DNS کوتاه شده عبارت Domain Name Server به معنی سرور نام دامنه است که در شبکه های کامپیوتری یکی از واژه های پرکاربرد محسوب میشود، قبل از اینکه با دی ان اس آشنا شویم لازم است بدانیم IP چیست، بنابراین پیشنهاد میکنیم ابتدا سری به مقاله لینک شده بزنید و با آی پی آشنا شوید. در این مقاله به صورت کامل با مفهوم DNS آشنا خواهید و به تمامی سوالات شما در این زمینه پاسخ خواهیم داد. در صورتی که در رابطه با مشکلات کامپیوتر سوالی داشته باشید میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
✴️✴️شما میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
در این مقاله چه خواهیم خواند؟
✅DNSچیست؟
✅DNS و چگونه کار میکند
✅مشاهده DNS Server در ویندوز
✅8.8 8.8 DNS چیست؟
✅سخن آخر
DNS چیست؟
میخواهم مفهوم دی ان اس را با یک مثال به یاد ماندی به شما آموزش دهم، سری به contact یا مخاطبین گوشی خود بزنید، هر فرد یک شماره دارد و شما شماره مورد نظر را با یک نام ذخیره کرده اید، درسته؟ به این فکر کنید که آیا اگر افراد را فقط با شماره های خود ذخیره میکردین در زمانی که به دنبال شماره فردی بودید آن را به راحتی به خاطر میآوردید؟ قطعا جواب شما هم خیر است، همه ما حداقل بالای 150 شماره از افراد مختلف بر روی گوشی خود داریم که با ضربه زدن بر روی نام هر فرد شماره او را شماره گیری میکنیم ، ما روی نام یک فرد ضربه میزنیم اما شماره او شماره گیری میشود، مفهوم DNS هم در دنیای شبکه چنین مفهومی است.
در فضای اینترنت هر سایت یک IP دارد حال این آی پی اگر در ورژن 4 در نظر گرفته شود 12 عدد است بنابراین به خاطر سپردن آی پی هر سایت کار بسیار دشواری است، و راحت تر است که نام یک سایت را حفظ کنیم.
حال ما نام سایت را در مرورگر خود وارد میکنیم برای مثال میخواهیم به آدرس سایت رایانه کمک با دامنه : www.rayanehkomak.com برویم، DNS server این نام سایت که در مرورگر وارد کرده ایم را به IP تبدیل میکند، سپس سایت مورد نظر فراخوانی میشود، و در نهایت ما میتوانیم آدرس مورد نظر را مشاهده کنیم.
DNS Server چیست؟ ( استفاده شود برای اسنیپت فیچر )
DNS Server سروری است که name ها و IP ها را ذخیره میکند، چه شما در یک شبکه داخلی باشید و نیاز به برقراری ارتباط بین چند کامپیوتر داشته باشید چه در شبکه جهانی اینترنت نیاز به DNS سرور از اصلی ترین نیاز های یک شبکه محصوب میشود.
DNS و چگونه کار میکند
تا به اینجا فکر میکنم با مفهوم DNS به خوبی آشنا شدین، حال زمان آن رسیده است که مراحل کار یک سرویس DNS را یاد بگیریم، همانطور که میدانید ما یک نام سایت را در مرورگر خود وارد میکنیم، DNS server باید این نام را به یک آی پی تبدیل کند، در ادامه متوجه میشویم این مراحل چطور انجام میشود؟
در مرحله اول زمانی یک سایت را سرچ میکنید و یا بر روی لینک سایتی کلیک می کنید، درخواست DNS بهDNS server شبکه ی داخلی ارسال میشود ( البته اگر شبکه دارید داشته باشید)
در مرحله دوم لیست دی ان اس سرور شبکه داخلی بررسی میشود اگر این نام و IP متعلق به آن در شبکه داخلی موجود باشد از همین لیست استفاده میشود ( قبلا در رابطه با خالی کردن کش DNS صحبت کرده ایم، منظور از لیست دی ان اس های شبکه داخلی همین کشی است که گاهی بر حسب نیاز آن را پاک میکنیم )
بعد از شبکه داخلی شما ما سرور DNS شرکت ارائه دهنده اینترنت یعنی ISP یا همان شرکت ارئه دهنده اینرتنت را داریم، بنابراین درخواست شما به سمت سرور دی ان اس شرکت ارائه دهنده اینترنت میرود، اگر آی پی و نام سایت مورد نظر در این DNS Server موجود باشد همینجا درخواست انجام میشود و سایت مورد نظر باز میشود.
در مرحله بعد اگر آدرس سایت و IP این سایت در ISP ما موجود نبود درخواست DNS مورد نظر به سمت یک DNS سرور بالاتری هدایت میشود، مانند DNS server گوگل.
و اما نکته ای که لازم است به آن توجه کنیم این است که اگر این آدرس و DNS در سرورها موجود نباشد ما با ارور DNS مانند خطای DNS Server not Responding رو به رو میشویم که به این معنی است که درخواست شما مورد قبول نیست و دی ان است پاسخگو نیست!
نکته ی دومی که لازم است به آن توجه کنیم این است که اگر درخواست DNS ما در حافظه شرکت ISP موجود نباشد، زمانی که کاربری این درخواست را ارسال میکند سرور دی ان اس شرکت ارائه دهنده مورد نظر پاسخ را برای مدتی در حافظه cash خود نگه میدارد تا اگر کاربر مجدد چنین درخواستی را ارسال کرد، در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگو باشد.
مطلب پیشنهادی : بهترین dns server برای ایران کدام است؟ ( بهترین دی ان اس های پر سرعت و رایگان )
مشاهده DNS Server در ویندوز
گاهی مواقع لازم است تنظیمات DNS خود را مشاهده کنید و یا آن را تغییر دهید برای اینکار لازم است اول بدانید از چه سرویس dns استفاده میکنید، برای مشاهده سرور دی ان اس خود به مسیر زیر میرویم :
- ابتدا در استارت ویندوز عبارت CMD را تایپ کنید
- حالا بر روی Command Prompt کلیک راست کنید و با کلیک کردن بر روی گزینه run as administrator این صفحه را با دسترسی ادمین باز کنید.
- حال عبارت ipconfig /all را تایپ کنید و اینترنت بزنید، همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید میتوانید اولین سرور دی ان اسی که در حال استفاده هستید را در این بخش مشاهده کنید.
8.8 8.8 DNS چیست؟
گاها پیش می آید که ما زمانی که به سرور DNS خود متصل میشویم صفحات وب سایت برای ما باز نمیشود، معمولا زمانی که شما مشکل DNS داشته باشید یکی از کارهایی که کارشناسان شبکه رایانه کمک برای حل مشکل DNS انجام میدهد ست کردن DNS 8.8.8.8 است و سوال کاربران این است که این دی ان اس 8.8.8.8 چیست؟
در حالت عادی زمانی که شما DNS خاصی را بر روی سیستم خود تنظیم نکرده باشید، همان مراحلی که در بالا ذکر شد را برای دسترسی به یک نام دامنه طی میکنید، یعنی اول DNS شبکه داخلی، سپس DNS شرکت ارائه دهنده اینترنت و پس از آن به سراغ دی ان اس های جهانی مانند 8.8.8.8 و یا 8.8.4.4 میروید، اما زمانی که شما سیستم خود را ملزم میکنید به استفاده از این سرور دی ان اس یعنی دیگر درخواست های شما به سرور های DNS قبلی ارسال نمیشود و به صورت مستقیم درخواست به سرور جهانی دی ان اس 8.8.8.8 ارسال میشود. معمولا در زمانی که شرکت های ارائه دهنده اینترنت با مشکلات DNS رو به رو میشوند این راهکار میتواند مشکل باز نشدن سایت های شما را حل کند.
سخن آخر
در این مقاله به صورت کامل با مفهوم DNS آشنا شدیم، امیدواریم این آموزش برای شما عزیزان مفید بوده باشد، در صورتی که با مشکلات کامپیوتری و شبکه ای رو به رو شدین کافیه از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
بخشش دیدگاه ها متعلق به شماست میتوانید سوالات مرتبط با این مقاله را در این بخش مطرح کنید تا در اولین فرست پاسخ شما از طرف کارشناسان ارسال شود.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.