ما در این مقاله از رایانه کمک تصمیم داریم به معرفی open api و کاربردهای آن بپردازیم پس اگر بتازگی وارد دنیای کامپیوتر و برنامه نویسی شده و با مفهوم و کاربرد Api و Open Api آشنایی ندارید حتما این مطلب را تا انتها مطالعه کنید، ما کنار شما هستیم تا شما را با به روزترین دانش کامپیوتر آشنا کنیم، در صورتی که در زمینه مشکلات کامپیوتری سوالی دارید میتوانید از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
api چیست؟
API مخفف (Application Programming Interface) بوده و در واقع به معنای رابط برنامه نویسی میباشد. همانطور که صفحات وب و نرم افزارها برای استفاده ی انسان طراحی شده اند api نیز به جهت استفاده ی سیستم های دیجیتال طراحی شده و کار مشابهی دارد.
یعنی همانطور که صفحات وب داده ها، ویدیوها، تصاویر و محتوا را به کاربر نمایش می پدهند ای پی آی ها که مجموعه ای از کدهای برنامه نویسی هستند وظیفه ی ارسال و دریافت داده ها بین نرم افزارها را برعهده دارند، به زبان ساده API برای برقراری ارتباط یک نرم افزار با نرم افزار دیگر طراحی شده است. اگر با توضیحات ارائه شده همچنان مفهوم api برای شما گنگ و نامفهوم است به مثالهای ذیل توجه کنید:
💫مثال 1: تصور کنید به یک رستوران رفته و میخواهید غذایی سفارش دهید شما مستقیما با آشپز رستوران در ارتباط نبوده و باید غذا را از طریق پیشخدمت سفارش دهید. غذای آماده شده نیز از طریق پیشخدمت برای شما سرو میشود، در واقع API همانند پیشخدمت رستوران و رابط بین اپلیکیشنها و پایگاه داده ها میباشد.
💫مثال 2: تصور کنید برای سایت خود میخواهید یک مترجم متن قرار دهید حال چقدر باید زمان صرف نوشتن کد برنامه نویسی یک برنامه ی مترجم کنید که با این وجود باز هم در حد مترجم گوگل قدرتمند نخواهد شد. یک راه حل ساده برای اضافه کردن مترجم گوگل به سایت شما وجود دارد و آن هم این است که با اضافه کردن API گوگل مترجم در سایت خود مترجم گوگل را راه اندازی و در سایت خود استفاده کنید.
💫مثال 3: یکی دیگر از قابلیتهایی که شاید بخواهید در سایت خود پیاده سازی کنید اوقات شرعی میباشد و برای اینکار میتوانید سایتی را پیدا کرده که به شما API اوقات شرعی را ارائه دهد. لازم است از سیستم خودتان به سیستم مورد نظر درخواست API ارسال کنید، به همین راحتی با استفاده از این هوش مصنوعی میتوانید قابلیت های سایت خود را افزایش دهید.
پیشنهاد میکنیم مطلب "open dns چیست؟ " را نیز مطالعه کنید
💫مثال 4: یک مثال دیگر برای کاربرد api ها نقشه های مورد استفاده در تاکسیهای اینترنتی میباشد. کدنویسی نقشه ها برای شرکتهای تاکسی اینترنتی مستلزم صرف انرژی، زمان و نیاز به نیروی انسانی قوی است، در صورتیکه گوگل مپ سرویسی رایگان بوده که API را در اختیار برنامه نویسان قرار داده تا بتوانند با استفاده از ای پی آی از سرویس نقشه استفاده کنند.
open api چیست؟
حال که با مفهوم API آشنا شده اید open api را بهتر درک خواهید کرد. در واقع اگر بخواهید امکان دسترسی به سرویسهای خود را در اختیار دیگر کسب و کارها قرار دهید لازم است دسترسی به API ها را باز کنید که به آن Open API اطلاق میشود. open api ها به روشهای مختلفی طراحی میشوند.
🌍 اگر به دنبال راه اندازی کسب و کار بین الملل بدون ثبت شرکت هستید و یا میخواهید فروش خدمات و کالای خود را خارج از کشور داشته باشید کافیه با ما در تماس باشید : راه اندازی کسب و کار خارج از کشور
یک مثال ساده از open apis ارائه ی سرویسهای بانکی برای کسب و کارهای مختلف است، فرض کنید یک فروشگاه اینترنتی دارید و روزانه از طریق فروش کالاها از خریداران مبلغی را دریافت میکنید، اگر قابلیت open api در دسترس نباشد برای تسویه و دریافت مبالغ فروش کالا مجبور هستید بصورت روزانه برای ارائه ی لیست خریداران و دریافت هزینه به نزدیکترین شعبه ی بانکی مراجعه کرده که این امر نیاز به صرف انرژی و زمان زیادی دارد.
اما قابلیت Open Banking و ایجاد دسترسی به سرویسهای پایا باعث میشود کاربران بتوانند از طریق فروشگاه آنلاین و فراخوانی api پایا بانک درخواست تسویه و پرداخت مبلغ محصولات دریافتی را بصورت مکانیزه انجام دهند.
از جمله مهمترین کسب و کارهایی که از open api ها استفاده میکنند میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
🔸فروشگاه های آنلاین
🔸سامانه سلامت دیجیتال
🔸 پلتفرمهای خدمات گردشگری
🔸 خدمات مربوط به حمل و نقل کالا
🔸 سازمانهای ارائه دهنده ی خدمات فنی
تفاوت API باز و بسته
Api به دو دسته ی کلی api باز و بسته تقسیم میشود، از جمله اصلیترین تفاوتهای open API با api بسته میتوان به این نکته اشاره کرد که ای پی آی باز برنامه ای آزاد بوده که تمامی افراد میتوانند به آن دسترسی داشته باشند البته لازم است بدانید گاهی اوقات با توجه به حساسیت اطلاعات برخی ازapi ها نیاز به احراز هویت دارند در حالی که زمانی که با یک api بسته مواجه میشویم نمیتوانیم تغییری در آن ایجاد کنیم.معمولا api بسته برای شرکتها و سازمانهایی که داده و اطلاعات حساسی دارند مورد استفاده قرار می گیرد.
پیشنهاد می کنیم مطلب " خدمات ویپ چیست " را حتما مطالعه کنید
برقراری امنیت open api
همانطور که اشاره کردیم api به دو دسته ی API باز و API بسته تقسیم میشود با شنیدن این موضوع عده ای از افراد تصور میکنند open API امنیت پایینی دارد که در واقع اینطور نیست.
معمولا در open api از ابزارهای مختلفی به جهت رمزگذاری و برقراری امنیت api ها استفاده میشود. بعنوان مثال پروتکلهای امنیتی TLS میتواند اطلاعات و داده های ارسالی از یک شبکه را رمزگذاری نماید. از جمله مهمترین روشهایی که میتوان به جهت برقراری ایمنی و امینت بیش تر در open api ها بکار برد عبارت است از:
🔸 استفاده از SSL
🔸عدم استفاده از نسخه های قدیمی
🔸ایجاد کنترل دسترسی به open api
🔸غیرفعال کردن احراز هویت HTTP
🔸پیدا کردن تمامی مواردی که ممکن است امنیت API ها را به خطر بیاندازد.
مزایای open api
بطورکلی ای پی آی های باز دارای مزیتهای مختلفی برای تولید کنندگان api و مصرف کنندگان از این سرویس میشود، از جمله مزیتهای open api میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
🔸ایمنی بالا
🔸استفاده ی آسان
🔸سهولت در پیاده سازی
🔸بهره گیری بیشتر از API ها
🔸هزینه ی کم و مقرون به صرفه
🔸امکان استفاده از open api در تمامی دستگاه ها
🔸بهره گیری از open api سبب بهینه سازی فروش، خدمات و پشتیبانی خواهد شد.
🔸از open api میتوانید با فناوری مبتنی بر فضای ابری استفاده نمایید یعنی هر زمان که به اینترنت دسترسی داشته باشید قادر به استفاده از open api خواهید بود.
معایب open api
یکی از بزرگترین معایب open api این است که وجود هر نوع مشکل و ایرادی در اجرای open api میتواند باعث بسته شدن آن شود از جمله مهمترین عواملی که منجر به بسته شدن open api می شود میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
🔸هیچ نوع باگی نباید در نرم افزار وجود داشته باشد.
🔸نباید هیچ گونه نقص امنیتی در open api وجود داشته باشد.
🔸وجود هرگونه ضعف در اجرای open api باعث بسته شدن آن میشود.
🔸هیچگونه آشکارسازی هویت و اطلاعات شخصی نباید در open api وجود داشته باشد.
سخن پایانی
سپاس از همراهی شما تا انتهای این مقاله، امیدواریم مطالب ارائه شده در این مقاله ی آموزشی رایانه کمک مورد توجه شما کاربران گرامی قرار گرفته باشد. میتوانید بمنظور رفع مشکلات کامپیوتری و گوشیهای هوشمند از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 یا 9099070192 (با تلفن ثابت ) یا از طریق "صفحه تماس از موبایل" با کارشناسان متخصص ما اقدام کنید.
همکاران ما در تمام طول هفته آماده اند تا پاسخگوی سوالات فنی شما باشند
شما میتوانید ویدیوهای آموزشی متنوع و جدید را در سایت آپارات رایانه کمک مشاهده نمایید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.