دمای بالای کامپیوتر یا لپتاپ زنگ خطری است که اگر جدی گرفته نشود، صدمات جبران ناپذیری به سیستم وارد میکند. افزایش حرارت کامپیوتر که اصطلاحاً به آن اورهیت Overheat میگویند به دلایل متعددی رخ میدهد که این دلایل اعم از دمای محیط ، تهویه نامناسب ، کثیف بودن فن ، اورکلاکینگ و ... می باشد که در ادامه هر کدام را به شما معرفی خواهم کرد.
همچنین با توجه به حجم زیاد تماسهای شما با مرکز تعمیرات رایانه کمک برای علت داغ شدن سی پی یو کامپیوتر و حل مشکل داغ شدن کامپیوتر و لپتاپ، تصمیم به تولید محتوایی گرفتیم که به تمامی این سؤالات پاسخ دهد. تا انتها همراه ما باشید. 😉
آنچه در این مقاله مطالعه میکنید:
✅علت داغ شدن کامپیوتر چیست؟
✅دمای استاندارد کامپیوتر چه میزان است؟
✅چگونه چک کردن دمای سی پی یو را انجام دهیم؟
✅چک کردن دمای کامپیوتر یا CPU با کمک کدام نرم افزار امکان پذیر است؟
✅مشکلات ناشی از گرم شدن بیش از اندازه کامپیوتر
✅بررسی دلایل داغ شدن کامپیوتر و لپتاپ + راهحل
✅چگونه CPU را خنک کنیم؟
✅چرا باید از داغ شدن کامپیوتر جلوگیری کنیم؟
✅سوالات متداول درباره داغ شدن کامپیوتر
✅سخن پایانی
به هر علت، باید بدانید گرما یکی از بزرگترین دشمنان کامپیوتر شماست که وجود آن در سطوحی طبیعی است ولی بالاتر از آن مشکل ساز خواهد بود. اما چگونه تشخیص دهیم دمای کامپیوتر طبیعی است یا خیر؟ 🧐 اصلاً چه میشود که کامپیوتر گرما تولید میکند؟ داغ کردن لپ تاپ تا چه میزان قابل تحمل است؟ اورهیت شدن کامپیوتر چه مشکلاتی را بهوجود میآورد؟ و چگونه میتوان علت داغ کردن لپ تاپ و کامپیوتر و راه حل آن را پیدا کرد؟
علت داغ شدن کامپیوتر چیست؟
اگر با مشکل داغ شدن بیش از حد سیستمهای کامپیوتری مواجه شده باشید شاید این سؤال شما هم باشد؛ اینکه اصلاً چرا کامپیوترها گرما تولید میکنند؟
- پاسخ: انتقال انرژی و تولید حرکت از هر نوع، مولد گرما است. حال این حرکت میتواند در بدن انسان هنگام فعالیت رخ دهد، در اشیاء هنگام کشیدن دو جسم بر روی هم و یا اینکه در یک وسیله الکتریکی هنگام جریان یافتن انرژی. پس گرما یک محصول جانبی در فرآیند تولید و مصرف الکتریسیته است و از آنجاکه کامپیوتر با برق کار میکند، در پی جریان یافتن برق در در بین مدارها و مقاومتهای دستگاه، بخشی از آن که هدر رفته، به شکل دیگری از انرژی یعنی "انرژی گرمایی" تغییر ماهیت میدهد.
- بنابراین تولید و مصرف انرژی الکتریکی، پدیدهای گرمازاست و حرکت عناصر سیستمی در کامپیوتر باعث انتقال این حرارت میشود. در بین قطعات کامپیوتر که بیش از سایرین تولید گرما میکنند، میتوان به بخشهای پردازنده مرکزی یا CPU و واحد پردازش گرافیکی یا GPU اشاره کرد.
- به همین دلیل در صورت داغ شدن کامپیوتر اولین چیزی که بررسی میکنیم، مشاهده مصرف CPU و RAM کامپیوتر است. میزان تولید گرما در یک قطعه کامپیوتری، رابطه مستقیمی با پیچیدگی قطعه و میزان مصرف انرژی در آن خواهد داشت.
دمای استاندارد کامپیوتر چه میزان است؟
در قسمت قبل اشاره شد که تولید گرما در سیستمهای کامپیوتری یک امر طبیعی است اما گاهی به دلایل مختلف کامپیوتر یا لپتاپ بیش از اندازه داغ میشوند که به آن اورهیت (OverHeat) میگوییم.
در شرایط عادی کامپیوتری که در دمای اتاق (24 درجه سانتیگراد) نگهداری شده، دمای اندکی بالاتر از محیط دارد. در صورت روشن بودن سیستم برای زمان طولانی یا اجرای نرم افزارهای سنگین روی سیستم، احتمالاً این دما بالاتر خواهد رفت.
🟡پیشنهاد مطلب: اگه تصمیم به خرید یک سیستم استفاده شده داری تا در هزینه هات صرفه جویی کنی حتما قبلش مقاله راهنمای خرید کامپیوتر دست دوم رو بخون.
چگونه چک کردن دمای سی پی یو را انجام دهیم؟
- پاسخ: دمای استاندارد کامپیوتر و CPU را میتوانید از طریق سایت سازنده آنها در بخش مشخصات پیدا کنید. این دما در سیستم های جدید و در شرایط عادی عددی زیر 30 درجه است؛ البته دمایی تا مرز 60 درجه هم برای کامپیوتر خطر چندانی محسوب نمیشود.
- بعضی استاندارد ها تا دمای 75 درجه را نیز در صورت انجام عملیات سنگین طبیعی میدانند و آستانه اخطار را روی دمای 80 درجه قرار میدهند. البته در پردازندههای نسل جدید مثل آلدر لیک اینتل مدل 12700K، دمای 95 درجه نیز از سمت شرکت پیشبینی و اطلاعرسانی شده؛
- پس تشخیص داغ بودن کامپیوتر به نوع سیستم و سرعت پردازنده آن ارتباط دارد. از آنجاکه داغ شدن لپتاپ و کامپیوتر معمولاً به مشکلاتی بزرگتر منجر میشود، به مرور نشانههای دیگری در کنار آن میبینید که شما را متوجه جدی بودن مشکل میکند. در ادامه بیشتر درباره این نشانهها صحبت میکنیم.
❗ توجه داشته باشید که (در بیشتر مواقع) دمایی بالاتر از 80 درجه سانتیگراد در کامپیوتر و لپتاپ به شدت آسیب زننده است و در مواجهه با آن باید سریعاً سیستم را خاموش کرده و به دنبال دلایل داغ شدن کامپیوتر و رفع مشکل باشیم.
چک کردن دمای کامپیوتر یا CPU با کمک کدام نرم افزار امکان پذیر است؟
باتوجه به خطرات اورهیت کامپیوتر، خوب است که بهطور مستمر به کمک ابزارهای موجود دمای سیستم خود را تحتِنظر داشته باشید. اینکار از طریق بایوس یا UEFI امکانپذیر است همچنین نرمافزارهایی مثل Core Temp برای بررسی مشخصات پردازنده و دمای آن به ما کمک میکنند.
این نرمافزار علاوه بر نمایش اطلاعاتی چون سال ساخت پردازنده، مدل آن، تعداد هستهها و میزان مصرف انرژی، دمای CPU و دمای هستههای پردازنده را به ما نشان میدهد که بر اساس آن میتوانیم به داغ شدن کامپیوتر و پردازنده سیستم پی ببریم. برای دانلود نرم افزار Core Temp از این لینک استفاده کنید.
مشکلات ناشی از گرم شدن بیش از اندازه کامپیوتر
مشکلات سخت افزاری یا نرم افزاری متعددی میتوانند عامل افزایش دمای کامپیوتر باشند. از سوی دیگر، داغ شدن سیستم باعث بروز مشکلات جدیدی میشود که کاربر را دچار سردرگمی میکند. در صورت مشاهده هر کدام از این نشانهها، اولین اقدام از سمت کاربر باید چک کردن دمای سیستم و یافتن علت افزایش دما باشد.
اورهیت کامپیوتر میتواند آغاز گر مشکلات بزرگ تری شود چرا که گرما به مرور سیستم شما و عملکرد آن را دچار نابسامانی میکند. رایج ترین اختلالاتی که در اثر داغ شدن لپتاپ و کامپیوتر رخ میدهد را در ادامه خواهید دید:
1.ری استارت ناگهانی
یکی از مشکلات رایج که در اثر گرمای بیش از حد کامپیوتر رخ میدهد، خاموش شدن کامپیوتر به صورت ناگهانی است. پردازندههای جدید برای کاهش آسیب در اثر داغ شدن سیستم، به گونهای طراحی شدهاند که با رسیدن به آستانه دمایی خاصی (معمولاً 90 درجه سانتیگراد) قطعات داغ شده را از کار انداخته یا سیستم را ریاستارت میکنند.
پس از روشن شدن مجدد، لود کامل ویندوز تا زمان خنک شدن سیستم به طول میانجامد. در مقاله خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر می توانید دلایل کامل این موضوع را بخوانید.
2.شنیده شدن صدای ناهنجار از فن سیستم
فن کامپیوتر قطعهای است که وظیفه تعدیل دما و خنک کردن سیستم و قطعات آن را بر عهده دارد. گاهی به دلیل افزایش بیش از حد دمای کامپیوتر، فن به تقلا میافتد تا دما را به سطح استاندارد بازگرداند. در این شرایط فن کامپیوتر با سرعت بیشتری به چرخش در میآید و صدای عجیب از کیس و فن میرسد.
البته گاهی کار نکردن فن کامپیوتر خود عامل اصلی داغ شدن بیش از اندازه سیستم است. در صورتیکه صدای زیاد فن پاور کامپیوتر برای شما آزار دهنده است خواندن مطلب ۴ روش رفع مشکل صدای زیاد فن کامپیوتر به شما کمک می کند.
3.افت عملکرد کامپیوتر
اگر حس کردید سیستم به شکل عجیبی کُند شده و عملکرد آن کاهش یافته، در قدم اول دمای آن را بررسی کنید. داغ شدن ناگهانی کامپیوتر از عوامل اصلی کاهش سرعت اجرای فرامین سیستمی است. به طور مثال وقتی پردازنده سیستم داغ میشود، سیستم ناچار است فعالیتهایی که انرژی زیادی مصرف میکنند را به حالت تعلیق درآورده یا فعالیتهای جاری را با سرعت پایینتری اجرا کند. به این حالت اصطلاحا “Throttling” میگویند.
برای بررسی این مسئله کافی است یک برنامه سنگین (مثل برنامههای گرافیکی و تدوین) روی سیستم اجرا کرده و با کلیدهای ترکیبیِ زیر، پنجره Task Manager را باز کنید:
Ctrl + Shift + Esc
در تب Performance نمودارهای فعالیت پردازنده را مشاهده خواهید کرد. در زمان داغ شدن کامپیوتر، سرعت به شدت افت کرده و استفاده از ظرفیت پردازنده به 100% میرسد.
بررسی دلایل داغ شدن کامپیوتر و لپتاپ + راهحل
داغ شدن کامپیوتر یا لپتاپ به دلایل مختلفی رخ میدهد که بعضی از آن ها در اثر شرایط محیطی به وجود میآیند و بعضی دیگر معلول مشکلات سخت افزاری یا نرم افزاری هستند.
اگر تنها با دست زدن به بدنه کیس یا لپتاپ متوجه حرارت بالای آن شدید، یعنی مشکل هنوز جدی نشده. مثلاً ممکن است در حال انجام فعالیت سنگین روی سیستم باشید؛ در این صورت جای نگرانی نیست چون CPU به دلیل حجم بالای پردازش به صورت موقتی گرم شده است.
البته گاهی که مسئله به مرز بحران رسیده باشد، بایوس سیستم خودکار وارد میدان شده و با نمایش اخطار یا به روشهای دیگر ما را از وجود مشکل آگاه میکند. در مجموع حرارت بالای کامپیوتر میتواند در اثر یکی از موارد زیر باشد:
1.دمای محیط
دمای محیط بر دمای سیستم شما اثر میگذارد. اگر در محل نگهداری کیس یا لپتاپ، دمای هوا بالاتر از سطح استاندارد باشد، انتظار داغ شدن سیستم را داشته باشید. فراموش نکنید که گرما بیش از سرما بر عملکرد سیستمهای کامپیوتری تاثیر منفی میگذارد.
بنابراین دمای اتاق را در سطح استاندارد (24 درجه سانتیگراد) حفظ کنید و کامپیوتر را در نزدیک وسایل گرمایشی مثل شوفاژ قرار ندهید تا فنهای سیستم برای کاهش دما به زحمت نیفتند. خصوصاً در فصل تابستان با کاهش دمای اتاق به بهبود عملکرد سیستم کمک کنید.
2.تهویه نامناسب
جریان مناسب هوا باعث انتقال حرارت و کاهش دمای سیستم میشود. اگر کِیس فضای کافی برای تهویه نداشته باشد، مثلاً زمانیکه خروجی فن به دیوار چسبیده، تهویه بهدرستی صورت نمیگیرد و دمای سیستم به مرور بالا و بالاتر میرود.
برای لپتاپ هم به همین شکل، اگر خروجی فن فاصله کافی با سطح میز نداشته باشد، بدنه لپتاپ به شدت داغ میشود. دیگر اینکه مسدود شدن منافذ و دریچههای فن باعث بروز مشکل تهویه و افزایش حرارت کامپیوتر خواهند شد.
3.اجرای نرمافزار یا بازی سنگین
گاهی با اجرای طولانی مدت یک بازی یا نرمافزار سنگین، سیستم شما دچار افت عملکرد شده و بدنه آن داغ میشود. علت این مشکل به دلیل مصرف بالای پردازنده مرکزی و گرافیکی در حین اجرای نرمافزار است.
در مجموع بازیها نسبت به دیگر برنامهها، استفاده بیشتری از منابع سیستمی میبرند. برای رفع این مشکل میتوانید با ارتقاء کامپیوتر از داغ شدن بیش از اندازه آن جلوگیری کنید.
4.اورکلاکینگ
اورکلاک CPU به عنوان یکی از دلایل رایج اورهیت کامپیوتر زمانی رخ میدهد که سیستم با ظرفیتی بیش از ظرفیت اسمی پردازنده که از سوی کارخانه تعریف شده مشغول به کار باشد. سرعت کلاک هر مدل پردازنده را میتوانید در سایت آن مشاهده کنید.
قابلیت اورکلاکینگ (Overclocking) این مزیت را در اختیار کاربر میگذارد که هنگام انجام فعالیتهای سنگین با سرعت بالاتر و با فرکانس بیشتر فرامین را اجرا کند. استفاده بیشتر از منابع باعث داغ شدن CPU و در طولانی مدت آسیب به سیستم میشود.
5.کثیف بودن فن و قطعات داخلی سیستم
شاید شنیده باشید که جِرم و گرد و غبار نارسای الکتریکی هستند و با جمع شدن در اطراف قطعات کامپیوتر اتصالات را با مشکل مواجه کرده و عملکرد سیستم را دچار مشکل میکنند.
از سمت دیگر جرم و آلودگی باعث مسدود شدن جریان هوا و سنگینی پرههای فن شده که در نهایت تهویه هوای گرم را با دشواری روبهرو کرده و باعث افزایش حرارت کامپیوتر میشوند.
سرویس لپتاپ و کیس به صورت دورهای و استفاده از هوای فشرده برای غبار روبی قطعات، مانع از ایجاد جرم و بروز چنین مشکلاتی خواهد شد.
🟡پیشنهاد مطلب: برای رعایت نکات قبل از ارتقای رم لپ تاپ حتما این مقاله را بخوانید.
6.خراب شدن فن کامپیوتر
فن CPU و سایر فنهای کامپیوتر، وظیفه کاهش دمای قطعات و خنک کردن آن را بر عهده دارند که گاهی به دلیل مشکل از کار افتادن فن کامپیوتر و خرابی آن، این وظیفه بهدرستی انجام نگرفته و سیستم داغ میشود.
برای اطمینان از صحت عملکرد فنها با گوش دادن به صدای چرخش پرهها و یا باز کردن کیس و مشاهده عملکرد آن، میتوانید از سلامت این قطعه اطمینان حاصل کنید. البته در مطلب رفع مشکل از کار افتادن و کار نکردن فن لپ تاپ به توضیح کامل این موضوع پرداخته شده پس میتوانید از آن استفاده کنید.
❗ توجه داشته باشید که سرعت فن قابل تنظیم است و در صورت نیاز میتوانید با کمک برنامههایی همچون SpeedFan و یا از طریق بایوس سیستم آن را متناسب با نیاز خود تعریف کنید.
7.آلودگی سیستم به ویروس
یکی دیگر از دلایل اورهیت کامپیوتر، ویروسی شدن سیستم است. آلودگی کامپیوتر به ویروس و تروجان منجر به افزایش استفاده از منابع سیستم شده و عملاً بدون اینکه برنامه خاصی روی آن اجرا کنید، منابع سیستم شما درگیر میشود. این موضوع باعث داغ شدن CPU شده و به مرور به کامپیوتر آسیبهای جدی وارد میکند.
با نصب آنتی ویروسهای اورجینال و بروزشده در کنار فایروال ویندوز، امنیت سیستم خود را بالا برده و از مشکلات این چنینی جلوگیری کنید. اگر میخواهید راجع به فایروال اطلاعات بیشتری داشته باشید میتوانید به سراغ مطلب فایروال چیست؟ بروید.
چگونه cpu را خنک کنیم؟
در قسمت فوق به علت داغ شدن سی پی یو کامپیوتر پرداختیم در ادامه به راه حل رفع مشکل بالا رفتن دمای سی پی یو می پردازیم:
استفاده از خمیر سیلیکونی برای رفع مشکل بالا رفتن دمای CPU
✳️برای اینکه بدانیم چگونه CPU را خنک کنیم لازم است با هیت سینک ها آشنا باشیم که داخل کامپیوتر یا لپ تاپ به کار رفته است و در واقع به بخشی از سخت افزار میگویند که از گرم شدن پردازنده ها جلوگیری میکند ولی سازندگان لپ تاپ و کامپیوتر برای اینکه سیستم بتواند فرایند خنک کردن را بهتر انجام دهد از خمیر سیلیکونی یا حرارتی استفاده می کنند.
✳️این خمیر همانطور که از نامش پیداست ماده ای نیمه رسانا، ضخیم و خمیرمانند است. رنگ آن معمولا خاکستری نقره ای است و روی پردازنده قرار می گیرد و به علت داشتن مواد تشکیل دهنده خاص، هدایت حرارتی آن بسیار بالا می باشد. اگر دوست دارید با مدل های مختلف خمیر سیلیکون آشنا شوید و درباره طول عمر آن سوالی دارید مطلب خمیر سیلیکون چیست را مطالعه کنید.
✳️اگر نزدیک 1 سال است که از سیستمتان استفاده می کنید و با مشکل داغ شدن لپ تاپ در ویندوز مواجه هستید بهتر است مجددا از خمیر حرارتی استفاده کنید تا تاثیر خنک کنندگی آن را ببینید؛ کاری که خمیر حرارتی انجام می دهد در واقع پر کردن تمامی حفره ها و فضاهای بین پردازنده و هیت سینک است و به این وسیله توان انتقال گرمایی را به بالاترین حد ممکن می رساند.
✳️روش نصب آن به این صورت است که بعد از باز کردن سیستم، هیت سینک و فن که به وسیله قفل به سی پی یو بسته شده را باز کنید و به آرامی آن را بردارید چون میخواهید خمیر سیلیکونی را روی CPU قرار دهید. احتمالا از قبل خمیر سیلیکونی روی بخش های از سی پی یو و هیت سینک وجود دارد شما باید به آرامی آن را جدا کنید و خمیر جدید را قرار دهید.
✳️مقدار استفاده از این خمیر هم برای حفظ دمای نرمال CPU مهم است. چون در صورت زیاد بودن ممکن است روی مادربرد بریزد و چون باعث ایجاد فاصله بین دو سطح فلزی می شود کارایی را کاهش خواهد داد و همچنین اگر کمتر از مقدار لازم از این خمیر بین هیت سینک و پردازنده قرار دهید، ممکن است کل سطح مورنظر را پوشش ندهد. پس دقت کنید به اندازه ای باشد که از کناره ها بیرون نزند.
✳️به این صورت که خمیری به اندازه یک نخود را بردارید و پس از قرار دادن در وسط CPU، هیت سینک را نصب کنید. این کار معمولا به وسیله سرنگ مخصوص صورت می گیرد که البته لازم است تاریخ انقضای آن را چک کنید. قبل از انجام این کار برای خواندن توضیحات دقیق راجع به قرار دادن خمیر سیلیکونی مطلب نحوه استفاده از خمیر silicon را بخوانید.
چرا باید از داغ شدن کامپیوتر جلوگیری کنیم؟
نادیده گرفتن می تواند منجر به کاهش عملکرد، آسیب سخت افزاری، و در موارد شدید، از دست دادن دائمی اطلاعات شود. بنابراین، درک علل و دقت به هر یک از نشانه های روی میز کار رایانه و اجرای راه حلهای موثر اهمیت بسیاری دارد.
داغ شدن لپ تاپ در ویندوز 10 و کامپیوتر می تواند مشکلات جدی برای دستگاه ایجاد کند. از جمله این موارد میتوان به آیتم های زیر اشاره کرد.
🟣کاهش کارایی؛ هنگامی که کامپیوتر داغ می شود، پردازنده مرکزی برای کاهش دمای خود، سرعت کلاک خود را کاهش می دهد. این امر منجر به کاهش کارایی دستگاه می شود.
🟣خرابی سخت افزار؛ گرمای بیش از حد می تواند باعث آسیب دیدن اجزای داخلی، مانند پردازنده مرکزی، کارت گرافیک و حافظه شود. اگر دوست داشتید راجع به کارت گرافیک و سیستم خنک کننده موردنیازش مطلب کاملتری بخونید کافیه روی لینک کارت گرافیک بزنید.
🟣خاموش شدن خودکار: اگر دمای کامپیوتر به حد خطرناکی مثل دمای 100 درجه cpuبرسد، دستگاه به طور خودکار خاموش می شود تا از آسیب دیدن سخت افزار جلوگیری شود.
🟡پیشنهاد مطلب : باتری لپ تاپ شما هم اخیرا خیلی کم شارژ نگه میداره؟ برای اینکه بفهمی زمان تعویض یا تعمیر باتری لپ تاپت رسیده یا نه مطلب علامت ضربدر قرمز روی باتری لپتاپ رو از دست نده.
سوالات متداول درباره داغ شدن کامپیوتر
در بخش بالا به صورت کامل به داغ شدن قطعات کامپیوتر اشاره کردیم، اما در این بخش قصد داریم به اصلی ترین سوالات کاربران در این بخش بپردازیم پس با ما همراه باشید. در صورتی که شما هم با ابهام خاصی روبرو شدید، خوشحال می شویم اگر در بخش نظرات آن موضوع را برای ما و خوانندگان بنویسید.
1.اورهیت چیست؟
دمای بیش از اندازه در اجزای داخلی سیستم کامپیوتر موجب میشود تا دستگاه به اصطلاح اورهیت (Overheat) شود. در پی داغ شدن کامپیوتر عمر دستگاه کم میشود و در نتیجه راندمان کامپیوتر هم کاهش مییابد.
2.نحوه چک کردن دمای cpuبه چه صورت است؟
به کمک نرم افزارهای مختلف مانند core temp میتوان دما را اندازه گرفت که در این مطلب به آن پرداختیم.
3.برای جلوگیری از گرم شدن قطعات رایانه هنگام کار چه راهکاری وجود دارد؟
🟢 سیستم خود را از پنجره ها و فضاهای گرم دور نگهدارید.
🟢به سیستم خود کمی فضای تنفس بدهید.
🟢کیس سیستم خود را ببندید.
🟢فن های سیستم خود را تمیز کنید.
🟢فن های CPU را ارتقا دهید.
🟢اضافه کردن فن به کیس
🟢فن خنک کننده حافظه اضافه کنید.
🟢فن منبع تغذیه سیستم خود را بررسی کنید.
🟢کیت خنک کننده آب تهیه کنید.
🟢هنگام اورکلاک کردن، اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهید.
4.علت داغ شدن سی پی یو کامپیوتر چیست؟
دلایل افزایش دمای cpu و داغ شدن سی پی یو می تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، مانند تهویه ضعیف یا جریان نداشتن هوا در کیس کامپیوتر، سیستم خنک کننده معیوب یا نامناسب، اورکلاک یا ولتاژ بیش از حد CPU و دما یا رطوبت بالای محیط.
برای مثال، اگر فن ها با گرد و غبار مسدود شده اند، کابل ها گردش هوا را مسدود می کنند، یا کیس برای قطعات، خیلی کوچک یا شلوغ است، اینها می تواند علت داغ شدن سی پی یو کامپیوتر شود.
همچنین اگر سرعت یا ولتاژ CPU خود را فراتر از مشخصات آن افزایش دهید بدون اینکه سیستم خنک کننده خود را بر اساس آن تنظیم کنید، این نیز می تواند باعث گرم شدن بیش از حد شود.
علاوه بر این، اگر از کامپیوتر خود در محیط گرم یا مرطوب مانند نزدیک پنجره، بخاری یا مرطوب کننده استفاده می کنید، ممکن است منجر به داغ شدن بیش از حد CPU شود.
5.دمای CPU در حین بازی چقدر باید باشد؟
واضح است که در هنگام اجرای بازی های ویدئویی به CPU و کارت گرافیک فشار می آید. از اینکه سیستم شما در زمان اجرای این بازی ها کمی بالاتر باشد نگران نشوید. اما اگر این عدد بیشتر از بازه منطقی دمای سی پی یو در حین بازی یعنی بالاتر از 65-85 باشد این موضوع میتواند دلایل دیگری داشته باشد و نیاز است که راهکارهای گفته شده را انجام دهید.
که اگر شما مدام روی سیستمتان به اجرای بازی ویدئویی می پردازید، قرار گیری سیستم روی دمای بالا در درازمدت امکان آسیب را افزایش می دهد؛ به همین خاطر پیشنهاد می شود در صورت امکان یک فن کوئل برای لپ تاپ یا کامپیوتر تان تهیه کنید و در بازه های کوتاه از بازی خارج شوید تا با این کار سیستمتان کمی خنک شود.
6.برای حل مشکل داغ شدن لپ تاپ در ویندوز 10چه کنیم؟
برخی از کاربران ویندوز 10 با مشکل داغ شدن سی پی یو لپ تاپ مواجه هستند برای رفع این مشکل علاوه بر استفاده از راه حل های ارائه شده در قسمت فوق می توانید موارد زیر را در نظر داشته باشید:
🔅 بستن فرایند های پس زمینه در ویندوز 10
🔅 لپ تاپ خود را روی سطوحی مانند فرش و پتو قرار ندهید.
🔅 از پایه لپ تاپ استفاده کنید.
🔅 از کول پد استفاده می کنید.
🔅 لپ تاپ خود را به طور مرتب تمیز کنید.
سخن پایانی
اورهیت کامپیوتر از مشکلات رایج کامپیوتری است که بررسی و رفع آن، زحمت و تخصص چندانی نیاز ندارد و با مطالعه و بررسی مواردی که در این مقاله ارائه شد، کاربران میتوانند به تنهایی مشکل را پیدا نموده و رفع کنند.
خبر خوب دیگر اینکه اگر داغ شدن سیستم شما به دلیل مشکلات سختدافزاری مثل خرابی فن کامپیوتر باشد، میتوانید با استفاده از خدمات رایانه کمک مشکل خود را در سریعترین زمان ممکن حل کنید.
همچنین اگر برای عیبیابی و حل مشکل داغ شدن کامپیوتر خود به کمک یک تیم متخصص نیاز داشتید، رایانه کمک آماده است تا به صورت ریموت مشکل را برطرف کند. شما میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.