نحوه ی نصب و راه اندازی انواع سیستم های ذخیره سازی شبکه از جمله سوالاتی است که کاربران بسیاری از کارشناسان رایانه کمک میپرسند و به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم در این مقاله ی آموزشی از رایانه کمک در خصوص نصب و راه اندازی سیستم های ذخیره سازی شبکه اطلاعات مفیدی را در اختیار شما کاربران گرامی قرار دهیم.
اگر به مباحث کامپیوتری علاقه دارید میتوانید با خرید پکیج آموزش کامپیوتر رایانه کمک با نصب ویندوز، راه اندازی مودم، نصب آنتی ویروس و طراحی سایت با وردپرس آشنا شوید. همچنین اگر شما کاربر گرامی تصمیم دارید کسب و کار خود را گسترش دهید و در سطح بین المللی فعالیت کنید کارشناسان مجرب رایانه کمک برای راه اندازی کسب و کار بین المللی شما بهترین خدمات را ارائه می کنند وهمراه با شما هستند. حتما بر روی لینک کلیک کنید و برای اطلاعات بیشتر محتوای صفحه را مطالعه کنید.
✴️✴️ شما میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
آنچه در این مقاله می خوانیم:
✅ سیستم های ذخیره سازی اطلاعات
✅ نصب و راه اندازی NAS
✅ ایجاد Nas Storge در ویندوز
✅ ذخیره سازی تحت شبکه شیوه SAN
✅ تجهیزات مورد نیاز برای اتصال SAN Storage
✅ نصب ذخیره ساز اتصال مستقیم (DAS)
✅ سخن پایانی
سیستم های ذخیره سازی اطلاعات
همانطور که میدانید انواع فضاهای ذخیره سازی شبکه را میتوان به دسته های ذیل تقسیم کرد:
- NAS (Network Attach Storage): سیستم ذخیره سازی اطلاعات بصورت متصل به شبکه
- SAN (Storage Area Network): سیستم ذخیره سازی اطلاعات بصورت شبکه
- DAS (Direct Attach Storage): سیستم ذخیره سازی اطلاعات به شکل مستقیم
ما به شما پیشنهاد میکنیم پیش از مطالعه ی ادامه ی این مقاله حتما بر روی لینک "بررسی انواع راهکارهای ذخیره سازی اطلاعات SAN) و NAS وDAS )" کلیک کرده و با انواع سیستم های ذخیره سازی شبکه، مزایا و معایب هر کدام بصورت کامل آشنا شوید.
🟡شبکه های مبتنی بر نرم افزار sdn، کمک می کند تا مدیریت شبکه با نظارت و سهولت بیشتری انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله Sdn چیست؟ رو از دست ندهید
نصب و راه اندازی NAS
Nas بعنوان ذخیره ساز فایل محور تحت شبکه بوده که علاوه بر ذخیره ی اطلاعات بعنوان سرور فایل عمل کرده و امکان ویرایش و مدیریت فایل ها را نیز در اختیار کاربران قرار میدهد. دستگاه های nas با نام فایلر شناخته شده و بعنوان یک وسیله ی ذخیره سازی نقش فایل سرور اختصاصی را نیز دارد.
فایلر باید بصورت مستقیم به شبکه LAN متصل شود، این فایلرها را میتوان در هر بخشی از شبکه قرار داد. دستگاه های ذخیره ساز HP که قابل استفاده در nas هستند با نام Store Easy شناخته میشوند، این شرکت دستگاه های ذخیره ساز را در 3 مدل X1000، X3000 و ۵xxx تولید و عرضه میکند، به جهت افزایش فضای ذخیره سازی امکان اتصال این دستگاه ها به D3000 و D6000 وجود دارد.
توجه داشته باشید که به هر دستگاه ذخیره ساز تعداد مشخصی کاربر متصل خواهد شد بعنوان مثال در مدل 3000 بصورت همزمان 30000 کاربر متصل خواهد شد، از این دستگاه ها میتوان بعنوان فایل سرور،Roaming Profile و Home Folder در شرکتهای کوچک استفاده کرد. این دستگاه ها نوعی سرور ذخیره سازی با سیستم عامل Windows 2012 Storage Server بوده و میتوان هارد دیسکهایی با حجم بالا و تعداد زیاد روی آنها قرار داد.
در شیوه ی ذخیره سازی تحت شبکه NAS یک هارد اکسترنال به رایانه متصل میشود. این سیستم بزرگ و سریعتر عمل میکند، اتصال با نَس با پورت USB انجام میشود و میتوان رایانه را به شبکه ی ذخیره سازی تحت شبکه ی داخلی به سادگی متصل کرد، یکی از روشهای رایج در برقراری این اتصال اترنت است.
توجه داشته باشید در صورتیکه nas قابلیت کنترل از راه دور را داشته باشد شما میتوانید از طریق اینترنت به NAS در هر محل و زمانی دسترسی داشته باشید، همانند استفاده از یک سیستم ذخیره سازی تحت شبکه ابری که امنیت بالاتری دارد.
به زبان ساده در استوریج Nas تعدادی هارددیسک بر روی سرور نصب شده و هاردها را در شبکه برای دیگر دستگاه ها به اشتراک خواهد گذاشت. در نَس فایل ها از طریق تکنولوژی Home Directory و File Sharing بین کاربران اشتراک گذاری میشود.
ایجاد Nas Storge در ویندوز
با استفاده از این قابلیت میتوانید اطلاعات مهم را ذخیره کرده و از سیستمهای مختلف به آن دسترسی داشته باشید یکی از مهمترین کاربردهای این شیوه ی ذخیره سازی اتصال دوربین مداربسته برای ذخیره ی فیلم ها میباشد که جهت راه اندازی نس در ویندوز لازم است طبق مراحل ذیل پیش بروید:
- در قدم اول برای ایجاد نس استوریج در ویندوز باید به بخش Control Panel مراجعه کنید.
- در این مرحله گزینه ی Storage Spaces را انتخاب کنید.
- اکنون برای ایجاد حافظه ی Nas بر روی Create a new pool کلیک نمایید.
- در صفحه ی پیشروی درایورهای مورد نظر را انتخاب کنید.
🟡بیشتر بخوانید: دوست داری در رابطه با تاریخچه شرکت میکروتیک بدونی ؟ پس حتما لینک ر و باز کن و بخون.
- در این مرحله نام و فرمت درایو را انتخاب نمایید.
- اکنون از منوی کشویی Resiliency type حالت two-way یا three-way را انتخاب کرده تا اطلاعات در هر دو سیستم ذخیره شود.
- برای تغییر سطح دسترسی این درایو برای دیگر سیستم ها کافی است بر روی آن راست کلیک کرده و در پنجره ی properties از قسمت sharing گزینه ی share را انتخاب کنید.
- در صفحه ی جدید گزینه ی EveryOne را انتخاب کرده و آنرا بر روی Read/Write تنظیم کنید در این صورت کاربران میتوانند قابلیت خواندن و نوشتن اطلاعات را داشته باشند.
- با انجام این مراحل تمامی سیستم هایی که در شبکه ی شما باشند مانند دوربین های مداربسته به این حافظه دسترسی خواهند داشت.
ذخیره سازی تحت شبکه شیوه SAN
در این روش ذخیره سازی همانند NAS داده و اطلاعات بر روی سرورهای داخلی سازمان قرار دارد و از طریق اتصالات داخلی شبکه به شما منتقل خواهند شد.
SAN از شبکه داخلی برای دستگاه های ذخیره سازی استفاده میکند در واقع این شبکه از طریق LAN قابل دسترس نخواهد بود. آن دسته از سَن استوریجها که عملکرد آنها مبتنی بر فیبر است سرعت بیشتری دارند. سیستم ذخیره سازی اطلاعات به صورت شبکه با استفاده از سوئیچ، روتر و Gateway انتقال داده ها را بین محیط های مختلف سرور و ذخیره ساز انجام میدهد.
تجهیزات SAN شامل Enclosure، SAN Storage و SAN Switch بوده که در محل رک ها نصب می شود.
تجهیزات مورد نیاز برای اتصال SAN Storage
در واقع راه اندازی سن استوریج بر پایه ی پروتکل FBC و فیبر نوری نیاز به تجهیزات خاصی دارد، از جمله تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی سیستم ذخیره سازی SAN میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- CORE
- Edge
- کابل و کانکتور
- سوئیچ فیبر نوری
- سرورها و HBA ها
- روتر، Bridge و Gateway
- دستگاه های ذخیره سازی
- اپلیکیشنهای مدیریت SAN
بطورکلی سن بر پایه ی کانال فیبر عمل کرده و از پروتکل FCP برای سیستم های باز استفاده میکند، استفاده از fiber channel از طریق اترنت (ECOP) باعث حرکت ترافیک FC با سرعت بالا خواهد شد. برای راه اندازی سن نیاز به سوئیچ SAN Switch بوده که بتواند اتصال شبکه سن به سرور و POOL و اتصال بین دستگاه های ذخیره ساز را فراهم کند، این سوئیچ باعث میشود تجهیزات مختلف با دستگاه ذخیره ساز در ارتباط باشند.
نصب ذخیره ساز اتصال مستقیم (DAS)
در این شیوه ی ذخیره سازی، دستگاه های ذخیره ساز مستقیما از طریق کابل به سرور متصل خواهند شد. دَس میتواند ترکیبی از چند هارد دیسک باشد، از جمله پورتهای پرکاربرد جهت اتصال DAS، سرور یا کامپیوتر عبارت است از: SCSI، SAS،SATA ،ATA ، eSATA،Fibber Channel. درایوهای DVD و CD، درایورهای اکسترنال و فلش ها که نمونه هایی از DAS میباشد. معروفترین نمونه ی DAS همان هارد درایورهای کامپیوتر و لپتاپ ها هستند که شامل یک یا گروهی از هاردهای متصل به یکدیگر میباشند. انواع دستگاه های ذخیره سازی دَس نیز میتوانند درون سرور یا بیرون از آن مانند هاردهای داخلی یا خارجی نصب شوند.
سخن پایانی
ضمن تشکر از همراهی شما تا انتهای این مقاله، امیدواریم مطالب ارائه شده برای شما مفید بوده باشد
شما میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.