پچ کورد شبکه چیست؟
یکی از مهمترین تجهیزات شبکه پچ کورد ها هستند. پچ کورد های شبکه از نظر ظاهری نوعی کابل شبکه می باشند که طول آنها از 20 تا 50 سانت متغیر است و در دو سر آن سوکت وجود دارد. به واسطه کابل پچ کورد می توان یک وسیله الکتریکی را به وسیله دیگری متصل کرد و برای اتصال دو وسیله با فاصله نزدیک مانند اتصال دستگاه ها به مودم اینترنت کاربرد دارد معمولاً برای انتقال اطلاعات و اتصال دستگاه های داخلی یک شبکه از پچ کورد استفاده می شود.
برای آشنایی با تجهیزات شبکه با کارشناسان رایانه کمک تماس بگیرید. رایانه کمک | ارائه دهنده خدمات پشتیبانی شبکه به صورت ریموت و حضوری در کنار شماست.
✴️✴️ شما میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
فهرست
✅پچ کورد شبکه چیست؟
✅تفاوت پچ کورد و کابل شبکه چیست؟
✅مقایسه کابل پچ کورد با کابل شبکه در زمان نصب و راه اندازی
✅مزایای استفاده از پچ کورد در شبکه
✅علت کوتاه بودن طول پچ کورد ها چیست؟
✅انواع کابل پچ کورد
✅بعضی از کاربردهای کابل پچ کورد فیبر نوری
✅انواع پچ کورد فیبر نوری براساس نوع کابل
✅انواع پچ کورد فیبر نوری با توجه به ساختار کابل
✅انواع پچ کورد فیبر نوری بر اساس کانکتور
✅انواع پچ کورد فیبر نوری بر اساس نوع پوشش
✅سخن آخر
تفاوت پچ کورد و کابل شبکه چیست؟
به طور کلی هر دو جز تجهیزات شبکه می باشند و مورد استفاده تقریباً یکسانی دارند ولی از نظر برخی از ویژگی ها متفاوت هستند.
یکی از عمده ترین تفاوت پچ کورد کابل شبکه طول کابل است، طول پچ کوردها نهایتاً نیم متر می باشند در صورتی که کابل شبکه تا چندین متر طول دارند و به صورت کلاف خریداری می گردند. تفاوت بعدی که می توانیم اشاره کنیم سوکت سر کابل در پچ کورد است کابل شبکه فاقد این سوکت هستند و در صورت استفاده ابتدا باید سوکت مناسب توسط تکنسین به آن ها نصب گردد.
مقایسه کابل پچ کورد با کابل شبکه در زمان نصب و راه اندازی
در ادامه موضوع پچ کورد شبکه چیست به مقایسه کابل پچ کورد و شبکه می پردازیم.
به طور معمول برای کابل کشی و اتصال دستگاه های مختلف به هم در شبکه، ابتدا مسیر دستگاه ها را بررسی می کنند و کابل ها بریده می شود و به صورت دستی توسط نیروی متخصص دو سر آن ها سوکت نصب می گردد این کار علاوه بر ضرورت حضور نیروی متخصص سرعت انجام کابل کشی را بسیار پایین می آورد و با توجه به انجام دادن کار به صورت دستی امکان بروز خطا و اشتباه در آن زیاد است و در صورتی که سوکت زدن کابل ها درست انجام نشود امکان ایجاد نویز یا اختلال در انتقال داده ها وجود دارد در نتیجه برای جلوگیری از این موارد و تسریع انجام کار ترجیح بسیاری از تکنسین های شبکه استفاده از انواع پیچ کورد شبکه است.
مزایای استفاده از پچ کورد در شبکه
پچ کورد ها به علت طول کم دست و پاگیر نیستند.
نیازی به سوکت زدن توسط تکنسین نیست و کابل کشی با سهولت و سرعت بیشتری انجام میشود.
به علت نصب بودن سوکت در کارخانه امکان بروز خطا در نصب کردن آن به صورت دستی از بین می رود و نگرانی صحت عملکرد سوکت در مورد نصب توسط تکنسین از بین می رود.
به علت تنوع رنگ در تولید انواع پچ کورد ها در هنگام نصب به دستگاه های مختلف به راحتی شناسایی می شوند.
علت کوتاه بودن طول پچ کورد ها چیست؟
به دلیل ساختار رشته ای پچ کوردها امکان ضعیف شدن سیگنال در فواصل زیاد بیشتر است و باید طول آنها کوتاه در نظر گرفته شود.
انواع کابل پچ کورد
پچ کوردها نیز همچون کابل های شبکه دارای انواع مختلفی می باشند به طور کلی انواع کابل پچ کورد به 2دسته پچ کورد الکتریکی و پچ کورد انواع فیبر نوری تقسیم می شوند.پچ کورد های الکتریکی که نوع متداول پچ کورد ها می باشند و در انواع شبکه های محلی استفاده می شوند. پچ کورد فیبر نوری از جمله کابل های اترنت پرکاربرد برای اتصالاتی مانند اینترنت vdsl محسوب می شوند. در ادامه به کاربرد های پچ کورد های فیبر نوری و انواع آنها می پردازیم. دسته بندی پچ کورد های فیبر نوری با پچ کورد های اکتریکی در بسیاری از موارد یکسان می باشد.
همچنین شما می توانید برای رفع مشکل دسترسی به فایلهای share در ویندوز 7 این مطلب را مطالعه کنید و در صورت بروز مشکل و یا سوال حتما از بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا کارشناسان رایانه کمک در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشند.
بعضی از کاربردهای کابل پچ کورد فیبر نوری
کابل پچ کورد فیبر نوری در اتصال دستگاه کامپیوتر به مودم در مصارف خانگی بسیار پرکاربرد می باشد همچنین در اتاق های سرور، مرکز داده های پزشکی، شبکه های LAN و خطوط تلفن مورد استفاده قرار می گیرد.
تقسیم بندی انواع پچ کورد فیبر نوری بر اساس نوع کابل، ساختار کابل، نوع پوشش و نوع کانکتور می باشد.
انواع پچ کورد فیبر نوری براساس نوع کابل
به دودسته کلی فیبر نوری سینگل مود و فیبر نوری مالتی مود تقسیم می شوند.
فیبر نوری سینگل مود که برای فواصل طولانی کاربرد دارد و همانطور که از نامش مشخص است فقط یک سیگنال را در زمان واحد می تواند ارسال کند.
فیبرهای نوری مالتی مود برای فاصله های کوتاه استفاده می شود و امکان ارسال چندین سیگنال در یک زمان مشخص را دارند و معمولاً به رنگ نارنجی عرضه می شوند.
انواع پچ کورد فیبر نوری با توجه به ساختار کابل
انواع پچ کورد فیبر نوری با توجه بر اساس ساختار کابل به 3 دسته تقسیم می شوند که شامل پچ کورد فیبر نوری simplex ، پچ کورد فیبر نوری duplex پچ کورد فیبر نوری Ribbon fan-out می باشند.
پچ کورد فیبر نوری simplex از مرسوم ترین کابل های فیبرنوری هستند در هر دو طرف آن یک کانکتور یا سوکت وجود دارد و به طور کلی ساختار ساده ای در آن ها مشاهده می شود.
پچ کورد فیبر نوری duplex : همانطور که از نامش پیداست دارای 2 کانکتور در انتهای کابل می باشد که برای سهولت در زمان نصب با مشخصه ای مانند A و B در زمان تولید نشانه گذاری شده است.
پچ کورد فیبر نوری Ribbon fan-out : برای مصارف خاص تولید و مونتاژ شده اند و در انتهای اینگونه کابل ها تعداد زیادی کانکتور وجود دارد.
انواع پچ کورد فیبر نوری بر اساس کانکتور
تنوع در کانکتور یچ کورد فیبر نوری بسیار زیاد است و تاکنون حدود 100 کانکتور مختلف توسط شرکت های سازنده به بازار عرضه شده است که از رایجترین انواع آن می توان به IC,ST,FC,SC اشاره کرد.
انواع پچ کورد فیبر نوری بر اساس نوع پوشش
با توجه به شکننده و آسیب پذیر بودن فیبر نوری برای محافظت از آن استفاده از یک پوشش ضرورت دارد تا در برابر عوامل خارجی مانند گرد و خاک، رطوبت، ضربه، دما و ... محافظت شود. روکش پچ کوردها در چند نوع مختلف تولید می شود .
پوشش پی وی سی: به علت قیمت مناسب، مقاومت و انعطاف پذیر بودن جز رایجترین پوشش ها در پچ کورد فیبر نوری محسوب می شود.
پوشش پلی اتیلن: این نوع از پوشش مقاومت خوبی در برابر رطوبت و گرما دارد در نتیجه در محیط های باز و مرطوب پچ کورد شبکه با پوشش پلی اتیلن مورد استفاده قرار می گیرد.
پوشش (Polyvinyl Difluoride) با نام مختصر PVDF در برابر دما بسیار مقاوم است و به علت این قابلیت در فضاهای توکار مانند کابل کشی از کف استفاده می گردد.
سخن آخر
امیدواریم این مقاله با عنوان کابل پچ کورد چیست مورد توجه شما قرار گرفته باشد اگر با سوالی در این خصوص مواجه شدید و یا به دنبال حل مشکلات کامپیوتری اینترنتی و شبکه در کوتاه ترین زمان هستید، می توانید با مجموعه رایانه کمک تماس گرفته و سوالات خود را با کارشناسان رایانه کمک مطرح کنید. شما میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.