❓تفاوت شبکه Workgroup و Domain در ویندوز چیست؟
شرکت مایکروسافت برای شبکه کردن کامپیوترها 2 حالت را در نظر گرفته است که شامل شبکه ورک گروپ و شبکه دامین می باشد. در شبکه های ویندوزی حالت پیش فرض روی شبکه workgroup تنظیم شده است البته امکان تبدیل شبکه workgroup به Domain وجود دارد. در این مقاله تفاوت های شبکه دامین و ورک گروپ را توضیح خواهیم دادیم .
در صورت هرگونه سوال در رابطه با تفاوت های شبکه دامین و ورک گروپ توانید از طریق شماره گیری تلفن های ۹۰۹۹۰۷۱۵۴۰ و ۷۱۲۹-۰۲۱ با کارشناسان مجرب رایانه کمک تماس بگیرید رایانه کمک به صورت شبانه روزی مانند یک اورژانس کامپیوتری اماده پشتیبانی و حل مشکلات کامپیوتری تلفنی شما کاربران عزیز است.
✴️✴️ تماس با کارشناسان فنی رایانه کمک : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
آنچه در این مقاله می خوانیم:
✅شبکه workgroup چگونه کار می کند؟
✅فایل SAM چیست؟
✅مزایای شبکه ورک گروپ چیست؟
✅معایب شبکه workgroup چیست؟
✅شبکه Domain چیست؟
✅شبکه دامین چگونه کار می کند؟
✅مزایای شبکه Domain چیست؟
✅معایب شبکه Domain چیست؟
✅تفاوت های شبکه دامین و ورک گروپ
✅قبل از تصمیم گیری در مورد انتخاب workgroup یا domain به چه مواردی باید توجه شود؟
✅پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با تفاوت شبکه شبکه ورک گروپ و دومین چیست؟
✅سخن آخر
شبکه workgroup چگونه کار می کند؟
در شبکه های ورک گروپ مجموعه ای از رایانه ها با تعداد کم به یکدیگر متصل می شوند و امکان اشتراک گذاری فایل و پرینتر در این بستر فراهم است.
به شبکه های ورک گروپ اصطلاحاًpeer-to-peer نیز گفته می شود چرا که تمام کامپیوترها برای امنیت شبکه و مجوز دسترسی به منابع حائز اهمیت می باشند و هر سیستم می تواند به صورت مستقل نقش سرویس دهنده و یا سرویس گیرنده را ایفا کند. از لحاظ امنیتی شبکه های Workgroup از سطح امنیت پایینی برخوردارند ولی این به معنی ورود همه کامپیوتر ها بدون نیاز به تأیید نمی باشد، برای قرار گرفتن کامپیوتر در شبکه باید user و pass صحیح وارد شود تا کامپیوتر میزبان این اطلاعات را اعتبار سنجی نماید.
🔴بیشتر بدانیم: آیا با برند میکروتیک آشنایی درای؟ میدونی چه محصولاتی را تولید کردن و چه مزیت هایی داره؟! پس مقاله معرفی برند میکروتیک رو حتما بخون
فایل SAM چیست؟
فایل SAM در شبکههای ورک گروپ و دومین قرار دارد و تفاوت شبکه Workgroup و Domain به استفاده ما از این فایل SAM یا فایلهای دیگر برمیگردد. در شبکههای ورک گروپ ویندوزها فقط با فایل SAM مربوط به خود سیستم سروکار دارد و نیازی به هیچ ویندوز یا سرور دیگری برای تایید هویت خود (Credentials) ندارد. فایل SAM یک فایل رجیستری است که در فولدر Config ویندوز قرار دارد و اطلاعاتی مانند پروفایل کاربران، پسوردها، گروهها، اطلاعات کاربران و گروهها و از همه مهمتر اطلاعات SIDها را در خود نگه میدارد.
مزایای شبکه ورک گروپ چیست؟
- راه اندازی و اجرای شبکه ورک گروپ آسان است و نیاز به دانش فنی زیادی ندارد.
- شبکه workgroup برای اشتراک گذاری فایل ها و سخت افزارهایی مانند پرینتر در مجموعه های کوچک انتخاب مناسبی می باشد.
- در شبکه ورک گروپ، هر شبکه نام مستقلی دارد.
- دیتابیس ها در شبکه workgroup به صورت جدا می باشد.
معایب شبکه workgroup چیست؟
- عدم امکان کنترل مرکزی
- مکانیزمهای امنیتی شبکههای ورک گروپ به اندازه مکانیزمهای امنیتی دامنهها ایمن نیستند.
- برای شبکه های بزرگ عملکرد مناسبی ندارد.
- برای اشتراک گذاری و انتقال داده های مهم پیشنهاد نمی شود.
- امکان هک شبکه ورک گروپ به نسبت بالا می باشد.
شبکه Domain چیست؟
همانطور که اشاره شد مورد بعدی از دسته بندی شبکه ها، شبکه دامین می باشد و مورد استفاده از این شبکه در ادارت و سازمان ها شرکت های بزرگ است.در شبکه دامین با استفاده از سرویس دایرکتوری می توان کاربران و اعضا شبکه را کنترل و اطلاعات را آنالیز کرد سرویس اکتیو دایرکتوری برای کنترل دسترسی ها و مدیریت و سازماندهی کاربران در زیرگروه های منطقی در شبکه دامین می باشد.
شبکه دامین چگونه کار می کند؟
شبکه Domain تحت مدیریت یک سرور مرکزی می باشد. احراز هویت در شبکه های دامین از طریق Domain Controller انجام می شود و بعد از وارد کردن نام کاربری و رمز، صحت اطلاعات در این قسمت اعتبار سنجی می شود. اعمال تنظیمات در شبکه دامین به صورت لوکال نمی باشد و انجام هرگونه تغییرات از قسمت Domain Controller انجام میگیرد.
🟡شبکه های مبتنی بر نرم افزار sdn، کمک می کند تا مدیریت شبکه با نظارت و سهولت بیشتری انجام شود. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله Sdn چیست؟ رو از دست ندهید.
مزایای شبکه Domain چیست؟
- از مهمترین مزایای شبکه Domain می توان به امنیت بالا اشاره کرد.
- استفاده از سرویس اکتیودایرکتوری برای نظارت و کنترل روی اعضای تحت شبکه
- مدیریت و کنترل متمرکز
- مدیریت DNS و IP ها
- امکان ایجاد دسترسی بیشتر یا محدود کردن دسترسی برای کاربران
- امکان وارد کردن نام کاربری و پسورد از همه سیستم ها
- بازیابی و ذخیره اطلاعات در محیطی امن و قابل دسترس
- امکان ایجاد قوانین در سطح شبکه
معایب شبکه Domain چیست؟
- به روز رسانی سیستم عامل ممکن است مشکلاتی را در شبکه به همراه داشته باشد.
- نیاز به داشتن سرورهایی با توان پردازش بالا
تفاوت های شبکه دامین و ورک گروپ
- از اصلی ترین تفاوت ها وجود سرویس اکتیو دایرکتوری در شبکه Domain می باشد این سرویس امکان مدیریت مرکزی را فراهم می کند و شبکه Workgroup فاقد این سرویس می باشد.
- شبکه ورک گروپ مدیریت مرکزی ندارد اما در شبکههای دامین مدیریت مرکزی توسط اکتیو دایرکتوری و Domain Controller انجام میشود.
- شبکه های Workgroup برای مجموعه های کوچک استفاده می شود ولی شبکه Domain برای شبکه های بزرگ مانند ادارات و سازمانها مورد استفاده قرار میگیرد.
- شبکه ورک گروپ از امنیت کمتری برخوردار است و شبکه دامین برای اشتراک گذاری فایل ها و داده های مهم قابل اعتمادتر است.
- در شبکه های Workgroup برای اختصاص نام وابستگی به سخت افزار و سرور وجود ندارد ولی در شبکه Domain نام دامنه توسط Domain controller و بر اساس Ip ارائه می شود.
- شبکه Workgroup به صورت peer- to-peer است اما ساختار شبکه دومین به صورت کلاینت سرور می باشد.
- در شبکه های ورک گروپ کاربران دسترسی بیشتری برای اعمال تغییرات دارند ولی در شبکه دامین دسترسی کاربران محدودتر است چرا که بیشتر تنظیمات توسط ادمین نظارت و انجام می شود.
- پیاده سازی و اجرای شبکه دامین نیاز به دانش فنی دارد و ساختار پیچیده تری نسبت به شبکه ورک گروپ در شبکه دامین وجود دارد.
- برعکس شبکه Workgroup در شبکه های Domain امکان محدودسازی سیستم ها به اشکال مختلف توسط مدیر سرور وجود دارد.
- اطلاعات امنیتی در شبکه دامین بر روی سرور ذخیره می شود.
- برای نصب برنامه و اعمال تغییرات در شبکه ورک گروپ باید آن را به صورت مستقیم و لوکال انجام داد اما در شبکه دامین تنظیمات روی Domain Controller انجام میگیرد.
- گسترش و توسعه در شبکه ورک گروپ با محدودیت و مشکلاتی همراه است اما در شبکه دامین محدودیتی در تعداد کاربران وجود ندارد.
قبل از تصمیم گیری در مورد انتخاب workgroup یا domain به چه مواردی باید توجه شود؟
- توجه به کوچکی و بزرگی مجموعه و تعداد کاربران
- میزان امنیت و مدیریت متمرکز مورد انتظار مجموعه
- میزان بودجه و هزینه ای مورد نظر برای پیاده سازی شبکه
- سطح کنترل دسترسی به اطلاعات و امکانات
پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با تفاوت شبکه شبکه ورک گروپ و دومین چیست؟
در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با ورک گروپ چیست؟و تفاوت آن با دومین پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری خود از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند
شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
شبکه workgroup چیست؟
- شبکه ورک گروپ از مجموعه ای از رایانه های مستقل و مبتنی بر سیستم عامل ویندوز تشکیل شده که به کمک شبکه به یکدیگر متصل هستند و می توانند پرونده ها، فایل ها، منابع و اطلاعات را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
چگونه متوجه شویم کامپیوتر ما بخشی از شبکه هست؟
- برای اینکه ببینید سیستم شما جز شبکه هست یا خیر. بر روی this pc کلیک کنید سپس گزینه propertice و گزینه change را را انتخاب میکنید. در تب computer name قسمت تدنظیمات را دقت کنید دو تا کادر وجود دارد اگر تیک کادر work groupe فعال بود یعنی سیستم به هیچ شبکه ای متصل نیست. و اگر گزینه domain فعال بود یعنی سیستم به دومین متصل می باشد.
چه زمانی از ورک گروپ استفاده کنیم؟
- از شبکههای ورک گروپ بیشتر در کافینتها و منازل و مدارس استفاده میشود که تعداد کامپیوترها کم است و نیاز به مدیریت مرکزی توسط یک فرد متخصص نیست. اما زمانی که تعداد کامپیوترها افزایش پیدا میکند و همچنین نیازمند سرویسهای خاصی در شبکه هستیم بهترین راهکار استفاده از شبکه دومین است
سخن آخر
ضمن تشکر ازهمراهی شما تا سطر پایانی ، در این مقاله سعی کردیم تفاوت های شبکه دامین و ورک گروپ را بررسی کنیم اگر سوالی در زمینه شبکه های کامپیوتری داشتید میتوانید با مجموعه رایانه کمک تماس بگیرید. راه ارتباط با ما شماره هوشمند9099071540 از طریق تلفن های ثابت و همچنین شماره اعتباری0217129 از طریق موبایل یا تلفن ثابت می باشد.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.