اگر کاربرد کیستون در شبکه را نمیدانید و به مباحث مربوط به شبکه و تجهیزات آن علاقه دارید به شما پیشنهاد میکنیم مطالعه ی این مقاله از رایانه کمک را از دست ندهید، همانطور که میدانید در راه اندازی شبکه از تجهیزات مختلفی استفاده میشود که کیستون یکی از مهمترین آنها بوده و به انواع مختلفی تقسیم میشود که در این مقاله که از طرف کارشناسان پشتیبان شبکه رایانه کمک برای شما عزیزان نوشته شده است، به معرفی کیستون، کاربرد و انواع آن پرداخته ایم.همچنین اگر در زمینه شبکه و دیگر موضوعات کامپیوتری با مشکلی مواجه هستید شما میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
آنچه در این مقاله می خوانیم:
✅معرفی تجهیزات شبکه
✅کیستون یا پریز شبکه چیست
✅تعریف کیستون شبکه
✅کاربرد keystone در شبکه
✅انواع کیستون شبکه
✅انواع کیستون از نظر محل نصب
✅انواع کیستون از نظر Category
✅انواع کیستون از نظر شیلد
✅انواع کیستون بر اساس جنس
✅انواع کیستون از نظر برند
✅روش نصب کیستون در شبکه های کامپیوتری
✅سخن پایانی
معرفی تجهیزات شبکه
همانطور که پیشتر اشاره کردیم نصب و راه اندازی شبکه به تجهیزات مختلفی نیاز دارد، چنانچه با تجهیزات شبکه آشنایی ندارید به شما پیشنهاد میکنیم قبل از ادامه ی این مقاله بر روی لینک "تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست" کلیک کرده تا با تمامی تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه بصورت کامل آشنا شوید.
کیستون یا پریز شبکه چیست
کیستون یا پریز شبکه یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکه های کامپیوتری به حساب می آید که از آن به منظور برقراری ارتباط بین کابلها و تجهیزاتی مانند مودم، سوئیچ، روتر و... استفاده میشود.
در واقع کیستون شبکه قطعه ای است که از آن در ساختار فیزیکی شبکه استفاده شده و وظیفه ی برقراری تجهیزات مختلف را بر عهده دارد. در سال 1979 شرکت Amp کیستون را بمنظور کابل کشی تلفن طراحی و عرضه کرد و از سال 1995 کیستونهای شبکه توسط شرکت ICC به جهت استفاده در شبکه های کامپیوتری طراحی شده اند.
تعریف کیستون شبکه
به زبان ساده برای راه اندازی نود شبکه روکار یا توکار و زمانیکه میخواهید نود یا سیستم را به زیرساخت شبکه متصل نمایید باید از کیستون باکس استفاده کنید، کیستون میتواند از یک سمت به زیرساخت و از سمت دیگر به مادگی کابل شبکه متصل شود.
کاربرد keystone در شبکه
کیستون ها شبیه به یک رابط عمل کرده و بیشترین کاربرد را در تجهیزات شبکه و تلفن دارند، کیستون ها میتوانند به هر دستگاهی که دارای یک پورت مادگی هستند متصل شوند. همانطور که گفتیم کیستون از یک طرف به کابل شبکه و از سمت دیگر به پورت مادگی متصل خواهد شد.
هر کیستون دارای یک جدول رنگی است که متخصصین شبکه میتوانند با کمک آن اتصالات را بصورت صحیح برقرار نمایند، در واقع این جدول دارای دو ردیف رنگ است که نشان دهنده ی کلاس (Class) A و B میباشد.
انواع کیستون شبکه
به طورکلی کیستون شبکه از جهات مختلف به انواع گوناگونی تقسیم میشود، انواع کیستون عبارت است از:
انواع کیستون از نظر محل نصب
کیستون ها را از نظر محل نصب میتوان به انواع مختلفی به شرح ذیل تقسیم بندی کرد، توجه داشته باشید که با توجه به نوع کیستون باید از آن در محل درستی استفاده شود در غیر این صورت ارتباط بین تجهیزات شبکه دچار مشکل خواهد شد.
پچ پنل (شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که پچ پنل چیست؟ در حقیقت Patch Panel به شکل مستطیلی فلزی بوده که بر روی آن تعدادی کیستون شبکه قرار گرفته است. این نوع از کیستونها را نمیتوان در ترانکها و باکسها نصب کرد و باید از آنها در پچ پنلها استفاده شود).
- باکس روکار (مناسب برای نصب بر روی دیوارها)
- باکس توکار (قابل استفاده برای نصب در داخل دیوارها)
- باکس کف خواب (معمولا به جهت افزایش زیبایی و کاهش هزینه در مصرف سیم و کابل اضافی در محیطهای بزرگ از باکس کف خواب استفاده میشود)
- فیس پلیت (مناسب برای نصب روی ترانکینگ)
✴️✴️ شما میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
انواع کیستون از نظر Category
کیستونهای شبکه را میتوان از نظر دسته بندی یا Category نیز به انواع مختلفی تقسیم کرد. کیستونها معمولا در یکی از گروه های Cat5e، Cat6، Cat6a، Cat7 قرار دارند. توجه داشته باشید که سرعت انتقال و پهنای باند هر نوع از کیستونها با دیگری متفاوت خواهد بود. در شبکه های کامپیوتری از کیستون نوع Cat6 بیشتر استفاده میشود.
انواع کیستون از نظر شیلد
کیستونهای شبکه را میتوان از نظر داشتن محافظت یا عدم آن نیز دسته بندی کرد، در حقیقت کیستونهای شیلد دار و دارای محافظ توانایی بالایی در کاهش نویز و تداخلات الکترومغناطیسی شبکه دارند و این نوع از کیستونها با SFTP نیز شناخته شده و استفاده از آنها سبب بالا رفتن کیفیت شبکه خواهد شد، نوع بدون شیلد یا محافظ که با عنوان UTP شناخته میشود در مقایسه با نوع شیلد دار قیمت مناسبتری داشته و برای شبکه های خانگی مناسب است.
انواع کیستون بر اساس جنس
کیستونها را از نظر جنس بدنه نیز میتوان به انواع مختلفی تقسیم کرد، معمولا جنس بدنه ی کیستونها از فلز (SFTP یا FTP) یاPVC و پلاستیکی (UTP) ساخته میشود. در این بین کیستونهای فلزی کاربرد بیشتری دارند، توجه داشته باشید در بخشهایی که جریان برق وجود دارد حتما باید از کیستونهای فلزی استفاده نمایید در این حالت سیم ارت کابل شبکه به بدنه ی کیستون متصل خواهد شد.
انواع کیستون از نظر برند
امروزه برندهای مختلفی اقدام به تولید و عرضه ی کیستون میکنند از جمله بهترین برندهای تولید کننده ی کیستون عبارت است از:
بطورکلی قیمت کیستون شبکه از نظر کاربرد و جنس متفاوت خواهد بود.
روش نصب کیستون در شبکه های کامپیوتری
یکی از مهمترین ابزارها برای نصب کیستون آچار پانچ است، برای نصب کیستون باید توجه داشته باشید که در بخش داخلی آن هیچگونه گرد و غباری وجود نداشته باشد سپس طبق مراحل ذیل پیش بروید، در صورتی که نیاز به کمک مشاورین رایانه کمک دارید میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
لازم به ذکر است در صورتیکه با ابزارهای مورد نیاز برای نصب و راه اندازی شبکه و کاربرد هر یک از آنها آشنایی ندارید به شما پیشنهاد میکنیم به مقاله ی "معرفی ابزارهای مورد نیاز یک تکنسین شبکه" مراجعه کنید، ما در این مطلب آموزشی از رایانه کمک به معرفی تمامی ابزارهای مورد نیاز در شبکه و کاربرد هر یک پرداخته ایم.
- در قدم اول با سیم لخت کن چند سانتی متر از روکش سیم یا کابل را جدا کنید.
- اکنون با کمک سیم چین ریشه ی سفید رنگ را از کابل جدا نمایید.
- در این مرحله باید سیمهای تابیده شده را از یکدیگر جدا کنید میتوانید با دست براحتی سیمها را جدا نمایید.
- حال که تمامی سیمها را جدا کردید، باید با توجه به رنگ بندی موجود بر روی کیستون خریداری شده، چیدمان سیمها را انجام دهید.
- در این مرحله باید با کمک آچار پانچ سیم ها را در جای خود محکم نمایید.
- در آخر نیز لازم است کیستون را داخل قاب قرار دهید.
سخن پایانی
ضمن تشکر از همراهی شما، ما سعی کردیم در مقاله ی "کاربرد کیستون در شبکه" به معرفی کیستون و انواع آن بپردازیم، امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما مفید بوده باشد. چنانچه با سوال یا مشکلی در خصوص این مقاله یا دیگر بخشهای نرم افزاری و سخت افزاری سیستمهای کامپیوتری و گوشیهای هوشمند مواجه شده اید میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.