکههای مبتنی بر نرم افزار (SDN) چیست؟
- شبکه های مبتنی بر نرم افزار (SDN) به مدیریت متمرکز شبکه ها با استفاده از برنامه های نرم افزاری کمک می کنند و تنظیمات شبکه پویا و کارآمد را برای بهبود عملکرد و مانیتورینگ شبکه امکان پذیر می کنند. نرم افزار SDN به عنوان یک معماری کارآمد و مقرون به صرفه که به راحتی می تواند برنامه های کاربردی با پهنای باند بالا و پویا رو مدیریت کند نیز تعریف می شود.
Sdn cisco چیست؟
Sdn cisco یک راه حل برای مدیریت، اتوماسیون و برنامه نویسی شبکه ها به صورت متمرکز است. Sdn cisco از معماری SDN استفاده میکند که شامل یک کنترلکننده، APIهای جنوبی و APIهای شمالی است. کنترلکننده، عنصر اصلی معماری SDN است که امکان مدیریت و کنترل متمرکز، اتوماسیون و اجرای سیاست را در محیطهای شبکه فیزیکی و مجازی فراهم میکند.
APIهای جنوبی، اطلاعات را بین کنترلکننده و دستگاههای شبکه (مانند سوئیچ، نقطه دسترسی روتر و فایروال) منتقل میکنند. APIهای شمالی، اطلاعات را بین کنترلکننده و برنامه ها و موتورهای سیاست منتقل می کنند.
Sdn مخفف چیست؟
SDN یا شبکه نرم افزار محور مخفف واژه های Software-Defined Networking است. SDN روشی برای شبکه سازی است که از پروتکلهای باز مانند OpenFlow برای کنترل نرم افزار در شبکه استفاده می کند.
سخن پایانی
✍️در این مقاله سعی کردیم به سوال Sdn چیست؟ پاسخ بدیم. فناوری جدید SDN با هدف راحت تر کردن فرایند کارها در شبکه های بزرگ و ایجاد برنامههای کاربردی برای هر سازمان به وجود اومد و کمک می کنه تا مدیریت شبکه به صورت متمرکز انجام شه.
جالبه بدونید راهاندازی پلتفرمی که امکان کدنویسی در شبکه داشته باشه، توسط بسیاری از متخصصان مورد تمسخر قرار میگرفت و غیر ممکن بود و پروژه هایی که به این منظور ارائه شدن بارها شکست خوردن ولی در حال حاضر این فناوری جامع عمل پوشیده و بسیاری از کارها در روند فرآیندسازی شبکه رو تسهیل بخشیده.
شما میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.