آیا میدانید شبکه وایرلس چیست و نقش اکسس پوینت در شبکه وایرلس چیست؟ اگر شما هم پاسخ این سوال را نمیدانید با مطالعه ی این مقاله به پاسخ آن خواهید رسید. پس به شما پیشنهاد میکنیم برای آشنایی با اکسس پوینت، انواع آن و تفاوت اکسس پوینت با مودم تا انتهای این مطلب با رایانه کمک همراه باشید.
اگر به دنبال مرجعی رایگان و مطمئن برای دانلود نرم افزارهای مختلف هستید به شما پیشنهاد میکنیم به سایت دانلود رایانه کمک مراجعه نمایید.
شبکه وایرلس چیست؟
شبکه وایرلس (Wireless) یا بیسیم در حقیقت به شبکه های کامپیوتری اطلاق میشود که بدون کابل اتصال بین کامپیوترها را برقرار میکند. Wireless از دو کلمه ی Wire به معنای کابل وLess به معنی نبودن یا کمبود گرفته شده و وایرلس به معنای بیسیم بوده که برای برقراری ارتباط از هیچ کابلی استفاده نشده است. سیستمهای بیسیم در شبکه ی وایرلس بر اساس امواج رادیویی فعالیت میکنند.
اکسس پوینت چیست؟
اکسس پوینت (Access Point) به معنای نقطه ی دسترسی بوده و به اختصار AP یا WAP نیز شناخته میشود. در واقع اکسس پوینت به تجهیزاتی اطلاق میشود که در شبکه های وایرلس و بیسیم، دستگاه های مختلف را به LAN متصل میکند. اکسس پوینت همانند سوییچ شبکه های کابلی در حالت بیسیم میباشد.
با اکسس پوینت تعداد بیشتری از سیستم های کامپیوتری از طریق شبکه های بیسیم به یکدیگر متصل خواهند شد. با کمک اکسس پوینت میتوانید به تعداد 60 اتصال به صورت همزمان برقرار کنید.
اصلیترین مزیت استفاده از اکسس پوینت کاهش هزینه های کابل کشی و تجهیزات مربوط به راه اندازی شبکه میباشد. با اکسس پوینت میتوانید در سریعترین زمان یک شبکه را راه اندازی نمایید، علاوه بر این اکسس پوینت برای اینترنت خانگی و سازمانی مناسب است.
چگونه اکسس پوینت ایده آل خود را انتخاب کنیم؟
همانطور که مشاهده کردید و همراه من بودید تا اینجای این مطلب به شبکه وایرلس و نقش اکسس پوینت ها در شبکه پرداختیم حالا در این بخش تصمیم دارم تا به شما نکته هایی که لازم است برای انتخاب یک اکسس پوینت مناسب رعایت کنیم را شرح بدم. پس اگر تمایل دارید درباره اکسس پوینت ها و نحوه انتخاب یک اکسس پوینت مناسب با نیازهاتون اطلاعات داشته باشید پیشنهاد می کنم حتما با رایانه کمک همراه شوید.
بررسی اکسس پوینت ایده آل:اکسس پوینت دستگاهی است که از آن برای ارائه اتصال بی سیم به شبکه سیمی استفاده می شود و اولین نکته ای که باید برای انتخاب access point ایده آل در نظر بگیریم این است که نیاز های خود را بررسی کنیم یعنی هدف دسترسی مان را تعیین بکنیم و همچنین منطقه ای که تحت پوشش شبکه است را در نظر بگیریم.
1. انجام آنالیز فرکانسی:اولین نکته ای که باید در نظر بگیرید این است که شبکه های بیسیم دیگری که در محیط شما وجود دارند را مورد بررسی قرار دهید. اگر شبکه های بیسیم دیگری با فرکانس 2.4 گیگاهرتز در حال کار هستند، ممکن است باعث تداخل در شبکه شما و همچنین افت کیفیت شبکه شما شود. در این صورت، بهتر است از اکسس پوینت هایی کمک بگیرید که با فرکانس 5 گیگاهرتزباشند. آنالیز فرکانسی به شما کمک می کند تا مناطقی که از قدرت سیگنال ضعیف تر برخوردارند را شناسایی کنید.
2. بررسی استاندارد های بی سیم: از اکسس پوینت هایی که قابلیت پشتیبانی ازآخرین استاندارد های بی سیم مانند Wi-Fi 6 یا wifi 7 (802.11ax) دارند استفاده کنید زیرا این استانداردها سرعت و برد اتصال بیسیم را تعیین می کنند و برای انتخاب اکسس پوینت ایده آل، باید به سازگاری آن با دستگاه های بیسیم خود و نیازهای خود از لحاظ سرعت و فاصله تحت پوشش توجه کنید در واقع استاندارد های جدید می توانند سرعت بیشتری را ارائه دهند.
3. ارزیابی ظرفیت: شما باید به دو نکته پوشش و ظرفیت شبکه بیسیم توجه کنید. از نظر پوشش دهی به دنبال نقاطی باشید که توسط آنها می توانید به قدرت آنتن مناسب دسترسی داشته باشید و از نظر ظرفیت نیز باید از اکسس پوینت شما بتواند نیاز شما را برطرف کند. در واقع ظرفیت تعداد اتصال به دستگاه های اکسس پوینت در مدل های مختلف محدود می باشد و هر اکسس پوینت توان سرویس دهی به تعداد مشخصی از کلاینت ها را دارد .بنابرین قبل از خرید اکسس پوینت باید به طور تقریبی تعداد کلاینت هایی که قرار است به این اکسس پوینت متصل شوند را مشخص کرده باشید.
4. بررسی مدیریت متمرکز: اگر می خواهید چند اکسس پوینت را در یه شبکه راه اندازی کنید باید مدیریت متمرکز آنهارا مورد توجه قرار دهید زیرا مدیریت متمرکز باعث می شود تا نظارت بهتری نسبت به اکسس پوینت ها داشته باشید همچنین موجب می شود مدیریت شبکه آسان شود.
هر زمان مشکل یا سوالی داشتید فراموش نکنید که کارشناسان متخصص و مجرب رایانه کمک در هر ساعت از شبانه روز پاسخگوی شما عزیزان هستند فقط کافی است تا از طریق تلفن ثابت با شماره 9099071540 و ازطریق تلفن همراه با شماره 0217129 تماس حاصل نمایید تا شما را راهنمایی کنند
تفاوت اکسس پوینت و مودم
اکسس پوینت ها یا AP دستگاه هایی هستند که وظیفه ی برقراری اتصال دستگاه های مختلف به شبکه های وایفای را بر عهده داشته و از یک روتر به عنوان تامین کننده اینترنت استفاده میکنند به همین دلیل است که از اکسس پوینتها به منظور افزایش و گسترش شبکه ی وایرلس استفاده میشود. اما همانطور که میدانید مودم به منظور اتصال به شبکه اینترنت استفاده میشود.
از جمله برندهای محبوب Access Point میتوان به اکسس پوینت تی پی لینک ، اکسس پوینت تندا، اکسس پوینت دی لینک، اکسس پوینت میکروتیک اشاره کرد. لازم است بدانید با توجه به برند انتخابی اکسس پوینت قیمت متنوعی خواهد داشت.
بسیاری از مودم های وایرلس میتوانند نقش AP را نیز ایفا کنند.
اکسس پوینت چگونه کار میکند ؟
اکسس پوینت با اتصال به شبکه اصلی، اقدام به ارسال اطلاعات به صورت بیسیم در محدوده ی پشتیبانی خود خواهد کرد، با این وجود تمامی دستگاه های محدوده ی مورد نظر که به وایفای مجهز هستند میتوانند با داشتن مجوز بدون کابل به شبکه ای که اکسس پوینت در آن است متصل شوند.
معمولا اکسس پوینت از 2 روش به شبکه ی اصلی متصل خواهد شد. در روش اول اتصال با کابل که بیشترین کاربرد را دارد و روش دوم به صورت بیسیم که در این صورت اکسس پوینت دریافت و ارسال امواج را بر عهده خواهد داشت.
انواع اکسس پوینت
انواع Access Point را میتوان به موارد ذیل تقسیم کرد:
اکسس پوینت تجاری
از اکسس پوینتهای تجاری یا اینترپرایزی معمولا برای بخشهایی که کاربران زیادی دارند همانند شرکتها و سازمانهای بزرگ استفاده میشود.
اکسس پوینت پنلی
اکسس پوینتهای پنلی که با نام دیواری یا سقفی نیز شناخته میشوند قابلیت نصب در داخل دیوار را داشته و نرخ انتقال آنها از Mbps 150 تا Mbps 300 میباشد.
همانطور که از نام اکسس پوینتهای سقفی مشخص است آنها را بر روی سقف یا دیوار نصب کرده و در انواع مختلفی به صورت تک یا دو فرکانس موجود میباشد. در واقع اکسس پوینتهای سقفی در مقایسه با دیواری فرکانسهای بالاتری دارند. از AP پنلی میتوان در منازل، شرکتها و محیطهای اداری استفاده کرد.
اکسس پوینت کنترلی
اکسس پوینتهای کنترلی یا مستقل کنترلر بیسیم مخصوص خود را داشته و معمولا در شبکه ها و خانه های کوچک استفاده میشود. از جمله ویژگیهای این مدل اکسس پوینت میتوان به رمزگذاری، آپدیت، تنظیمات امنیتی و مدیریت متمرکز اشاره کرد. اکسس پوینتهای Stand Alone قابلیت احراز هویت با MAC Address و Authentication را دارند.
اکسس پوینت یک فرکانس و دو فرکانس
اکسس پوینتهای Single-frequency و Dual-frequency دسته بندی دیگری از اکسس پوینتها میباشند. اکسس پوینتهای تک فرکانس بعنوان اکسس پوینتهای وایفای نیز شناخته شده و از G 2.4 پشتیبانی کرده و نرخ انتقال آنها بین Mbps 150 تا Mbps 450 میباشد.
اما AP های دو فرکانسه از G 2.4 و G 5.8 به صورت همزمان پشتیبانی کرده و نرخ انتقال بیشتری نیز دارند.
اکسس پوینت Indoor
دستگاه های اکسس پوینت داخلی یا Indoor امواج ضعیفی داشته و برای مصارف خانگی مناسب هستند. از این دستگاه ها معمولا در داخل واحدهای آپارتمانی یا ساختمان استفاده میشود.
معمولا در دستگاه های اکسس پوینت داخلی از دستگاه هایی با نام تقویت کننده امواج نیز استفاده میشود. تقویت کننده امواج در محلهایی به کار میرود که اکسس پوینت توانایی پوشش کامل آن محیط را ندارد.
اکسس پوینت outdoor
گروه دیگری از اکسس پوینتها بصورت outdoor هستند که از آنها در فضاهای باز استفاده میشود. بدلیل قرارگیری این دسته از اکسس پوینتها در فضای باز باید به گونه ای ساخته شوند که در برابر رطوبت، حرارت و گرد و خاک مقاومت کافی داشته باشند. از جمله اکسس پوینتهای outdoor میتوان به دکلهای مخابراتی اشاره کرد.
نحوه نصب اکسس پوینت بیسیم
برای نصب اکسس پوینت بیسیم طبق مراحل ذیل پیش بروید:
- ابتدا یک سر کابل اترنت را به پورت مربوط به روتر یا مودم و سر دیگر آنرا به پورت WAN یا Internet اکسس پوینت بیسیم وصل کنید.
- حال با یک کابل اترنت اکسس پوینت بیسیم را به سیستم متصل نمایید.
- یک طرف کابل را به پورت LAN اکسس پوینت و سر دیگر آنرا به پورت اترنت سیستم متصل کنید.
- مودم را روشن کرده و منتظر بمانید.
- آداپتور اکسس پوینت بیسیم را به برق متصل کرده و صبر کنید.
- سیستم خود را روشن نمایید.
با انجام این روش توانسته اید اکسس پوینت بیسیم را از نظر سخت افزاری نصب کنید.
استفاده از اکسس پوینت به عنوان مودم
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که میتوان از یک اکسس پوینت به جای مودم یا از یک مودم به جای اکسس پوینت استفاده کرد یا خیر؟ در پاسخ باید گفت شما میتوانید از یک مودم به عنوان اکسس پوینت استفاده نمایید اما برعکس این حالت امکان پذیر نخواهد بود. دلیل آن هم تفاوت بین مودم و اکسس پوینت و نداشتن تجهیزات مودم در AP ها میباشد.
برای تبدیل مودم به اکسس پوینت میتوانید طبق مراحل عنوان شده در مقاله ی "استفاده از مودم به عنوان اکسس پوینت" پیش بروید. در این لینک تمامی مراحل تبدیل مودم به اکسس پوینت را بصورت قدم به قدم و تصویری به شما آموزش داده ایم.
نحوه اتصال دو اکسس پوینت به صورت بیسیم
برای برقراری اتصال اکسس پوینتها به هم دیگر وقتی از یکدیگر دور هستند باید به طریق ذیل عمل کنید:
- در قدم اول اکسس پوینت را با کمک یک کابل اترنت به سیستم متصل نمایید.
- حال آی پی سیستم را مطابق با آی پی دستگاه تنظیم کنید.
- در این قسمت نام کاربری و پسورد را وارد نمایید.
- اکنون بر روی گزینه ی setup وایرلس کلیک کنید.
- حال باید وایرلس مودم را بر روی گزینه ی وایرلس Client قرار دهید.
- بر روی دکمه ای با عنوان site survey کلیک کنید. با اینکار میتوانید لیست شبکه ها را مشاهده نمایید.
- لازم است از لیست مربوطه گزینه ی Wireless Network را انتخاب کنید.
- از طریق بخش pre-shared key یک پسورد برای وایرلس مشخص کنید.
- با انجام مراحل بالا توانسته اید بین دو AP به صورت بیسیم اتصال برقرار نمایید.
سخن پایانی:
ضمن تشکر از همراهی شما تا پایان این مقاله، ما سعی کردیم در این مطلب به بررسی این موضوع که شبکه وایرلس چیست و نقش اکسس پوینت بپردازیم. چنانچه بعد از مطالعه ی این مقاله با سوال یا مشکلی مواجه شده اید میتوانید از طریق شماره های 9099071540 یا 0217129 با کارشناسان رایانه کمک تماس بگیرید. متخصصین این مجموعه به شما مشاوره تلفنی و اینترنتی ارزان قیمت ارائه خواهند داد.
میتوانید برای مشاهده ی جدیدترین رویدادهای تکنولوژی و تکنیک های آموزشی به اینستاگرام رایانه کمک مراجعه کنید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.