شبکه های وایرلس، شبکه های کامپیوتری هستند که اتصال آنها بدون کابل انجام میشود. سیستم های بی سیم بر اساس امواج رادیویی کار میکنند و پیاده سازی آنها در لایه فیزیکی ساختار شبکه انجام میشود. شبکه بی سیم غالبا در شرکت های بزرگ پیاده سازی می شوند و این مزیت را دارند که کاربران شبکه وایرلس در زمینه کابل و کابل کشی و دیگر موارد هزینه نمی کنند. طبق گزارش اخیر کارشناسان فنی و خدمات مشاوره رایانه کمک، کاربران در مورد شبکه وایرلس سوالات زیر را پرسیده اند:
- شبکه وایرلس چیست؟
- انواع شبکه های بیسیم کدام است؟
- شبکه بی سیم چیست؟
- شبکه وایرلس شامل چه تجهیزاتی میشود؟
- مودم وایرلس چیست؟
- شبکه سیمی چیست؟
اگر شما هم با این سوالات مواجه شده و پاسخ آنها را نمی دانید به شما پیشنهاد می کنیم تا انتهای این مقاله با رایانه کمک همراه شوید. همچنین شما کاربران گرامی می توانید مطالب آموزشی جدید و کاربردی را در سایت آموزشی رایانه کمک دنبال کنید.
✴️✴️ تماس با کارشناسان فنی رایانه کمک : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
در این مطلب مطالعه میکنید:
✅شبکه کامپیوتر network چیست؟
✅تاریخچه شبکه های وایرلس
✅مزایای شبکه های بیسیم کامپیوتر و لپ تاپ
✅معایب شبکه وایرلس چیست؟
✅انواع پروتکل های شبکه بی سیم
✅معرفی شبکه بیسیم محلی (WLAN)
✅مزایا و معایب شبکه Wireless Pan
✅ کاربرد شبکه WMAN
✅ویژگی های شبکه WWAN
✅انواع تجهیزات شبکه وایرلس چیست؟
✅مودم وایرلس چیست ؟
✅کاربرد اکسس پوینت در شبکه
✅رادیو وایرلس در شبکه وایرلس
✅سوئیچ های بی سیم در شبکه
✅کاربرد کارت شبکه بیسیم در شبکه وایرلس
✅لینک وایرلس چیست؟
✅عوامل موثر در برقراری لینک وایرلس
✅سخن پایانی
شبکه کامپیوتر network چیست؟
پیش از اینکه به پاسخ این سوال بپردازیم ، بهتر است شما را با مفهوم شبکه آشنا کنیم. در علم فناوری اطلاعات؛ شبکه به معنای برقراری اتصال دو یا چند سیستم کامپیوتری از طریق سیم یا بصورت بی سیم به منظور تبادل داده ها، منابع و فایل ها می باشد.
شبکه وایرلس یا شبکه بی سیم یا Wireless Network نوعی از شبکه های کامپیوتری است که در آن برای ارتباط بین نقاط شبکه از کابل استفاده نمی شود و از طریق امواج رادیویی داده ها منتقل می شوند و پیاده سازی آن در بستر لایه های فیزیکی ساختار شبکه انجام می گیرد.
نمونه هایی از کاربرد شبکه های بی سیم را مثال می زنیم تا با آن بیشتر آشنا شوید:
- شبکه تلفن همراه
- شبکه های محلی بی سیم یا والان
- شبکه های جسگر بی سیم
- شبکه های ارتباطی مایکروویو
- شبکه های ماهواره ای
ساده ترین نوع شبکه را شبکه همتا گویند که از دو کامپیوتر و اتصال از طریق کابل تشکیل شده است، البته شبکه های امروزی در مقایسه با شبکه همتا بسیار پیچیده شده و تعداد سیستم ها و تجهیزات آنها افزایش یافته است. راه حلی برای شبکه های بزرگ و کوچک با محصولات برند میکروتیک!
تاریخچه شبکه های وایرلس
بهتر است کمی هم درمورد تاریخچه شبکه وایرلس بدانید. اولین شبکه های حرفه ای در سال 1969 در دانشگاه هاوایی انجام شد و در سال 1971 اولین شبکه تجاری بی سیم رونمایی شد. امروزه افراد بسیاری از تکنولوژی شبکه وایرلس (Wireless) استفاده میکنند، به طور کلی یکی از روش های انتقال داده ها استفاده از امواج رادیویی بیسیم یا با سیم می باشد. در واقع شبکه های وایرلس از طریق امواج الکترومغناطیسی که حامل داده و اطلاعات صوتی، تصویری و... هستند ارتباط را برقرار میکنند.
به زبان ساده شبکه های وایرلس بر خلاف شبکه های سیمی همان شبکه های کامپیوتری هستند که بدون اتصال از طریق کابل و بر اساس امواج رادیویی فعالیت میکنند، اولین و مهمترین مزیت شبکه های وایرلس صرفه جویی و عدم نیاز به کابل و کابل کشی میباشد.
از جمله شبکه های وایرلس یا بیسیم میتوان به تلفن همراه، درب باز کن اتوماتیک، شبکه های ماهواره ای، لوازم جانبی وایرلس کامپیوتر (مانند:موس، کیبورد و...)، پیجرها و... اشاره کرد.
مزایای شبکه های بیسیم کامپیوتر و لپ تاپ
اگر چه wireless ارتباط سیستم های را به یکدیگر ممکن می سازد ولی مزیت های فراوان دیگری دارد. از جمله اصلی ترین مزیت های شبکه های Wireless می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
✅افزایش انعطاف پذیری: آپدیت و تغییر پیکربندی سخت افزار در شبکه های وایرلس بسیار ساده تر از شبکه های کابلی میباشد.
✅نصب و راه اندازی سریع: عدم نیاز به کابل کشی در شبکه های بیسیم باعث میشود سرعت نصب و راه اندازی تا حد زیادی افزایش یابد.
✅دسترسی وسیع: شبکه های بیسیم پوشش گسترده تری دارند و شما میتوانید در مکانهایی که با شبکه های کابلی امکان دسترسی به آن را ندارید در ارتباط باشید.
✅صرفه جویی در هزینه ها: ممکن است هزینه ی نصب و راه اندازی شبکه های بیسیم در ابتدا زیاد باشد اما این نوع شبکه ها نیازی به کابل نداشته و طول عمر بالاتری نیز دارند.
معایب شبکه وایرلس چیست؟
با وجود تمام مزیت هایی که شبکه های بیسیم دارند اما در عین حال دارای نقاط ضعفی به شرح ذیل میباشند:
✅قابلیت اطمینان: ممکن است سیگنال های شبکه بیسیم مانند دیگر امواج و فرکانس های رادیویی با تداخل مواجه شوند، و این یکی از نقاط ضعف شبکه های وایرلس می باشد.
✅امنیت: شبکه های بیسیم از نظر امنیت قدرتمند هستند، اما از آنجایی که این شبکه ها از تکنولوژی رمزنگاری استفاده میکنند. ضعف هایی نیز دارند که ممکن است توسط یک هکر به خطر بیافتد.
انواع پروتکل های شبکه بی سیم
در ادامه مقاله برای آشنایی بیشتر انواع شبکه های بی سیم را معرفی خواهیم کرد:
معرفی شبکه بیسیم محلی (WLAN)
شبکه WLAN (Wireless Local Area Network) در واقع همان شبکه بیسیم محلی است که به جهت راه اندازی شبکه های محلی استفاده میشود و به سیستم های کامپیوتری اجازه می دهد بصورت بیسیم به دستگاه های مختلف متصل شده و تبادل اطلاعات را انجام دهند.
از جمله ویژگی های شبکه Wireless Lan میتوان به پوشش محدود آن اشاره کرد، به طورکلی این شبکه ی محلی محیط هایی مانند یک اتاق یا ساختمان را پوشش میدهد.
مهمترین مزیت های شبکه WLAN عبارت است از: پشتیبانی از دستگاه های متعدد و راه اندازی آسان.
مهمترین معایب عبارت است از: این شبکه میتوان به هک کردن نسبتا ساده ی یک شبکه بیسیم محلی و احتمال تداخل این شبکه با شبکه های دیگر اشاره کرد.
مزایا و معایب شبکه Wireless Pan
شبکه WPAN (Wireless Personal Area Network) در واقع همان شبکه بیسیم خانگی است که انتقال داده ها از طریق مادون قرمز یا بلوتوث انجام میشود. از جمله مزیتهای این شبکه میتوان به امنیت بالا، نگهداری آسان و حمل ساده اشاره کرد. سرعت انتقال متوسط، ناسازگاری با برخی از دستگاه ها، تداخل با سیگنال های رادیویی برخی از مهمترین معایب یک شبکه بیسیم خانگی PAN میباشد.
پیشنهاد مطلب: تفاوت شبکه های domainو workgroup
کاربرد شبکه WMAN
شبکه WMAN (Wireless metropolitan Area Network) در واقع شبکه ای است با پوشش دهی بسیار بالا که میتواند ارتباط بین سیستم های مختلف را در سطح شهر پشتیبانی کند. در واقع این شبکه به جهت اتصال دانشکده های مختلف یک دانشگاه یا ساختمان های متعدد یک بیمارستان استفاده میشود.در این نوع شبکه از آنتن های رادیویی outdoor برای انتقال اطلاعات استفاده می شود.
ویژگی های شبکه WWAN
شبکه WWAN (Wireless Wide Area Network) یا شبکه گسترده در واقع شبکه ای بیسیم است که فاصله ی بین شهری و حتی بیشتر را پشتیبانی میکند. این شبکه همانند شبکه بیسیم man عمل میکند با این تفاوت که پوشش گسترده تری دارد.
انواع تجهیزات شبکه وایرلس چیست؟
تجهیزات شبکه به دو دسته ی فعال (Active) و غیرفعال (pasive) تقسیم می شود.
تجهیزات اکتیو شبکه: شامل روتر، کارت شبکه، مبدل ها، سوئیچ، مودم، روتر، سوئیچ، اکسس پوینت، فایروال و... می باشد.
تجهیزات پسیو شبکه: این تجهیزات شامل فیبر نوری، رک شبکه، کابل کواکسیال، آنتن بیسیم و... میباشد.
مودم وایرلس چیست؟
از جمله مهمترین تجهیزات شبکه بیسیم مودم های بیسیم هستند. با این دستگاه ها به راحتی می توانید انواع دیوایس ها مانند سیستم های رایانه ای و گوشی های هوشمند را در یک شبکه به اینترنت متصل کنید. برای اطلاعات بیشتر مقاله شبکه کردن چند کامپیوتر با مودم وایرلس را مطالعه کنید.
کاربرد اکسس پوینت در شبکه
از دیگر تجهیزات شبکه، اکسس پوینت می باشد. اکسس پوینت Access Point دستگاهی است که شبکه محلی بیسیم را تشکیل می دهد. اکسس پوینت به عنوان دستگاه بی سیم در شبکه می تواند دستگاهها را به LAN وصل کند و وایرلس را گسترش دهد در نتیجه تعداد کاربران متصل به شبکه را میتواند افزایش دهد. برای مطالعه بیشتر Access Point چیست به شما پیشنهاد میکنیم مقاله "شبکه وایرلس چیست و نقش اکسس پوینت در شبکه" را مطالعه کنید.
رادیو وایرلس در شبکه وایرلس
برای ساخت یک شبکه وایرلس در شهر یا محیط بزرگ باید از رادیو وایرلس استفاده شود. از رادیو وایرلس بدلیل سرعت بالا در انتقال داده و اطلاعات و برد بسیار مناسب به جهت فعالیت های بزرگ و حرفه ای استفاده می شود. توجه داشته باشید که رادیو وایرلس قیمت بالایی دارد.
سوئیچ های بی سیم در شبکه
با کمک سوئیچ های بیسیم که انواع مختلفی دارند می توانید سیستم های خود را در هر محلی مدیریت کنید، البته نوع دیگری از سوئیچ ها در بازار موجود هستند که به صورت سیمی بوده و باید با کابل به سیستم های کامپیوتری متصل شوند.
کاربرد کارت شبکه بیسیم در شبکه وایرلس
به جهت استفاده از شبکه بیسیم در سیستم ها نیاز به کارت شبکه بیسیم است. این کارت ها با یک آنتن افزایش دهنده سیگنال کار میکنند و امواج وایرلس را بخوبی دریافت خواهند کرد. کارت های شبکه به دو دسته اکسترنات و اینترنال تقسیم می شوند کارت شبکه های اسکترنال یا دانگل وایرلس از بیرون کیس و از طریق پورت یو اس بی به سیستم متصل میشود اما کارت های شبکه اینترنال به صورت داخلی و بر روی مادربرد قرار می گیرند.
✴️✴️ تماس با کارشناسان فنی رایانه کمک : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
لینک وایرلس چیست؟
استفاده از لینک وایرلس یکی از رایج ترین روش های انتقال داده است. در واقع با کمک لینک وایرلس رادیویی میتوان بخش های یک سازمان یا شرکت را به یکدیگر متصل کرد.
لینک های وایرلس به دو دسته ی کلی بشرح ذیل تقسیم میشوند:
لینک وایرلس نقطه به چند نقطه (point to multi point): لینک وایرلس در این حالت برای زمانی است که بخواهید ارتباط وایرلس را بین چند نقطه برقرار نمایید. در این حالت یک نقطه مرکز قرار گرفته و به دیگر نقاط به این نقطه متصل خواهد شد. این شبکه نیز نیاز به تجهیزاتی از جمله دکل و رادیو دارد.
لینک وایرلس نقطه به نقطه (point to point): به جهت برقراری ارتباط وایرلس بین دو نقطه از این شبکه استفاده میشود. در هر نقطه باید دکل و رادیوی مناسب نصب شود. شبکه های تلفن همراه مثال بارزی از این نوع اتصال شبکه می باشند
عوامل موثر در برقراری لینک وایرلس
از جمله عوامل موثر در برقراری لینک وایرلس میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
فاصله بین نقاط در شبکه وایرلس
در شبکه های وایرلس با زیاد شدن فاصله پهنای باند کاهش پیدا میکند در واقع هر چه فاصله افزایش یابد پهنای باند نیز کمتر خواهد شد در صورتی که فاصله از یک حد مشخص بیشتر شود امکان برقراری ارتباط از بین خواهد رفت. در اینگونه مواقع از رپیتر ها و یا سخت افزار های تقویت سیگنال استفاده می شود.
دید مستقیم در شبکه بیسیم
یکی دیگر از ویژگی های برقراری لینک وایرلس بین تجهیزات بیسیم دید مستقیم است و این بدان معناست که بین آنتن دستگاه ها نباید هیچگونه مانعی وجود داشته باشد. وجود مانع باعث کاهش پهنای باند و در نتیجه قطع ارتباط خواهد شد.
پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با شبکه وایرلس (Wireless) یا شبکه بی سیم چیست؟
در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با آشنایی با شبکه وایرلس (Wireless) یا شبکه بی سیم پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری خود از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.
شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
ارتباط وایرلس چیست؟
- شبکه بیسیم یا Wireless نوعی شبکه که اتصال دو دستگاه به یکدگیر بدون کابل و تنها از طریق امواج رادیویی انجام می شود.
تجهیزات شبکه وایرلس چیست؟
- تجهیزات شبکه وایرلس همان امکاناتی است که برای انتقال سیگنال و اطلاعات بین دستگاه ها از کابل استفاده نمیشود بلکه با کمک امواج رادیویی ، مادون قرمز و مایکروویو عمل می شود.
اکسس پوینت چیست وچه کاربردی در شبکه وایرلس دارد؟
- اکسس پوینت Access Point دستگاهی است که شبکه محلی بیسیم را تشکیل می دهد. اکسس پوینت به عنوان دستگاه بی سیم در شبکه می تواند دستگاهها را به LAN وصل کند و وایرلس را گسترش دهد در نتیجه تعداد کاربران متصل به شبکه را میتواند افزایش دهد.
چه عواملی در برقراری لینک شبکه وایرلس موثر هستند؟
- در سیستم های شبکه وایرلس فاصله بین نقاط، دید مستقیم در وایرلس موثر هستند. در سیستم وایرلس با افزایش فاصله، پهنای باند قابل دریافت بین دستگاه های وایرلس افت می کند و با هر چه بیشتر شدن این فاصله پهنای باند کمتر و کمتر می گردد تا جایی که دیگر امکان برقراری ارتباط از بین می رود. و دید مستقیم در وایرلس به مانع بین انتن های دستگاه ها مرتبط می شود.
تداخل فرکانسی در شبکه وایرلس چیست؟ و چه تاثیری بر شبکه دارد؟
- دستگاه های وایرلس برای انتقال دیتا از امواج رادیویی بهره می گیرند. هر موج رادیویی دیگر با فرکانس مشابه در مسیر، باعث اغتشاش و تخریب سیگنال های ارسالی در شبکه وایرلس می گردد که به آن نویز گفته می شود. نویز می تواند توسط دستگاه های وایرلس دیگر در محیط، کابل های فشار قوی برق، دستگاه های الکترو مغناطیسی و موارد مشابه ایجاد گردد که نتیجه آن قطع شدن ارتباط، قطع و وصل شدن لینک و یا افت پهنای باند گردد.
با چه روش هایی می توان از امنیت شبکه وایرلس مطمئن شد؟
- از روش های احراز هویت و رمز گذاری شبکه وایرلس می توان به WEP, WPA و Access List اشاره کرد.
سخن پایانی
ضمن تشکر از همراهی شما تا انتهای مقاله ی "شبکه وایرلس چیست" امیدواریم بعد از مطالعه ی این مطلب پاسخ تمامی سوالات خود را در زمینه ی شبکه های بیسیم و وایرلس دریافت کرده باشید. اگر پاسخ سوالات مختلف خود را در این مقاله پیدا نکردید میتوانید از طریق شماره های 9099071540 یا 0217129 با کارشناسان رایانه کمک تماس گرفته پاسخ سوالات خود را از متخصصین این مجموعه دریافت نمایید.
همچنین شما کاربران گرامی میتوانید برای مشاهده ی ویدیوهای آموزشی به سایت آپارات رایانه کمک مراجعه کنید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.