❓روتر چیست چه کاربرد و وظیفه ای در شبکه دارد؟
روتر چیست؟ وچه کاربردی دارد. روتر را میتوانیم یکی از مهمترین دستگاه های اکتیو شبکه در نظر بگیریم، حتما میدانید که در شبکه های کامپیوتری ما دو بخش نرم افزار ( اکتیو) و بخش سخت افزاری ( پسیو) داریم که روتر یکی از مهمترین اجزا در بخش نرم افزار و یا همان اکتیو شبکه محسوب میشود که در این مقاله که از طرف پشتیبان شبکه رایانه کمک برای شما عزیزان نوشته شده است قصد داریم شما را با این دستگاه آشنا کنیم .
در این مقاله یاد خواهیم گرفت که روتر در کدام لایه شبکه و چگونه کار میکند، همچنین تفاوت بین روتر و سوییچ در شبکه را بررسی خواهیم کرد ، یادخواهیم گرفت که چه تفاوتی میان روتر و مودم است و در شبکه خود نیاز است مودم خریداری کنیم یا روتر، به طور خلاصه میتوانیم بگوییم این مقاله در رابطه با اینکه روتر چیست و چه کاربردی در شبکه دارد نیاز شما را برطرف خواهد کرد ، پس تا انتهای این مقاله همراه رایانه کمک باشید.
✴️✴️ رفع مشکلات شبکه با کارشناسان فنی رایانه کمک : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
در این مطلب چه خواهیم خواند؟
✅کاربرد روتر در شبکه چیست ؟
✅ روتر فایروالfirewall
✅روتر با چه ساختاری کار میکند؟
✅روتر در کدام یک از لایه های شبکه کار می کند؟
✅روتر و مودم چه تفاوتی با هم دارند؟
✅تفاوت سوییچ با روتر در چیست؟
✅آیا لازم است روتر بخریم یا خرید مودم کافی است؟
✅در چه مواقعی نیاز به استفاده از روتر داریم ؟
✅چطور از روتر داخل شبکه استفاده کنیم؟
✅روتر چه روش های مسیریابی یا Routing دارد؟
✅Dynamic Route یا داینامیک روتینگ
✅Static Route یا استاتیک روتینگ
✅سخن آخر
کاربرد روتر در شبکه چیست ؟
برای اینکه بدانیم کاربرد روتر در شبکه چیست؟ وظیفه روتر در شبکه این است که داده های داخل شبکه را مسیریابی کند و انتقال دهد، زمانی که ما شبکه ای داریم که کاربران نیازی به خارج شدن از شبکه را ندارند و همچنین محدوده رنج ip که در شبکه است فقط همین یک رنج باشد، نیازی به استفاده از روتر در شبکه نخواهیم داشت اما اگر نیاز داشته باشیم از این شبکه خارج شویم و با ip دیگری وارد شبکه دیگری شویم نیاز به روتر در شبکه حس میشود.
نکته ای که لازم میدانم به آن اشاره کنم این است که در اصل روتر یک دستگاه سخت افزاری است اما برای صرفه جویی در هزینه و کاربرد بهتر معمولا از روترهای نرم افزاری شبیه سازی شده روتر های فیزیکی استفاده میکنند، یکی از اصلی ترین تفاوتی که میان روتر های نرم افزار و روتر های سخت افزار است این است که توان و پایداری روتر های نرم افزار از سخت افزاری پایین تر است.
روتر فایروالfirewall
همانطور که تا اینجای مطلب مشاهده کردید متوجه شدیم که روتر چیست و چه کاربرهایی دارد حالا در ادامه قصد دارم که در مورد روتر فایروال صحبت کنم شماهم اگر تمایل دارید که بیشتر درباره انواع روترها از جمله روتر فایروال بدانید پیشنهاد می کنم که حتما با من همراه باشید.
روتر فایروال ها دستگاه هایی هستند که عملکرد روتر و فایروال را باهم دارا می باشند. وظیفه روتر مسیر یابی و انتقال بسته های اطلاعاتی می باشد و وظیفه فایروال این است که از دسترسی غیر مجاز به شبکه جلوگیری کند و همچنین باعث کنترل ترافیک در شبکه نیز خواهد بود.به زبان ساده تر بخواهم بگویم فرض کنید یک بسته اطلاعاتی قصد دارد به شبکه داخلی ما ارسال شود و این بسته باید توسط چیزی مسیریابی شود تا بتواند به شبکه داخلی ما ارسال شود حالا این وظیفه برعهده روتر می باشد.
فایروال چیست؟فایروال یا همان دیواره آتش با روتر ارتباط نزدیک دارند و فایروال ها باعث می شوند تا بسته هایی که می خواهند به شبکه داخلی یا خصوصی شبکه ما وارد شوند ابتدا توسط فایروال بررسی شوند و سپس اجازه ورود به شبکه داخلی ما را دارند. روتر فایروال ها این دو وظیفه را یکجا و به صورت همزمان انجام می دهند.
در ادامه می خواهم کاربردهای روتر فایروال را با شما عزیزان معرفی کنم پس حتما همراه من باشید و هرگاه با سوال یا مشکلی در مورد شبکه روبرو شدید حتما با شماره های 0217129 و 9099071540 تماس بگیرید.
اشتراک گذاری اتصال اینترنت بین چندین دستگاه در یک شبکه خانگی یا کاری با ارتباطی امن: برای اشتراک گذاری اینترنت بین چندین دستگاه در یک شبکه خانگی یا کاری می توان از چندین روش استفاده کرد. اما زمانی که بخواهید امنیت ارتباطات شما در حد بالایی حفظ شود استفاده از روتر فایروال ها پیشنهاد می شود اللخصوص زمانی که بخواهید شبکه خود را دربرابر حملات اینترنتی محافظت کنید.
محافظت از شبکه در برابر حملات هکرها، ویروس ها، تروجان ها و سایر تهدیدهای امنیتی: روتر فایروال با روش های مختلفی باعث جلوگیری ازدسترسی های غیرمجاز میشود یک روتر فایروال علاوه بر مسیردهی بسته های داده در شبکه از نظر نقص های امنیتی نیز در لایه های مختلف پکت ها را بررسی می کند و درصورت شناسایی فعالیت های مشکوک جلوی آنها را خواهد گرفت.
مدیریت و محدود کردن دسترسی به برنامه ها، سایت ها، پورتها و سرویسهای مختلف در شبکه:این مدیریت و محدودیت به معنای آن است که با استفاده سرویس های مختلفی که در روترفایروال تعبیه شده میتوان جبه صورت بخش به بخش تمامی نرم افزار ها و سرویس های تحت شبکه را تحت کنترل داشت.
ایجاد شبکه های خصوصی مجازی VPN) برای اتصال امن به شبکه های دیگر):همانطور که میدانید امروزه افراد برای اتصال امن به شبکه های دیگر باید از شبکه های خصوصی به نام VPN استفاده کنند در واقع VPN یک تکنولوژی است که افراد از طریق آن می توانند به شبکه های دیگر متصل شوند.برای ایجاد یه شبکه مجازی نیاز به دو عامل VPN سرور و VPN کلاینت نیاز داریم. وی پی ان سرور در واقع دستگاهی می باشد که ارتباطات VPN را مدیریت و تحت کنترل قرار می دهد و در شبکه مقصد وجود دارد اما VPN کلاینت دستگاهی است که برخلاف VPN سرور در شبکه مبدا وجود دارد که وظیفه آن نصب نمودن نرم افزار وی پی ان و احراز هویت و تنظیمات آدرس و پروتکل می باشد. به کمک روتر فایروال ارتباط بین سرور و کلاینت وی پی ان امن خواهد شد.
روتر با چه ساختاری کار میکند؟
روتر ها بر مبنای مدل osi در لایه سوم شبکه network کار میکنند، روتر ها از یک جدول مسیریابی که درون خود قرار داده اند برای مسیریابی بسته های داده بین شبکه استفاده میکنند که به این جدول routing table گفته میشود، با توجه به مسیر هایی که در این جدول نوشته شده است این امکان برای روتر فراهم میشود که داده ها را بین شبکه های مختلف انتقال دهد، همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید ما در اینجا یک جدول مسیریابی روتر را برای شما قرار داده ایم که اطلاعاتی نظری آدرس شبکههای موجود، اولویت مسیر ها (Metric) و روتر بعدی (Next hop) در این تصویر به شما نمایش داده شده است.
جدول مسیریابی روتر با توجه به مسیر هایی که در آن ثبت شده است بهترین مسیر را برای رسیدن داده ها و بسته ها به مقصد همیشه در نظر میگیرد.
روتر ها در دو نوع کابلی و بی سیم در بازار موجود هستند که کارکرد یکسانی دارند ، که در شبکه های مختلف با تکنولوژی های مختلف مورد استفاده قرار میگیرد .
روتر در کدام یک از لایه های شبکه کار می کند؟
یکی از سوالاتی است که افرادی که در کار شبکه ورود میکنند در اولین سوالات خود این موضوع برای آنها سوال میشود که روتر در کدام یک از لایه های شبکه کار میکند؟ تا به اینجا متوجه شدیم که روتر ها وظیفه مسیردهی به بسته های دیتا را بر عهده دارند و در لایه سوم یعنی network کار میکنند، همانطور که خودتان هم میدانید لایه شبکه و یا لایه نتورک قلب شبکه محسوب میشود و بسیار مهم است، روتر ها ممکن است شبکه های محلی LAN 2 LAN را به هم متصل کنند و یا در بین شبکه های گسترده تری قرار داده شود که LAN 2 WAN را به هم متصل کنند. به صورت کلی میتوانیم بگوییم وظیفه روتر این است که بین دو یا چند شبکه ارتباط برقرار کند و بسته های دیتا را در این شبکه ها مسیردهی کند. برای راه اندازی شبکه lan این مطلب را مطالعه کنید.
✴️✴️ خدمات پشتیبان شبکه رایانه کمک : ما تمامی مشکلات شبکه ای شما را فقط با یک تماس و از راه دور میتوانیم حل کنیم برای تماس با رایانه کمک از طریق تلفن های ثابت ☎️ شماره 9099071540 و از طریق موبایل 📱 شماره 0217129 را شماره گیری کنید
روتر و مودم چه تفاوتی با هم دارند؟
بسیاری از افراد فرض را بر این میگذارند که روتر همان مودم است! اما اینطور نیست روتر مودم نیست! پس تفاوت روتر با مودم چیست؟ مودم و روتر کاربرد کاملا متفاوتی دارند، مودم وظیفه تبدیل سیگنال های آنالوگ به دیجیتال و برعکس را دارد در صورتی که روتر وظیفه مسیریابی را بر عهده دارد، مودم داده ها را از سمت شرکت ارائه دهنده اینترنت یعنی isp دریافت میکند و آن را به سیگنال های دیجیتال برای کامپیوتر ها تبدیل میکند و برعکس اینکار را زمانی که اطلاعاتی از کامپیوتر دریافت میکند انجام میدهد و برای اینکه مودمتان را تنظیم کنید حتما مطلب تنظیم انواع مودم را بخوانید.
حالا همانطور که متوجه شدین وظیفه روتر این است که داده ها را بین شبکه های مختلف مسیریابی کند که به این کار اصطلاحا ما Route میگوییم و دقیقا به همین دلیل است که نام این دستگاه روتر است! به انجام اینکار نیز روتینگ گفته میشود، فرض کنید شما یک شبکه lan دارید و با شرکت دیگری در حال کار هستید که شبکه lan دیگری دارند، و هر دو شبکه رنج IP یا Broadcast Domain کاملاً متفاوتی دارند، حالا زمانی که میخواهید یک داده ای را به شبکه دیگر ارسال کنید لازم است این داره روتینگ و یا مسیریابی شود. بدون روت کردن داده ها نمیتوانند درست بین شبکه ها انتقال پیدا کنند.
به صورت کلی و کوتاه میتوانیم بگوییم روتر کار مسیریابی داده ها را انجام میدهد و مودم کار تبدیل آنالوگ به دیجیتال و یا برعکس را انجام میدهد.
تفاوت سوییچ با روتر در چیست؟
همه ما میدانیم که سوییچ شبکه و روتر دو دستگاهی هستند که جزو پرکاربرد ترین دستگاه ها و یا دیوایس های شبکه محسوب میشوند اما چه تفاوتی میان روتر و سوییچ وجود دارد؟ آیا میتوانیم آنها را به جای هم استفاده کنیم یعنی به جای روتر از سوییچ استفاده کنیم؟ سوییچ در شبکه این وظیفه را دارد که داده های داخل شبکه را جا به جا کند که به این فرایند سوییچینگ هم گفته میشود، اما روتر بسته های دیتا را بین شبکه های دیگر جا به جا میکند و سوییچ توانایی تبادل بسته ها بین شبکه ها را ندارد! سوییچ میتواند درون یک Broadcast Domain دادهها را انتقال دهد. تنها نکته ای که لازم است اینجا به آن اشاره کنیم این است که سوییچ هایی داریم که سوییچ لایه 3 نام دارند این سوییچ ها توانایی مسیریابی را نیز دارند.
هر شبکه بر اساس نوع ساختار و طراحی که دارد شامل محدوده ای از IPها است، به هر رنج IP در شبکه Broadcast Domain گفته میشود. که سوییچ در این Broadcast Domain میتواند داده ها را جا به جا کند.
میدونید چطور میشه امنیت شبکه را در سیستم خود فعال کنیم؟ با من تا انتهای روشهای تامین امنیت شبکه کامپیوتر و لپ تاپ همراه باشید.
آیا لازم است روتر بخریم یا خرید مودم کافی است؟
یک نکته بسیار مهم را میخواهم با شما در میان بگذارم مودم های ADSL هم سوییچ هستند، هم مودم و هم روتر ، تا به اینجای مطلب با هر سه این دیوایس ها آشنا شدین و متوجه شدین که هر کدام چه کاربردی دارند بنابراین زمانی که میگویم مودم هر سه این دیواس هاست متوجه میشوید که کاربرد مودم هم انتقال داده داخل شبکه است، هم مسیریابی به بیرون شبکه و داخل شبکه و هم تبدیل آنالوگ به دیجیتال و برعکس! آیا میدانستید که مودم ADSl شما این همه کار را میتواند به تنهایی انجام دهد؟
مودم ها یک پورت Rj11 دارند که از این طریق کابل تلفن به مودم متصل میشود و کار تبدیل آنالوگ به دیجیتال و برعکس را انجام میدهند همچنین چندین پورت Rj45 را دارند که میتوانند کار مسیریابی درون شبکه ای را با آنها انجام دهند که این کار سوییچ است ، همچنین میتوانند بین شبکه محلی شما و شبکه اینترنت ارتباط برقرار کنند و مسیریابی را انجام دهند که این کار روتر هاست، پس در دل مودم شما یک روتر نهفته است!
در چه مواقعی نیاز به استفاده از روتر داریم ؟
استفاده از روتر در شبکه به این معنی است که شما میخواهید به شبکه ای با رنج دیگری متصل شوید بنابراین اگر یک شبکه دارید که نیازی به اتصال به انترنت ندارید و با شبکه ی دیگری قرار نیست در ارتباط باشید نیازی نیز به استفاده از روتر نخواهید داشت و میتوانید فقط با استفاده از یک مودمی که روتر هم نیست به راحتی کار خودتان را انجام دهید و یا فقط از یک سوییچ برای ارتباط بین شبکه داخلی استفاده کنید و هزینه خرید مودم را نیز نداشته باشید
چطور از روتر داخل شبکه استفاده کنیم؟
در نظر داشته باشید که شبکه ی داخلی که شما در محل کار خود ایجاد کرده اید و شبکه ی اینترنت دو شبکه کاملا مجزا از هم هستند که رنج آی پی کاملا متفاوتی دارند حالا برای اینکه بتوانید بین این دو شبکه ارتباط برقرار کنید لازم است از مودم و روتر استفاده کنید، بنابراین مراحل زیر را انجام میدهیم :
ابتدا یک کابل از مودم به روتر خود متصل میکنید
میتوانید با کابل شبکه روتر را به کامپیوتر خود متصل کنید یا یک کابل از روتر به سوییچ و کامپیوتر ها را به سوییچ متصل کنید تا بتوانید سیستم های بیشتری را در شبکه داشته باشید
پیکربندی روتر شما کاملا بستگی به دستگاهی دارد که تهیه کرده اید برای انجام پیکربندی روتر با شماره 9099071540 از طریق تلفن های ثابت سراسر کشور تماس حاصل فرمایید.
✴️✴️ خدمات پشتیبان شبکه رایانه کمک : ما تمامی مشکلات شبکه ای شما را فقط با یک تماس و از راه دور میتوانیم حل کنیم برای تماس با رایانه کمک از طریق تلفن های ثابت ☎️ شماره 9099071540 و از طریق موبایل 📱 شماره 0217129 را شماره گیری کنید
روتر چه روش های مسیریابی یا Routing دارد؟
در روتر ها ما دو روش برای مسیر یابی داریم یکی روش مسیر یابی داینامیک روتینگ و دیگری روش استاتیک روتینگ که در ادامه به توضیح هر دو این روش خواهیم پرداخت .
Dynamic Route یا داینامیک روتینگ
روش اولی که میخواهیم در رابطه با آن صحبت کنیم داینامیک روتینگ روتر است که در چنین حالتی این مدیر شبکه است که بر اساس پروتکل های مسیریابی تنظیمات لازم روتر را انجام میدهد و بهترین مسیر را برای انتقال بسته های دیتا در اختیار روتر قرار میدهد ، در حالتی که در حالت داینامیک روتیگ به روترها این اجازه داده میشود که به وسیله پروتکل های روتیگ همدیگر را شناسایی کنند و بر این مبنا مسیر های مورد نظر خود را انتخاب و تنظیم کنند ، پروتکل های مسیریابی به روتر کمک میکنند تا بهترین مسیر را برای انتقال بستهها انتخاب کنند. برخی از پروتکل های مسیریابی عبارتند از: OSPF – EIGRP- RIP-IS IS و غیره.
Static Route یا استاتیک روتینگ
در روش دیگری که روتر برای مسیر یابی از آن استفاده کند یعنی استاتیک روتینگ، مدیر شبکه به صورت دستی مسیر هایی را در روتر تعریف میکند. یعنی این شما هستید که به عنوان مدیر شبکه به صورت دستی روترها را پیکر بندی و مسیرها را برای ارسال بستههای دیتا تنظیم میکنید. جدول مسیریابی در این روش به صورت دستی ایجاد میشود و واضح است که این روش تنظیمات روتر در مورد شبکههای با روترهای کم و پیچیدگی کم مناسب است و انجام چنین کاری در شبکه های بزرگ و پیچیده امکان پذیر نیست. به این دلیل که اگر بخواهید تغییراتی در روتری که Static Route دارد بدهید، باید تنظیمات تمام روترها را بر این اساس دوباره انجام دهید و جدول مسیریابی آنها را آپدیت کنید که چنین کاری مقرون به صرفه نیست. بر اساس روش استاتیک روتینگ روتر بستهها را فقط در این مسیرها انتقال میدهد و اطلاعات در مورد شبکههایی که به اینترفیس روتر متصل شده است به صورت دستی در روتر ایجاد میشود، ما آنها را به عنوان connected route میشناسیم.
پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با روتر چیست و کاربرد آن در شبکه چیست؟
در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه باروتر چیست و چه کاربردی دارد پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری خود از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند
شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
کاربرد روتر در شبکه چیست؟
- Router دستگاهی است که عمل مسیریابی را بین شبکهها انجام میدهد و دروازه ای برای اتصال دو شبکه جداگانه است.
تفاوت روتر و مودم چیست؟
- برای اینکه تفاوت روتر با مودم را پاسخ دهیم. می توان گفت روتر وظیفه مسیر یابی یا به عبارتی دیگر اتصال دو شبکه متفاوت با رنج شبکه و یا نوع و یا وسعت متفاوت را بر عهده دارد .
در مقابل مودم نیز که عملا وظیفه برقراری اتصال اینترنت ما را برعهده دارد یک عمل مسیر یابی انجام میدهد به این صورت که شبکه داخلی ما را با شبکه اینترنت برقرار میسازد. در این حالت می توان گفت که مودم یک نوع روتر داخلی دارد.
آیا امکانش هست مودم را به روتر تبدیل کنیم؟
- بله امکان مودم- روتر وجود دارد. با اعمال تنظیماتی می توان از مودم به عنوان روتر استفاده کرد.
سخن آخر
در این مقاله با روتر آشنا شدیم و تفاوت بین روتر ، مودم و سوییچ را یاد گرفتیم. متوجه شدیم کاربرد روتر در شبکه چیست؟ امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد، در صورتی که در زمینه شبکه سوالی داشتید و یا برای شبکه ی خود نیاز به پشتیبان شبکه دارید میتوانید با کارشناسان رایانه کمک تماس بگیرید، برای تماس با رایانه کمک از طریق تلفن های ثابت سراسر کشور شماره 9099071540 و از طریق موبایل شماره 0217129 را شماره گیری کنید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.