ما در این مقاله از رایانه کمک تصمیم داریم به معرفی ابزارهای مورد نیاز یک تکنسین شبکه بپردازیم، پس اگر شما هم اطلاعاتی در این زمینه نداشته و به مباحث مربوط به شبکه علاقه دارید به شما پیشنهاد میکنیم مطالعه ی این مقاله از رایانه کمک را از دست ندهید و تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید چرا که ما تصمیم داریم به معرفی مهمترین ابزارهای مورد نیاز برای تکنسینهای شبکه بپردازیم.
در صورتی که به مشاهده ی ویدیوهای آموزشی علاقه دارید میتوانید با مراجعه به سایت آپارات رایانه کمک کلیپهای کوتاه آموزشی را در زمینه های مختلف مشاهده نمایید.
برای آشنایی با تجهیزات شبکه با کارشناسان رایانه کمک تماس بگیرید. رایانه کمک | ارائه دهنده خدمات پشتیبانی شبکه به صورت ریموت و حضوری در کنار شماست.
✴️✴️ از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
فهرست
✅تجهیزات شبکه و کاربرد آنها
✅لیست تجهیزات مورد نیاز شبکه
✅معرفی ابزارآلات شبکه
✅سخن پایانی
تجهیزات شبکه و کاربرد آنها
همانطور که میدانید برای راه اندازی، نگهداری و تعمیر شبکه های کامپیوتری وسایل و ابزارهای مختلفی مورد نیاز بوده که لازم است یک تکنسین حرفه ای شبکه با تمامی آنها آشنا باشد. بطور کلی تکنسین شبکه یا Helpdesk وظیفه دارد تمامی سیستمها و تجهیزات شبکه را حفظ کرده و بر عملکرد آنها نظارت داشته باشد در واقع راه اندازی، عیب یابی و رفع مشکل در خصوص شبکه های کامپیوتری بر عهده ی تکنسینهای شبکه است.
امروزه بیشتر سازمانها و شرکتهای بزرگ اقدام به استخدام تکنسین شبکه کرده و اگر شما بخواهید بعنوان تکنسین شبکه استخدام شوید لازم است با تمامی تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای راه اندازی شبکه آشنایی داشته باشید.
لیست تجهیزات مورد نیاز شبکه
بطور کلی تجهیزات شبکه به دو دسته ی کلی تجهیزات Passive و Active تقسیم بندی شده که نصب و راه اندازی انواع شبکه نیاز به ابزارهای مختلفی دارند، به شما پیشنهاد میکنیم در صورتیکه با تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه، تجهیزات شبکه های کامپیوتری و تفاوت آنها آشنایی ندارید مطالعه ی مقاله ی "تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست؟" را از دست ندهید.
معرفی ابزارآلات شبکه
ابزارآلات شبکه به آن دسته از لوازمی اطلاق میشود که تکنسین شبکه از آنها به منظور نصب، راه اندازی و عیب یابی شبکه های کامپیوتری استفاده کرده و از این طریق سرعت و راندمان کار خود را افزایش میدهد. از جمله لوازم و ابزارهای مورد نیاز برای یک تکنسین شبکه میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
آچار سوکت زن
از این آچار بمنظور بریدن بخشی از کابل یا روکشهای کابل برای سوکت زدن استفاده میشود. آچار سوکت زن از مهمترین ابزارهای مورد نیاز برای راه اندازی شبکه بوده و به جهت اتصال کانکتورهای سوکت به کابل بکار میرود، علاوه بر این در بخشهای کناری دسته های آچار شیارهایی به جهت جداسازی روکش سیم و کابل نیز وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده نمایید.
توجه داشته باشید که مدلهای مختلفی از آچار سوکت زن در بازار موجود هستند و برخی از آنها برای دو نوع سوکت rj11 و rj45 و اتصال آنها به کابل استفاده میشود و برخی از سوکت زنها نیز برای یکی از انواع سوکتها کاربرد دارد.
عملکرد سوکت زن شبیه به انبردست بوده و برای استفاده از آن باید سیمها را داخل سوکتها قرار داده و با قرار دادن سوکتها در جای مخصوص داخل آچار و فشردن دسته های آچار کابل به سوکت متصل خواهد شد. بهترین روش برای اینکه اتصال کابلها به سوکت بدون شل شدگی، استفاده از آچار سوکت زن میباشد.
استریپر (Cable Stripper)
از دیگر ابزارهای مهم در شبکه استریپر نام دارد که برای انواع کابلها با ضخامتهای مختلف مناسب بوده و به جهت جداسازی روکش کابلها بدون وارد شدن آسیب به سیم مسی از آن استفاده میشود.
با استفاده از استریپر میتوانید روکش هر نوع کابل یا سیمی را با هر ضخامت و سایزی به سادگی جدا کنید.
آچار پانچ
آچار پانچ که با نام قیچی کروز نیز شناخته میشود از دیگر ابزارهای کاربردی و مهم برای تکنسینهای شبکه بوده و دارای یک تیغه و فنر میباشد که به جهت وارد کردن سیمها به دستگاه های مختلف مانند کیستون بکار میرود. در واقع با کمک آچار پانچ میتوانید کابلها را روی کیستون و کانکتورها براحتی پانچ کنید، به صورتیکه با این ابزار روکش کابل جدا شده و به کیستون یا سوکت متصل میشود.
آچار پانچ در انواع مختلفی موجود بوده که مدلهای 110 و 66 از جمله رایجترین آچار پانچها هستند، عملکرد این آچار به گونه ای است که با سر تیغه ای روکش کابل را جدا کرده و بعد از جداسازی بخش اضافی کابل، با کمک فنر و با شتاب آن را به داخل کیستون برده و پانچ میکند، اگر میخواهید پانچهای تمیز و دقیق داشته باشید لازم است حتما از این ابزار استفاده نمایید.
تستر کابل
با استفاده از تستر کابل میتوانید اتصالات را بررسی کرده و از قوی بودن سیگنال در بخشهای مختلف شبکه مطمئن شوید. علاوه بر مشخص کردن قدرت سیگنالها با تستر کابل میتوانید هرگونه قطع شدگی در کابلها را تشخیص داده و مشکل را رفع کنید. تستر کابل شامل 2 بخش تستر و ریموت میباشد.
تستر بخش اصلی ابزار بوده و دارای چند کانکتور است که به کابل متصل میشود و ریموت نیز بخشی است که با اتصال سر دیگر کابل به آن میتوان قدرت سیگنال را تشخیص داد. برای استفاده از تستر کابل لازم است یک سر کابل را به تستر و بخش دیگر آن را به ریموت متصل کرده و جریان و قدرت آن را بر روی نمایشگر دستگاه مشاهده کنید.
سیم چین
یکی دیگر از ابزارهای کاربردی برای راه اندازی تجهیزات شبکه و سرور، سیم چین نام دارد که از آن به منظور برشهای صاف یا مورب در کابلها و سیمها استفاده میشود. با سیم چین میتوانید انواع کابلهای برنجی، مسی و... را به شکلهای مختلف برش بزنید.
سخن پایانی
ما در این مقاله در مورد تجهیزات شبکه و ابزارهایی که به جهت راه اندازی شبکه مورد نیاز است مطالبی را ارائه داده ایم، امیدواریم این مقاله مورد توجه شما قرار گرفته باشد. چنانچه با سوال یا مشکلی در خصوص شبکه و راه اندازی آن مواجه شده که پاسخ آن را در این مقاله پیدا نکردید میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.