سرور معکوس یا Reverse proxy سرورهایی هستند که درخواست کاربران به آنها هدایت میشوند. استفاده از سرورهای معکوس مزایای بسیار زیادی مانند ارتقای امنیت، افزایش سرعت و همینطور دسترسی پذیری دارد و به همین دلیل اغلب وبسایتها از آن استفاده می کنند.
در مطلب امروز میخواهیم سرورهای معکوس را به شما معرفی کنیم. اگر میخواهید با این قابلیت کارآمد آشنا شوید. مقاله امروز را دنبال کنید. همچنین شما میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
آنچه در این مقاله می خوانیم:
✅ Reverse proxy چه تفاوتی با Forward proxy دارد؟
✅ چرا از Forward proxy استفاده میکنیم؟
✅ نحوه کار سرورهای معکوس یا Reverse proxy
✅ مزایای استفاده از Reverse proxy
✅سخن آخر
Reverse proxy چه تفاوتی با Forward proxy دارد؟
برای درک بهتر مفهوم سرورهای معکوس ابتدا بهتر است تعریف دقیقی از سرورهای مستقیم یا Forward و نحوه کار با آنها داشته باشیم. از Forward Proxy عموما برای دور زدن و رفع محدودیتهایی فایروال استفاده میشود. فرض کنید یک سایت محدودیتی روی IP شما ایجاد کرده است. تنها راهی که به شما اجازه میدهد مسدود بودن IP را دور بزنید. IP مسدود شده شما هنگامی که به سرورهای Forward وصل شود میتواند به سرور مورد نظری که شما را بلاک کرده وصل شود.
انواع مختلف Forward proxy شامل web proxy، http proxy، socks proxy می شود. پروکسی های مستقیم که به آنها cache server نیز میگویند باعث کاهش چشمگیر سرعت اینترنت شما نیز میشوند.
چرا از Forward proxy استفاده می کنیم؟
با توجه به توضیحاتی در بالا ارائه شد احتمالا این سوال برای شما مطرح شده که چرا باید از Forward proxy استفاده کنیم و مورد استفاده آن چیست. همانطور که گفتیم سرورهای مستقیم به صورتی عمل میکنند که ابتدا درخواست کاربر به آنها منتقل شود. از سوی دیگر، سروری که با کاربر در ارتباط است نیز به همین صورت عمل میکند و ابتدا دیتا را برای سرور مستقیم ارسال میکنند.
از مهمترین دلایل نیاز به Forward proxy دور زدن محدودیتهای اینترنت مانند فیلترینگ و مسدود سازی است. همچنین این سرورها به ارتقای امنیت و محافظت از هویت کاربران نیز کمک میکنند.
نحوه کار سرورهای معکوس یا Reverse proxy
حال که با طرز کار سرورهای مستقیم آشنا شدید بهتر میتوانید نحوه کار Reverse proxy را درک کنید. در ارتباط اینترنتی از طریق سرورهای معکوس کاربران از طریق دستگاه خود که میتواند لپ تاپ یا موبابل باشد به اینترنت وصل میشوند. سپس برای وصل شدن به وبسایت مد نظر که در واقع سرورهای داده در آن قرار دارد درخواستی ارسال می کنند.
سرورهای معکوس واسطهای میان این درخواست هستند. در واقع درخواست کاربران ابتدا توسط Reverse proxy بررسی میشود و سپس به سرور یا سایت اصلی ارجاع داده میشود.
✴️✴️شما میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
مزایای استفاده از Reverse proxy
پیشتر به دلایل استفاده از Forward proxy و ضرورت وصل شدن به آنها در هنگام محدودیت و مسدود شدن نت اشاره کردیم. اما دلیل استفاده از Reverse proxy چیست؟ در این بخش می خواهیم فواید قابل توجه Reverse proxy را بررسی کنیم.
تضمین امنیت سرورهای اصلی
یکی از مهمترین مزیتهای استفاده از سرور معکوس ارتقای امنیت سرورهای اصلی در برابر حملات است. هنگامی که درخواستها ابتدا توسط سرورهای معکوس بررسی میشود، آدرس یا IP سایت اصلی مشخص نمیشود. بنابراین حملات ddos برای هکرها و مهاجمان مجازی سختتر میشود. این قابلیت کمک بسیار زیادی به ایجاد امنیت سرورهای اصلی میکند.
بالانس کردن لود و ترافیک سایت
اداره ترافیک و ورودی سایتها به ویژه هنگامی که تعداد افرادی که میخواهند وارد سایت شوند کار راحتی نیست. سرورهای معکوس ترافیک سایت را مدیریت میکنند. سرورهای Reverse به عنوان بالانس کننده لود سایت عمل میکنند و باعث میشود تمامی منابع سرورهای اصلی درگیر نشود و همچنین ورودیهای سایت نیز توزیع بهتری داشته باشند. استفاده از سرورهای معکوس همچنین در زمانی سرور از دسترس یا مدار خارج میشود نیز بسیار کارآمد است و ترافیک ورودی را بین سرورهای دیگر تقسیم کند.
ترافیک رمزنگاری شده با SSL
رمزنگاری و همچنین رمزگشایی میتواند اقدامی پرهزینه و وقت گیر برای سرورهای اصلی باشد. اما سرورهای معکوس میتوانند این رمزنگاری ترافیک سایت را بسیار ساده و کم هزینه انجام می دهد. Reverse proxy این قابیلت را دارد تا محاسبات رمزنگاری را بهینه کند. این رمزنگاری همچنین شامل تمامی ورودی و خروجی های سرورهای اصلی می شود.
ارتقای عملکرد Caching
سرورهای معکوس همچنین قابلیت Caching و ذخیره سازی را نیز دارند. این قابلیت به آنها امکان می دهد تا سرعت پاسخگویی به درخواست های کاربران بالا برود. در واقع سیستم Caching سرورهای معکوس با ذخیره سازی پاسخ سرور یا سایت اصلی به عنوان واسطه پاسخ یا پیج مورد نیاز کاربر را فراهم میکنند.
سخن آخر
در این مطلب قابلیت پروکسی معکوس یا Reverse proxy را معرفی و بررسی کردیم. در صورت نیاز به راهنمایی و کمک در این زمینه با همکاران ما در رایانه کمک، میتوانید برای ارتباط با ما از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.