فرمت فایل روشی است که به صورت استاندارد ساختار یک فایل را به ما نشان میدهد برای مثال ما میدانیم که یک فایل ، یا فایلی تصویر است، متن است و یا فیلم و ... قبلا در رابطه با آشنایی با فرمت های صوتی و تصویری و هچنین نحوه تغییر فرمت فایل بر روی کامپیوتر و گوشی با هم صحبت کرده ایم، اما در این مقاله میخواهیم در رابطه با اینکه فرمت فایل چیست؟ صحبت کنیم به صورتی که پس از مطالعه این مقاله دیگر چنین سوالی در ذهن شما مطرح نباشد، البته بخش دیدگاه ها متعلق به شماست و میتوانید سوالاتی که مرتبط با این مقاله به ذهنتان میرسد را در این بخش برای کارشناسان رایانه کمک ارسال کنید، تا در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخ شما ارسال شود.
خدمات رایانه کمک : شرکت رایانه کمک یک شرکت حل مشکلات کامپیوتری و موبایلی به صورت حضوری ( در تهران ) و غیر حضوری در سراسر کشور است، شما میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
در این مقاله چه خواهیم خواند؟
✅فرمت فایل چیست؟
✅تشخیص فرمت فایل
✅نحوه نمایش پسوند فایل ها در ویندوز
✅دسته بندی فرمت فایل ها چگونه است
✅انواع فرمت فایل صدا و عکس کدامند؟
✅آشنایی با انواع فرمت فایل های ویدیویی
✅سخن آخر
فرمت فایل چیست؟
فرمت فایل همان نوع فایل است که ما از ساختارهای مختلف برای نشان دادن ساختار فایل استفاده میکنیم، مثلا فایلی ممکن است تصویری ، ویدئویی یا متن باشد، از طریق فرمت فایل میتوانیم نوع فایل موردنظر را تشخیص دهیم و یا فایل ممکن است باینتری و یا اسکی باشد، همچنین فایلهایی که رمزگذاری میشوند فرمت خاص خود را دارند
زمانی که فرمت یک فایل را مشاهده میکنید، متوجه میشوید که این فایل چه محتوایی را درون خود جای داده است که میتوانید از این محتوا استفاده کنید.
اگر فرمت یک فایل را نداریم نمیتوانیم نرم افزار متناسب با فایل مورد نظر را انتخاب کنیم و فایل را با نرم افزار مربوطه اجرا کنیم.
به خاطر دارید که در مقاله تغییر اپ پیشفرض ویندوز ، گفتیم قبل از هر کاری لازم است بدانید فایل مورد نظر چه فرمتی دارد تا بتوانید نرم افزار پیشفرضی برای این فایل انتخاب کنید، بنابراین دانستن file format اولین چیزی است که پس از دیدن یک فایل به ذهن ما خطور میکند و پس از آن فایل را با نرم افزار مرتبط اجرا میکنیم. برای مثلا شما نمیتوانید یک فایل با فرمت docx که فرمت فایل ورد است داشته باشید و آن را با نرم افزار مدیا پلیر اجرا کنید!!! هر نرم افزاری برای اجرا فرمت خاصی ایجاد شده است.
تشخیص فرمت فایل
تا به اینجای مقاله لزوم فرمت فایل را متوجه شدیم، حالا میدانیم فرمت فایل چیست حالا لازم است بدانیم چطور میتوانیم بفهمیم فرمت یک فایل چیست؟
یکی از روشهای بسیار راحت برای اینکه فهمیم فرمت یک فایل چیست این است که بر روی فایل مورد نظر راست کیک کنیم، گزینه properties را انتخاب کنیم، سربرگ general رو به روی گزینه type of file فرمت فایل نوشته شده است ، برای مثال در تصویر زیر شما یک فایل با فرمت docx را مشاهده میکنید که فایل ورد است.
نحوه نمایش پسوند فایل ها در ویندوز
همچنین اگر مشاهده پسوند فایل ها در ویندوز روشن باشد، پسوند فایل نشان دهنده فرمت فایل مورد نظر است، برای روشن کردن گزینه مشاهده پسوند فایل ها در ویندوز مسیر زیر را طی میکنیم
ابتدا بر روی this pc یا my computer دابل کلیک کنید تا فایل اکسپلور خود را باز کنید
برای نمایش پسوند تمامی فایل ها در ویندوز در سربرگ view وارد شوید
گزینه folder option را باز کنید
سپس تیک گزینه hide extentions for known file type را بردارید تا پسوند فایل ها در ویندوز نمایش داده شود.
خدمات رایانه کمک : شرکت رایانه کمک یک شرکت حل مشکلات کامپیوتری و موبایلی به صورت حضوری ( در تهران ) و غیر حضوری در سراسر کشور است، شما میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
دسته بندی فرمت فایل ها چگونه است
به صورت کلی میتوان گفت به فایل هایی که فیلم هستد ، فرمت ویدیو، فایل هایی که موزیک و یا صدا هستند فرمت صدا، فایل هایی که عکس هستند، فرمت تصویر و .... گفته میشود، اینکه ما بتوانیم بفهمیم فرمت یک فایل چیست و با چه نرم افزاری اجرا میشود برای اجرای صحیح فایل ها در ویندوز ضرورت دارد، در ادامه بهتر است به صورت مجزا در رابطه با هر کدام از فرمت های بیان شده صحبتی داشته باشیم:
انواع فرمت فایل صدا و عکس کدامند؟
همانطور که گفتیم به موزیک و صدا فرمت صدا گفته میشود، که با توجه به برنامه ای که فایل را ضبط کرده است و همچنین چگونگی ذخیره فایل مورد نظر ما فرمت های صدا متفاوتی داریم.
قبلا در مقاله آشنایی با فرمت فایل صدا و عکس به صورت کامل شما عزیزان را با این فرمت ها آشنا کردیم بهتر است این مقاله را مطالعه کنید.
معرفی انواع فرمت فایل های متنی
یکی دیگه از دسته هایی که میتوانیم برای فرمت فایل ها در نظر بگیریم فایل هایی هستند که فرمت آنها برای اسناد مورد استفاده قرار میگیرند فایل های متنی در فرمت های مختلفی وجود دارد، مثلا زمانی که در حال مطالعه یک فایل pdf هستید شما یک فایل با فرمت pdf دارید، و یا فایل های word یا اکسل که با فرمت های docx و xlsx مشاهده میکنیم هر دو از فایل های متنی هستند، به همون روشی که در بالا گفتیم میتوانید فرمت فایل را بفهمید و اگر جزو فایل های متنی بود در این دسته قرار دهید، همانطور که بالاتر ذکر شد مهمترین دلیل فهمیدن فرمت فایل این است که نرم افزار قابل اجرا برای فایل مورد نظر را تشخیص دهیم.
آشنایی با انواع فرمت فایل های ویدیویی
اگر شما هم تدوین گر هستید و یا فیلمبرداری میکنید و یا به نوعی با فایل های ویدیویی سر و کار دارید، به طور قطع با فرمت های ویدیویی آشنا هستید، میدانید که برخی از فرمت های ویدیویی بسیار حجم بالایی دارند و برخی دیگر حجم کمتری از هارد دیسک شما را اشغال میکنند، این موضوع به دلیل نوع رمزگذاری فایل مورد نظر است برای مثال نرم افزارهایی که کاهش حجم فیلم با گوشی را انجام میدهند، برای این کاهش حجم فایل ویدئویی را کامپرس یا به عبارتی فشرده سازی میکند، نوع فرمت فایل معمولا تغییر میکند و در نهایت خروجی با حجم کمتر در اختیار کاربر قرار میگیرد، در رابطه با انواع فرمت فایل های ویدیویی قبلا در مقاله لینک شده صحبت کرده ایم میتوانید برای فهم بیشتر به مقاله مربوطه مراجعه کنید.
سخن آخر
متوجه شدیم منظور از فرمت فایل استانداردی است که نوع فایل را مشخص میکند و مهمترین دلیل تشخیص فرمت فایل ها این است که میخواهیم نرم افزار اجرای فایل مورد نظر را پیدا کنیم، همچنین با انواع دسته بندی file format آشنا شدیم ، حالا دیگر میدانید منظور از فرمت فایل چیست و چه کاربردی دارد، امیدواریم این مقاله برای شما عزیزان مفید بوده باشد، در صورتی که در رابطه با این مقاله سوالی داشته باشید میتوانید در بخش دیدگاه ها سوال خود را مطرح کنید، کارشناسان ما در صورت امکان پاسخ شما را به صورت ایمیل برای شما ارسال خواهند کرد، همچنین اگر نیاز به مشاوره تلفنی در رابطه با حل مشکلات موبایل و کامپیوتر دارید ، شرکت رایانه کمک یک شرکت خدمات کامپیوتری و موبایلی از راه دور و به صورت حضوری ( ویژه تهرانی ) است، در صورتی که نیاز به مشاوره تلفنی دارید میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.