یکی از مهمترین قسمت های شبکه های کامپیوتری کابل کشی شبکه است، که به عنوان ستون فقرات شبکه به حساب می آید. اگر کابل کشی، حرفه ای انجام نشود دیر یا زود شبکه را به کل از پا می اندازد. به همین دلیل است که کابل کشی بایستی به صورت حرفه ای و مهندسی شده صورت گیرد تا مدیریت، نگهداری و عیب یابی شبکه تان در آینده راحت و بدون دردسر باشد. کابل کشی حرفه ای و استفاده از تجهیزات مناسب، مهترین رکن یک شبکه پایدار است. در نتیجه بهتر است کابل کشی شبکه خود را به شرکت معتبر یا فرد متخصص بسپارید که هم دانش اجرای شبکه را داشته باشند و هم در تهیه تجهیزات مرغوب مشکلی نداشته باشند.
این مقاله برای افراد تازه وارد به دنیای شبکه که اطلاعات زیادی از اینکه کابل کشی در شبکه چیست ندارند، مناسب است. همچنین مناسب برای افرادی است که تصمیم به راهاندازی شبکه دارند و به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستند. ما در این مقاله به شما خواهیم گفت که مدیریت کابل کشی در شبکه چیست و چگونه انجام می شود با رایانه کمک همراه باشید.
فهرست مطالب
✅کابل شبکه چیست؟
✅کابل کشی چیست؟
✅مزایای مدیریت کابل کشی شبکه
✅اصول و قواعد کابل کشی شبکه
✅بررسی نکات مهم در مدیریت کابل کشی
✅سخن آخر
کابل شبکه چیست؟
کابل شبکه، سیم های رشته ای هستند که برای اتصال یک دستگاه درون شبکه به سایر دستگاه های شبکه یا اتصال دو یا چند سیستم برای اشتراک گذاری پرینترها، اسکنرها و غیره استفاده می شود. انواع مختلف کابل های شبکه مانند کابل کواکسیال، کابل نوری و کابل های زوج به هم تابیده بسته به لایه فیزیکی، توپولوژی و اندازه شبکه استفاده می شود . دستگاه ها را می توان با چند متر (مثلا از طریق اترنت) یا فاصله تقریبا نامحدود (مثلا از طریق اتصالات اینترنت) از هم جدا کرد.
کابل کشی چیست؟
کابل کشی یکی از مهمترین و اصلی ترین پایه های شبکه است که لازم است اصولی و استاندارد اجرا شود و همچنین باید بر طبق استاندارهای روز دنیا و بر اساس نیاز شرکت نصب و پیاده سازی شود. در مورد کابل کشی می توان گفت که هرچه وسعت شبکه کوچکتر باشد و دسترسی آسان تری داشته باشد، هزینه نصب کابل کشی کاهش پیدا می کند. در کابل کشی روکار و توکار بودن هم از اهمیت بالایی برخوردار است.
می توان گفت که کابل کشی روکار نسبت به توکار از اهمیت بالایی برخوردار است و از نظر هزینه ارزانتر می باشد. البته برای کابل کشی شبکه به صورت روکار باید داکت کشی انجام شود که کمی هزینه تجهیزات مورد نیاز را بیشتر می کند. اما دیگر نیازی به تخریب و کنده کاری دیوارها برای کشیدن کابل های توکار وجود ندارد.
یکی از سوالات کاربران این است که تفاوت پاور های ماژولار و غیر ماژولار در چیست که تصمیم گرفتیم در این مطلب به طور کامل به سوالات شما عزیزان پاسخ دهیم.
مزایای مدیریت کابل کشی شبکه
مدیریت کابل کشی یکی از مهمترین بخش های راه اندازی شبکه است که در ادامه بیشتر از مزایای آن صحبت می کنیم:
- کاهش خرابی های احتمالی کابل های شبکه
- نصب آسان سایر تجهیزات در هنگام ارتقاء شبکه
- عیب یابی موثر در هنگام بروز مشکلات
- حذف آسان تر کابل های قدیمی و فرسوده
اصول و قواعد کابل کشی شبکه
در ادامه اصول و قواعدی که در هنگام نصب شبکه و خدمات کابل کشی شبکه بایستی به آنها توجه کنیم اشاره شده است.
تهیه نقشه و مسیر کابل کشی
در ابتدای کار لازم است برای کابل کشی، نقشه شبکه پسیو را تهیه کنید. در این مرحله کارشناسان ما در هنگام بازدید محل پروژه با درنظر گرفتن نیازهای کارفرما، نسبت به تهیه ی نقشه و کابل کشی اقدام می کند.
همانطور که می دانید شرکت رایانه کمک یک شرکت ارائه خدمات کامپیوتری از راه دور و حضوری است ، اگر با مشکل کامپیوتری رو به رو شدین برای اعزام کارشناس خدمات کامپیوتری بر روی لینک مورد نظر و برای مشاوره میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
می توان گفت که در نقشه طراحی شده موارد زیر قابل اجرا است که شامل:
- مسیر ترانکینگ و سینی های کابل کشی
- مسیر کابل کشی شبکه، دوربین، برق، تلفن، برق اضطراری
- تعداد نود های شبکه، تلفن، برق و UPS
- محل قرار گیری رک های ایستاده و دیواری
- محل قرارگیری دیتا سنتر و اتاق سرور
- محل قرار گیری دوربین های مدار بسته
- متراژ و میزان تجهیزات مورد نیاز
- انتخاب مسیر
انتخاب مسیر لازم است به گونه ای باشد که حداقل فاصله را از رک حساب کند و همچنین تمیز کار شود. همچنین توجه به این نکته لازم است که کابل شبکه در مجاورت کابلهای برق فشار قوی و یا تجهیزات تولید کننده نویز قرار نگیرند. انتخاب بهترین مسیر برای نصب شبکه از اهمیت بالایی برخوردار است و ارتباط مستقیمی با سرعت و عمر شبکه کامپیوتری دارد.
برند کابل شبکه
در انتخاب برند لازم است دقت زیادی کنیم زیرا برندهای زیادی در بازار وجود دارد که به سه دسته کیفیت متوسط، کیفیت خوب و فیک تقسیم شده اند.
نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که مهم است که کابلی را که خریداری می کنید از کیفیت خوبی بهره مند باشد تا در آینده دچار مشکل در شبکه نشویم.
نوع کابل
کابل های شبکه در انواع متفاوتی در بازار وجود دارند که هرکدام ویژگی های خاص خودش را از نظر سرعت، موارد استفاده، جنس فلز و روکش می باشد. با توجه به موارد فوق ،مواردی که میتوانند در انتخاب نوع کابل موثر باشند عبارتند از مورد استفاده و بودجه شما.
طول مجاز کابل شبکه
طول مجاز برای کابل شبکه 90 متر است و باید توجه داشته باشید که این میزان بیشتر نشود. در صورت نیاز به متراژ های بالاتر باید از تقویت کننده های سیگنال در بین راه استفاده شود.
نحوه نصب کابل شبکه
هنگام کابل کشی شبکه باید توجه داشت که نباید زاویه کابل بیش از 90 درجه باشد، زیرا این کار سبب کاهش سرعت خواهد شد. یکی دیگر از نکات مهم آن است که کابل شبکه نباید تحت فشار بوده و باید قادر به حرکت آزادانه باشد.
بررسی نکات مهم در مدیریت کابل کشی
- ابتدا با حضور کارشناس متخصص در محل انجام پروژه، نقشه کابل کشی شبکه به صورت دقیق و همراه با جزئیات طراحی شود.
- در نقشه کابل کشی محل قرار گیری کلاینتها و تجهیزات را مشخص کنید.
- پس از تایید طراحی شبکه و نقشه شبکه توسط کارفرما، سپس نوبت به خرید تجهیزات پسیو شبکه می باشد.
- در صورتی که کابل برق و شبکه در کنار هم قرار داشتند، حتما از کابلهای شیلددار استفاده شود.
- بهتر است از کابل cat6 در کابل کشی شبکه برای پهنای باند بیشتر استفاده شود.
- در صورت استفاده از ترانکینگ حتما از پارتیشن استفاده شود، تا کابل شبکه تحت تاثیر کابل برق از نویز در امان باشد.
- پس از اتمام داکت کشی شبکه حالا نوبت به کابل کشی میرسد. در کابل کشی شبکه حتما از لیبل در ابتدا و انتهای کابل استفاده می کنیم.
- هنگام کابل کشی شبکه دقت میگردد که تا کابل ها دچار پارگی یا کشیدگی نشوند.
- رک را به گونهای قرار میدهیم تا نسبت به اجزا شبکه در مرکز باشد. در داخل رک و اتاق سرور به هیچ عنوان از مهتابی و لامپ به دلیل ایجاد نویز استفاده نمی شود.
سخن آخر
امیدواریم مقاله مدیریت کابل کشی در شبکه مورد توجه شما قرار گرفته باشد. همانطور که در مطالب بالا به آن اشاره شد کابل کشی در شبکه اصول و قواعد خاص خودش را دارد که به شما پیشنهاد می کنیم این کار را به متخصصان در این زمینه بسپارید.
اگر با سوالی در این خصوص مواجه شدید و یا به دنبال حل مشکلات کامپیوتری اینترنتی و موبایل در کوتاه ترین زمان هستید، میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.