تفاوت میان سوئیچ مدیریتی و غیر مدیریتی در چیست و کاربرد این دیوایس در شبکه چیست؟ ،هر چند در رابطه با خود سوئیچ و انواع آن در مقاله ای دیگر با هم صحبت کرده ایم اما قبل از هر چیز لازم است در این مقاله به صورت خلاصه با سوییچ آشنا شویم ، سوئیچ وسیله است که ارتباط میان تجهیزات کامپیوتری و یا نودها nod ها را در شبکه برقرار میکند، ممکن است شما در یک شبکه تجهیزاتی کامپیوتر ، سرور، دوربین، پرینتر و.... داشته باشید لازم است برای برقراری شبکه این تجهیزات با هم در ارتباط باشند، کار سوئیچ این است که این ارتباط را برقرار میکند.
به عنوان مثال زمانی که دوربین شما به سوییچ متصل است و از طرفی کامپیوتر نیز به سوئیچ متصل است به راحتی میتوانید دوربین را از طریق کامپیوتر مدیریت کنید این یعنی برقراری ارتباط میان تجهیزات شبکه.

حالا فرض کنید نیاز است به همین کامپیوتر ها و دوربین های موجود در شبکه اینترنت بدهید برای اینکار مودم را نیز به سوییچ متصل میکنیم این باعث میشود دستگاه های درون شبکه بعد از تنظیمات اینترنت نیز داشته باشند. البته که سوییچ این توانایی را دارد که بسته های اطلاعاتی که از یک دستگاه در شبکه دریافت میکند را تنها برای دستگاهی ارسال کند که دستگاه هدف به شمار میرود و این امر باعث شده است که ترافیک شبکه با استفاده از سوییچ به جای هاب بسیار کاهش پیدا کند.
خدمات پشتیبانی شبکه رایانه کمک : ما با کارشناسان شبکه متخصص که در کنار خود داریم بهترین خدمات پشتبانی شبکه را در اختیار شما قرار میدهیم بنابراین اگر قصد راه اندازی شبکه و یا مشاوره در رابطه با شبکه را دارید کافیه با شماره 9099071540 تماس بگیرید تا در زمانی کوتاه ما به شما کمک کنیم.
آنچه قرار است مطالعه کنید:
✅فرق بین سوییچ های مدیریتی و غیر مدیریتی
✅اصلی ترین تفاوت سوییچ های مدیریتی و غیر مدیریتی
✅سوئیچ های غیر مدیریتی Unmanaged switches
✅ مزایای سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی
✅مزایای سوییچ مدیریتی در شبکه چیست؟
✅استفاده از vlaning در سوئیچ های مدیریتی
✅جلوگیری از لوپ در شبکه و Redundancy
✅آیا باید از سویئچ های قابل مدیریت استفاده کنیم؟
✅ سخن آخر

فرق بین سوییچ های مدیریتی و غیر مدیریتی
سوییچ ها انواع مختلفی دارند اما اگر بخواهیم فقط از جنبه مدیریتی و غیر مدیریتی بودن آنها را بررسی کنیم میتوانیم آنها را به دو دسته قابل تنظیم یعنی سوئیچ های مدیریتی Managed switches و غیر قابل تنظیم یعنی سوئیچ های غیر قابل مدیریتی Unmanaged switches تقسیم کنیم که در ادامه به تفاوت این دو خواهیم پرداخت.

اصلی ترین تفاوت سوییچ های مدیریتی و غیر مدیریتی
شما میتوانید سوییچ های مدیریتی را پیکربندی و یا configure کنید تا بتوانید از سوییچ مدیریتی خود استفاده خاصی کنید و عملکرد خاصی را در شبکه کامپیوتری خود داشته باشید، یکی دیگر از ویژگی هایی که ما در سوییچ های مدیریتی شاهد آن هستیم این است که میتوانیم الویت بندی ترافیک lan را انجام دهیم به این معنی که اطلاعاتی که الویت بالاتری دارند سریع تر جا به جا میشوند، اما سوئیچ های غیر مدیریتی در واقع یک دیوایس plug and play است ، کافیه آن را به برق متصل کنید و دستگاه های مورد نظر را به پورت های سوییچ متصل کنید کار تمام است و هیچ مدیریت خاصی نمیتوانید داشته باشید. در ادامه با توضیح کاملی که در رابطه با مزایا و معایب هر کدام از این سوییچ ها میدهیم و تعریف هر کدام تفاوت سوییچ مدیریتی و غیر مدیریتی را بیشتر خواهید فهمید
✴️✴️ تماس با پشتیبان رایانه کمک برای عیب یابی و رفع مشکلات شبکه کامپیوتر و لپ تاپ: ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
سوئیچ های غیر مدیریتی Unmanaged switches
سوییچ غیر مدیریتی در واقع یک دستگاه سخت افزاری در شبکه است که بین دستگاه های مختلفی که در شبکه قرار دارند ارتباط برقرار میکند ، این سوییچ ها دقیقا به نوعی عمل میکنند که توسط شرکت سازنده برنامه ریزی شده اند و شما امکان پیکربندی آنها را ندارید، معمولا زمانی از این سوییچ ها در شبکه استفاده میکنیم که قصد نداریم که پیکربندی خاصی در شبکه اعمال کنیم در چنین شرایطی و اگر نیازی به config و ویژگی خاصی در شبکه ی خود نداشته باشیم و در واقع هدف فقط برقراری ارتباط بین چند دیوایس باشد پیشنهاد ما به عنوان پشتیبان شبکه به شما استفاده از یک سوئیچ غیر مدیریتی Unmanaged switch است ، تنها کاری که این سوئیچ در شبکه انجام میدهد این است که بسته اطلاعاتی را از دستگاه خاصی دریافت میکند و با شناسایی دستگاه گیرنده بسته اطلاعاتی شما را به دستگاه مورد نظر انتقال میدهد همین و بس! حالا اگر یک شبکه ی کوچک دارید میتوانید از این سوییچ استفاده کنید اما قصد دارید تنظیمات خاصی مانند ، Vlaning در شبکه داشته باشید لازمه یک سوئیچ مدیریتی تهیه کنید که ادامه به معرفی و مزایای مرتبط با آن خواهیم پرداخت.
خدمات پشتیبانی شبکه رایانه کمک : ما با کارشناسان شبکه متخصص که در کنار خود داریم بهترین خدمات پشتبانی شبکه را در اختیار شما قرار میدهیم بنابراین اگر قصد راه اندازی شبکه و یا مشاوره در رابطه با شبکه را دارید کافیه با شماره 9099071540 تماس بگیرید تا در زمانی کوتاه ما به شما کمک کنیم.
مزایای سوئیچ های مدیریتی و غیر مدیریتی
سوئیچ های مدیریتی مزیت های بسیار خوبی دارند اما این به این معنی نیست که هر شبکه ای که دارید بهتر است یک سوییچ مدیریتی در شبکه ی خود استفاده کنید! قبل از هر چیز لازم است نیاز سنجی کنید که آیا شما در این شبکه اصلا نیازی به این مزایا و ویژگی ها دارید یا خیر و پس از آن اقدام به خرید و نصب یک سوئیچ مدیریتی در شبکه ی خود کنید.
سوییچ های مدیریتی میتوانند تجهیزات داخلی شبکه را با استفاده از پروتکل SNMP(Simple Network Management Protocol ) مانیتور کنند پس ما قابلیت مانیتورینگ و تماشای تغییرات در شبکه را در این مدل داریم ، در حقیقت با این پروتکل شما میتوانید وضعیت تجهیزات داخل شبکه را بررسی کنید و از سالم بودن و فعال بودن آنها در شبکه با خبر باشید. معمولا پشتیبانان شبکه با استفاده از این پروتکل شبکه ی مورد نظر را از بیرون مانیتور و بررسی میکنند و اگر مشکلی در شبکه وجود داشته باشد آن را رفع میکنند. در ادامه بهتر است به مزایای سوئیچ مدیریتی در شبکه نگاهی بیاندازیم.

مزایای سوییچ مدیریتی در شبکه چیست؟
در این قسمت ویژگی های سوئیچ های مدیریتی را مورد بررسی قرار میدهیم که در واقع مزیت های این سوئیچ ها به شمار میرود و شما با توجه به نیاز خود میتوانید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید از این سوییچ ها استفاده کنید یا خیر.
ویژگی Qos در سوئیچ های مدیریتی به معنی quality of service است ، این سرویس یک سرویس برای بهبود کیفیت ارتباطی به شمار میرود ، در واقع QOS یک نوع مکانیزم الویت بندی محسوب میشود که برای عبور پکت ها و یا packet های اطلاعاتی بر طبق سرویس های شبکه انجام میشود، این سرویس معمولا بر روی شبکه های wan و در جایی استفاده میشود که داده های voice و یا video را میخواهیم انتقال دهیم. البته در شبکه های lan نیز کاربرد های مختلفی نیز دارد.
قبلا با انواع شبکه ها آشنا شدین اگر شبکه wan را نمیشناسید حتما مطلب شبکه چیست را بخوانید
برای مثال اگر شما سرویس های VOIP یا Telephony یا Video Streaming داشته باشید میدانید که کیفیت و نظم بسته های اطلاعاتی در چنین سرویس های بسیار اهمیت دارد بنابراین در چنین شرایطی نیاز به استفاده از سیستمهای QoS است.
استفاده از vlaning در سوئیچ های مدیریتی
یکی دیگر از مزایایی که سوئیچ های مدیریتی در اختیار ما قرار میدهند استفاده از سرویس vlan در داخل شبکه است .
فرض کنید شما یک شبکه را برای یک دانشگاه راه اندازی کرده اید این دانشگاه از بخش کارکنان آموزش و کارکنان مالی و کارمندان اداری تشکیل شده است ، آیا تبادل اطلاعاتی که بین کارکنان بخش مالی است با دیگر بخش ها یکسان است؟ آیا دیگران نیاز است که اطلاعات بخش مالی را ببنند؟ خیر دسته ؟ در چنین شرایطی شما یک شبکه vlan راه اندازی میکنید ، شما با تنظیم کردن سوئیچ مدیریتی خود در بخش vlan میتوانید یک گروه از تجهیزاتی که به یک واحد کاری خاصی مرتبط میشوند را از گروه دیگر جدا کنید، این ایزوله سازی هم امنیت اطلاعات را افزایش میدهد هم باعث میشود ترافیک ارتباطی کمتر شود که برای افزایش سرعت در شبکه بسیار مفید است.
پشتیانی شبکه : یکی از خدماتی که رایانه کمک سالهاست ارائه میدهد پشتیبانی از شبکه ی های شماست که به صورت تلفنی و از راه دور انجام میشده برای استفاده از این خدمات میتوانید با شماره 9099071540 از طریق تلفن ثابت تماس حاصل فرمایید همچنین در حال حاضر ما به سازمان ها و شرکت های مختلف نیز خدمات حضوری شبکه ارائه میدهیم که میتوانید در بخش خدمات و ثبت سرویس ، درخواست خود را برای دریافت پشتیبانی حضوری شبکه ثبت کنید.
✴️✴️ تماس با پشتیبان رایانه کمک برای عیب یابی و رفع مشکلات شبکه کامپیوتر و لپ تاپ: ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
جلوگیری از لوپ در شبکه و Redundancy
یکی دیگر از قابلیت هایی که سوییچ های مدیریتی در اختیار شما قرار میدهند Redundancy
است که با استفاده از این قابلیت این امکان فراهم میشود که برای عبور ترافیک شبکه حتی زمانی که ارتباط قطع شده است یک مسیر عبور داده جایگزین قرار بگیرید ، سوئیچ های قابل مدیریت برای انجام چنین کاری از پروتکل STP( Spanning Tree Protocol ) استفاده میکنند ، که میتوانند یک مسیر جایگزین در شبکه ایجاد کنند که هم امنیت را افزایش میدهد و هم از بروز لوپ در شبکه جلوگیری میشود.
همچنین در کنار Redundancy می توانیم از قابلیت Load Balancing هم استفاده کنیم که این ویژگی ترافیک عبوری در شبکه را بین سوئیچ ها تقسیم میکند تا امکان استفاده همزمان از تمامی تجهیزات شبکه فراهم شود.

آیا باید از سویئچ های قابل مدیریت استفاده کنیم؟
با این مزیت ها شما به عنوان یک مدیر شبکه خیلی بهتر و با امنیت بالاتری میتوانید شبکه ی خود را مدیریت کنید اما باز هم میگوییم این به این معنی نیست که بهتر است در همه شبکه ها از سوئیچ های قابل مدیریت استفاده کنیم چرا که در شبکه ای که راه اندازی کرده اید ممکن است اصلا این مزیت ها نیاز شما نشود و شما صرفا نیاز به یک ارتباط میان تجهیزات شبکه ی خود داشته باشید برای مشاوره شبکه میتوانید با شماره 0217129 از طریق موبایل و با شماره 9099071540 از طریق تلفن های مخابرات با ما در ارتباط باشید

سخن آخر
در این مقاله به صورت کامل با تفاوت بین سوئیچ های مدیریتی و سوئیچ های غیر مدیریتی آشنا شدیم ما سعی بر این داریم که مطالبی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم که سوالات شما را به درستی پاسخ داده باشیم و به پیشرفت وب فارسی کمک کرده باشیم در صورتی که در رابطه با شبکه و تجهیزات شبکه سوالی داشته باشید میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید
همچنین اگر قصد راه اندازی یک شبکه ی کامپیوتری را دارید رایانه کمک متخصصین مجربی را میتواند به عنوان پشتیبان شبکه در اختیار شما قرار دهد تا با خیال راحت شبکه ی خود را راه اندازی کنید ما در تمامی ساعات روز در کنار شما هستیم و در کوتاه ترین زمان مشکلات کامپیوتری و شبکه ای شما را برطرف میکنیم.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.