درباره همه چیز درمورد استعلام یارانه و بسته معیشتی خانواده 1403
🔍 آیا هنوز سوالاتی درباره نحوه استعلام یارانه و بسته معیشتی 1403 دارید؟ نگران نباشید، ما در اینجا تمامی روشها و اطلاعاتی که برای استعلام یارانه و دریافت بسته معیشتی خانواده 1403 نیاز دارید رو به زبان ساده و در عین حال صمیمی و رسمی براتون توضیح میدیم. آمادهاید؟ پس با ما همراه باشید تا همه چیز رو درباره این موضوع یاد بگیرید. 💡
چند روش برای ثبت نام سایت یارانه معیشتی وجود دارد؟
✅ برای ثبت نام در سایت یارانه معیشتی، شما دو روش راحت دارید:
روش دریافت یارانه معیشتی سال جدید
|
توضیحات
|
روش حضوری
|
در روش حضوری، لازمه که به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه کنید.
|
روش آنلاین
|
به سایت ثبت نام یارانه جدید 1403 (www.my.gov.ir) مراجعه کنید.
|
1. آموزش سامانه حمایت معیشتی خانوار - hemayat.mcls.gov.ir (آنلاین)
سایت ثبت نام یارانه معیشتی به آدرس سایت hemayat.mcls.gov.ir توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به منظور سر و سامان دادن به وضعیت متقاضیان دریافت یارانه و جاماندگان حمایت معیشتی راه اندازی شده است. سامانه درخواست یارانه و کمک حمایت معیشتی دولت به همین منظور راه اندازی شد. طبق این طرح به هرعضو خانوار مبلغی به عنوان یارانه تعلق می گرفت در ادامه تغییراتی ایجاد شد که افراد با توانایی مالی بالا از این طرح خارج شدند. و در ادامه طرح یارانه معیشتی تنها برای برخی دهک های پایین یارانه بگیر اجرا می شود. برای استفاده از این طرح لازم است به این ادرس مذکور مراجعه کنیم.
ورود به سامانه حمایت معیشتی
آموزش کامل ورود به سامانه حمایت معیشتی
طرح یارانه معیشتی سال 98 اجرا شد اما گروهی از مخاطبان سایت ثبت نام یارانه معیشتی سال 1403افرادی هستند که در بازه های مختلف یارانه آن ها قطع شد در نتیجه افراد با ثبت نام در سامانه حمایت معیشتی نسبت به انجام اعتراض و دریافت رایانه اقدام می کنند. ممکن است ما نیز به اشتباه با وضعیت مالی ضعیف دچار این مشکل شده باشیم. لازم است با ورود به سامانه حمایت معیشتی خانوار نسبت به تکمیل فرم ورود به سامانه حمایت معیشتی اقدام کنیم. در ادامه شرایط بررسی می شود و در صورتی که واجد شرایط دریافت یارانه باشیم این کمک معیشتی نیز به ما تعلق می گیرد.
🟣 برای ورود به سامانه حمایت معیشتی و ثبت نام کافیست مراحل زیر را گام به گام انجام دهیم:
🟣 در اولین قدم نشانی آدرس اینترنتی را در مرورگر خود قرار می دهیم تا وارد سامانه شویم. بهتر است از مرورگر رایانه و لپ تاپ برای ورود استفاده کنیم.
🟣 بعد از اینکه آدرس را وارد کردیم لازم است اولین سامانه در لیست نتایج جستجو با عنوان «معیشتی - وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» را انتخاب نموده و بر روی آن کلیک کنیم.
🟣 در ادامه به سایت مذکور وارد شده و صفحه اصلی را به شکل زیر مشاهده می کنیم. امکان ورود به بخش مربوط به ثبت نام جاماندگان طرح حمایت معیشتی فراهم شده است.
مراحل ثبت نام سایت حمایت معیشتی جاماندگان
برای ثبت نام در سامانه حمایت معیشتی لازم است اقداماتی را انجام دهیم. برای پیگیری یارانه معیشتی با کدملی لازم است اطلاعات مورد نیاز مانند کد ملی سرپرست خانواده، کد ملی یکی از اعضا و شماره حساب کارت یارانه ای خود را آماده داشته باشیم. بعد از آماده کردن این اطلاعات، می توانیم وارد مراحل ثبت نام بشویم. اقدامات لازم جهت این امر به شرح زیر می باشند.
💠پیشنهاد مطلب: در این مطلب تصمیم دارم تا شمارو با روشهای مختلف پرداخت خلافی خودرو مورد استفاده قرار میگیره آشنا کنم پس حتما تا انتهای این مطلب همراه رایانه کمک باشید.
پس از ورود به سامانه در اولین کادر لازم است کد ملی سرپرست خانواده را وارد نماییم. در بخش بعدی باید شماره حساب واریز یارانه را قرار دهیم. در صورتی که در حال دریافت یارانه اصلی هستیم، اما موفق به ثبت نام یارانه معیشتی نشده ایم، شماره حساب یارانه ای خود را در این بخش بگذاریم. در صورتی که حتی یارانه ما هم از چند سال قبل قطع شده، شماره حسابی که در سال های قبل یارانه به آن واریز می شد را قرار دهیم. بعد از قرار دادن این اطلاعات، وضعیت «خانواده تک نفره» یا «خانواده چند نفره» نشان داده می شود. که برای انتخاب آن:
اگر ما تنها یک عضو مستقل هستیم و کسی دیگر از اعضای خانواده با ما زندگی نمی کند و به طور کلی سرپرستی با خودمان باشد، باید تیک مربوط به گزینه خانواده تک نفره را بزنیم. سپس تصویر امنیتی موجود را هم در کادر مشخص شده را نوشته و گزینه ورود را می زنیم.
بعد از این که مراحل قبل را با موفقیت پشت سر گذاشته و تمام اطلاعات لازم در پنجره ورودی سامانه hemayat.mcls.gov.ir را با دقت وارد کردیم، به مرحله بعدی ثبت نام خواهید رسیم. در این مرحله باید رضایت نامه ای را جهت دسترسی به اطلاعات دارایی و مالی خانواده تان تکمیل نماییم. دقت داشته باشید که پر کردن فرم رضایت نامه در این قسمت شرط لازم برای ثبت نام ما در طرح یارانه معیشتی است. در صورتی که مشکلی برای ارائه دسترسی به اطلاعات مالی و دارایی خود و خانواده نداریم، اطلاعات رضایت نامه را تکمیل نموده و آن را ثبت می کنیم.
با انجام این مراحل ثبت نام ما در سایت حمایت معیشتی با موفقیت انجا م می شود.
نکته: در صورتی که پس از پردازش اطلاعات واجد شرایط دریافت یارانه معیشتی باشیم این یارانه به ما تعلق می گیرد.
آموزش پیگیری یارانه معیشتی با کد ملی
پس بعد از این که ثبت نام خود را با موفقیت در سامانه حمایت معیشتی انجام دادیم، باید بدانیم که بررسی اطلاعات ما و به دست آمدن نتیجه نهایی می تواند بین یک ماه تا یک سال طول بکشد. اما بعد از این که بررسی های لازم از وضعیت مالی و دارایی ما و خانواده انجام گرفت، شناسنامه اقتصادی و اجتماعی ما و خانواده در سامانهhemayat.mcls.gov.ir قرار می گیرد. در صورتی که با وضعیت موجود مالی، درخواست ما برای دریافت یارانه معیشتی تایید شده باشد یارانه به حساب ما هم واریز خواهد شد.
گاهی اوقات هم ممکن است نتیجه ثبت نام ما در سایت حمایت معیشتی مشخص شده اما در وضعیت رد شده قرار گرفته باشد. در این گونه موارد هم می توانیم مجددا با تکمیل یک رضایت نامه، درخواست بازبینی بدهیم و منتظر باشیم تا نتیجه نهایی اعلام شود.
تا این قسمت از مقاله به اموزش دریافت معیشتی خانوار و ورود به سامانه و چگونگی پیگیری درخواست پرداختیم در ادام ه به موارد متداول مربوط به یارانه و دریافت آن می پردازیم.
💠پیشنهاد مطلب: سامانه مدیریت اینترنت مشتریان مخابرات به کاربرا کمک می کنه تا تا بتونن از طریق اون کارهای مربوط به خرید، تمدید سرویس و ... رو راحت تر انجام بدن. توی این مقاله نحوه کار با این سامانه رو به شما یاد دادیم.
2. راهنمای ثبت نام و دریافت سامانه معیشتی خانوار (حضوری)
📍 اگر قصد دارید حضوری ثبت نام کنید، کافیه به یکی از دفاتر پلیس +10 مراجعه کنید. اونجا مدارک شناسایی و اطلاعات خانوار رو با خودتون ببرید تا کار ثبت نام به درستی انجام بشه. بعد از ثبت نام، اگر پیام تایید واریزی یارانه براتون ارسال شد، دیگه نیازی به انجام مراحل بیشتر ندارید. 👌
این روش برای کسانی مناسبه که ترجیح میدن حضوری کارها رو پیگیری کنن تا اطمینان بیشتری از تکمیل مراحل داشته باشن. اگر شما از اون دسته افراد هستید، این روش مناسب شماست! 🌟
ثبت نام یارانه جدید سال 1403
ثبت نام یارانه جدید 1403برای ثبت نام جاماندگان و افرادی که مشمول دریافت یارانه نیستند به صورت آنلاین و از طریق سامانه ای که به این منظور معرفی شده است، انجام می گیرد. سامانه ثبت نامه یارانه1403 برای افرادی که تقاضای ثبت یارانه دارند و جاماندگان یارانه هستند تبیه شده است. با ثبت اطلاعات خود در این سامانه مسئولین مربوطه شرایط را بررسی کرده و اطلاعات مورد نیاز از طریق سایر سازمان ها به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال می شود تا امکان بررسی وضعیت مالی افراد جهت ثبت نام یارانه 1403انجام شود.
همه افرادی که از ثبت نام یارانه در مراحل قبل جا مانده اند یا متقاضی جدید دریافت یارانه هستند، لازم است به سایت به نشانی اینترنتی sso.my.gov.ir مراجعه کرده و اقدامات لازم را از این طریق انجام دهند.
نحوه اعتراض به واریز نشدن یارانه جدید چگونه انجام میشود؟
همانطور که گفتیم یارانه و کمک معیشتی دو مقوله جدا از هم می باشد. از طرفی اگر فردی مشمول دریافت هر دو شود طبق آخرین اطلاعیه سازمان بودجه و برنامه ریزی کشور به شرح ذیل می باشد:
جمع دریافتی آن خانواده در ماه به شرح زیر خواهد بود:
🟡 یک نفره: ۱۰۰ هزار و ۵۰۰ تومان
🟡 دونفره: ۱۹۴ هزار تومان
🟡 سه نفره: ۲۷۴ هزار و ۵۰۰ تومان
🟡 چهارنفره: ۳۵۴ هزار تومان
🟡 پنج نفره: ۵۳۲ هزار و ۵۰۰ تومان
🌐 و اما در رابطه با واریز یارانه برخی از کاربران با مشکل واریز نشدن یارانه روبرو می شوند. پیرو اصلاح نظام توزیع یارانه ها، افرادی که به هر دلیلی ابهام یا اعتراضی نسبت به یارانه اختصاص یافته دارند میتوانند به سامانه hemayat.mcls.gov.ir مراجعه و ثبت اعتراض کنند. و برای پیگیری واریز نشدن یارانه خود اقدام کنند.
🌐 چگونه یارانه خود را جدا کنیم؟ و چه مدارم و شرایطی لازم است؟
🌐 جدا کردن یارانه نقدی از سرپرست خانوار یکی از سوالات پرتکرار عموم مردم است.
🌐 برای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج چه باید کرد؟
🌐 جدا کردن یارانه از سرپرست خانواده چقدر زمان لازم است؟
که در ادامه به پاسخ این سوالات می پردازیم.
شرایط جدا کردن یارانه به شرح ذیل است که لازم است مطلع باشیم :
با توجه به شرایط شما جداسازی یارانه متفاوت است که ما تمامی این شرایط را برای شما اینجا توضیح خواهیم داد
💠پیشنهاد مطلب: اگه منتظر بسته ای از پست باشی حتما دوست داری جواب این سوال رو بدونی که بسته پستی من الان کجاست روشهای پیگیری و رهگیری بسته های پستی را در این مقاله بخون
۱- راهنمای کامل جدا کردن یارانه بعد ازدواج
در این شرایط پسری که قبل از ازدواج کردن پدر او سرپرست خانواده است و یارانه به حساب پدر خانواده واریز می شود، با ازدواج خود سرپرست یک خانواده جدید می شود. و لازم است یارانه خود را از خانواده جدا کنند. تا با جدا کردن یارانه بتوانند یک کمک خرج برای زندگی جدید خود داشته باشند. برای این اقدام زوج ها لازم است مدارک خود را آماده کنند و به آدرس هایی که مراکز پلیس +۱۰ به آنها داده مراجعه کنند تا نام آن ها از لیست خانواده حذف شود. سپس با ارائه مدارک به مرکز پلیس ۱۰+ و پر کردن فرم و گرفتن شماره پیگیری که از مرکز قبلی گرفته اند می توانند مراحل ثبت نام و جدا کردن یارانه خود را با معرفی خانواده جدید به اتمام برسانند.
این مراحل حدود ۱ تا ۲ ماه زمان لازم است. به همین دلیل پیشنهاد می شود برای اینکه یارانه یک ماه را از دست ندهید مراحل بالا را بین دهم تا بیستم هر ماه انجام دهید. در ضمن قبل از انجام دادن این پروسه زوجین باید یک حساب بانکی ایجاد کنند و شماره کارت و شماره حساب خود را به همراه داشته باشند. همچنین برای ثبت نام یارانه می توانند از سایت refahi.ir اقدام کنند.
مدارک لازم برای جدا کردن یارانه از خانواده بعد از ازدواج نیز شامل موارد زیر است:
🟡 اصل شناسنامه
🟡 اصل کارت ملی
🟡 اصل شناسنامه و اصل کارت ملی والدین خود و همسر
🟡 اصل و کپی عقدنامه
۲- جدا کردن یارانه بعد از طلاق
زوج هایی که از یکدیگر جدا شده اند، جهت انتقال یارانه بعد از طلاق لازم است با در دست داشتن مدارکی مثل شناسنامه، کارت ملی، سند طلاق و کپی تمام مدارک به دفاتر پلیس+ ۱۰ مراجعه کرده و تقاضای سرپرستی جدید برای دریافت یارانه کنند. پس از آن فرد باید حساب یارانه جدا برای خود در یکی از بانک ها ایجاد کند؛ در غیر اینصورت یارانه برای او پرداخت نمی شود.
۳- جدا کردن یارانه با شرایط خانواده بدسرپرست
افراد خانواده بد سرپست نیز برای جداسازی یارانه باید به مرکز پلیس +۱۰ مراجعه کنند. اما پیش از مراجعه به این مراکز باید برای انجام امور تغییر در کفالت و حضانت به مرکز فرمانداری استان محل زندگی مراجعه کرده و نامه رسمی از فرمانداری دریافت کنند.
۴- جدا کردن یارانه با فوت سرپرست خانوار
پس از فوت سرپرست خانوار، یارانه اعضای خانواده به طور موقت قطع میشود. برای ادامه دریافت یارانه، مادر به همراه فرزندان خود باید با مدارکی مثل اصل شناسنامه و کارت ملی، کپی مدارک شناسایی، کارت ملی سرپرست قبلی و گواهی فوت سرپرست خانواده به مراکز پلیس +۱۰ مراجعه کنند. پس از انجام مراحل لازم، یارانه یا به حساب مادر خانوار واریز میشود یا در مواقعی که فرزند ارشد سرپرستی خانواده را بر عهده بگیرد، به حساب او واریز میشود.
5.تغییر سرپرست هدفمندي يارانه
به طور کلی شرایط تغییر سرپرست رایانه طبق مشمولین ماده ۹ قانون هدفمند کردن یارانه ها به شرح ذیل می باشد که لازم است مطلع باشیم .
موارد تغییر سرپرست (دستورالعمل ماده ۹ آيين نامه قانون هدفمند کردن يارانه ها):
⭐️مفقودی سرپرست به مدت سه ماه
⭐️ جنون ، سفاهت یا مهجور بون سرپرست
⭐️ زندانی بودن یا شدن سرپرست
⭐️ عدم حضور سرپرست در محل زندگی خانوار(خارج از کشور)
⭐️ اعتیاد سرپرست
⭐️ رأی قطعی مراجع قضايي
⭐️ فوت سرپرست (به پلیس + ۱۰ مراجعه شود با اصل و کپی مدارک شناسايي -شناسنامه و كارت ملي و گواهي فوت )
اگر هر یک از موارد بالا جز شرایط ما باشد لازم است همراه با مدارک مربوط به آن به بند و به همراه درخواست كتبي متقاضي، اصل و كپي شناسنامه و كارت ملي سرپرست فعلي و سرپرست جديد (مادر خانوار) به فرمانداري مراجعه نمايیم. سپس نامه مربوط به پلیس +۱۰ را دریافت کرده و به پليس +۱۰ مراجعه نموده و نسبت به تغيير سرپرست اقدام نمايیم. در نتیجه بعد از تغییر سرپرست، سرپرست جديد موظف است براي ثبت شماره حساب به بانک مراجعه نمايد.
موارد جدا کردن افراد خانوار و ایجاد خانوار جدید
طبق آخرین اصلاحيه دستورالعمل ماده ۹ آيين نامه قانون هدفمند کردن يارانه ها، اگر شرایط زیر را داشته باشیم جدا کردن هر یک از افراد خانوار و ایجاد خانوار جدید برای دریافت یارانه امکان پذیر است:
💡 حضانت فرزند
💡 دادخواست طلاق
💡 ترک نفاق
💠پیشنهاد مطلب:در این مطلب تصمیم داریم تا شما را با نحوه ثبت نام در سامانه ثنا برای وام آشنا کنیم پس اگر تمایل دارید تا برای وام ثبت نام کنبد توصیه می کنم این مطلب را تا انتها بخوانید.
جدا کردن یارانه برای سرپرست جدید خانوار
جداکردن یارانه برای سرپرستان جدید خانوار افراد مطلقه و خانوادههایی که عضو جدیدی به آنها اضافه شده به این صورت است که باید اقدامات لازم را در این جهت از ۱۰ تا ۲۰ هر ماه انجام دهند. افرادی که ازدواج کردند و تمایل به جدا کردن حساب یارانه خود دارند لازم است با مدارک از جمله اصل شناسنامه اصل کارت ملی اصل شناسنامه و کارت ملی والدین زوج و اصل و کپی عقدنامه به شعب دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه و تقاضای جدا کردن یارانه از سرپرستی پدر کنند.
زوج هایی که از یکدیگر جدا شده اند برای انتقال یارانه بعد از طلاق لازم است با در دست داشتن مدارک خود از قبیل شناسنامه، کارت ملی، سند طلاق و کپی تمامی مدارک به دفاتر پلیس+ ۱۰ مراجعه و تقاضای سرپرستی جدید برای دریافت یارانه کنند. در ضمن هر فرد لازم است حساب یارانه جدایی برای خود را در یکی از بانک ها ایجاد کند تا رایانه پرداخت شود.
نکته : اگر افراد مطلقه برای انتقال یارانه به تفاهم نرسند و یکی از طرفین مشکل ایجاد کند، باید به مرکز فرمانداری شهر یا استان خود مراجعه کنند.
جدا کردن یارانه سرپرست فوت شده
در مواردی که پدر فوت کرده باشد یارانه به حساب مادر خانوار واریز میشود با فوت سرپرست خانوار یارانه اعضای خانوار قطع و برای حل این مشکل باید مادر و فرزندان با مدارک اصل شناسنامه و اصل کارت ملی کپی مدارک شناسایی سرپرست قبلی و گواهی فوت به مراکز پلیس+۱۰ مراجعه کنند. در برخی موارد با فوت پدر خانواده فرزند ارشد سرپرستی را برعهده می گیرد و در چنین شرایطی هم انتقال یارانه به همین روش انجام می شود.
جدا کردن یارانه خانوار بدسرپرست
انتقال یارانه در خانوارهای بد سرپرست نیز در مرکز پلیس +۱۰ انجام میگیرد، اما در این موارد جهت تغییر در کفالت و حضانت و غیره افراد باید ابتدا به مرکز فرمانداری استان مربوطه مراجعه کنند و با گرفتن نامه رسمی از فرمانداری به پلیس +۱۰ مراجعه کنند. مواردی مانند: اعتیاد سرپرست خانوار به مواد مخدر، زندانی بودن، فوت یا مفقود یا مجنون شدن، عدم حضور سرپرست در محل زندگی خانوار (مثل زندگی در خارج کشور)، عدم صلاحیت سرپرست خانوار و افرادی که در مراکز شبانه روزی نگهداری میشوند و فاقد سرپرست هستند می توانند دریافت یارانه خانوار را به دلیل بدسرپرست تغییر دهند.
تفاوت کمک معیشتی و یارانه چیست؟
اکثر افراد جامعه فکر میکنند کمک معیشتی همان یارانه است در واقع این تفکر اشتباه است. در ابتدا بهتر است بدانیم این دو با یکدیگر تفاوت دارند.
کمک معیشتی خانواده حمایت از اقشار مردم است که به دلیل فشارهای اقتصادی و تحریم ها و بازگرداندن عواید سهمیه بندی بنزین به مردم تعلق می گیرد. تقریبا از ۲۵ میلیون خانوار کشور، ۱۸ میلیون خانوار این کمک را میگیرند و ۷ میلیون خانوار هم از نظر اقتصادی توانمندترند مشمول دریافت کمک معیشتی نمی شوند.
تعرفه کمک معیشتی به این شرح است که به خانوارهای تک نفره ۵۵ هزار ، دو نفره ۱۰۳ هزار، سه نفره ۱۳۸ هزار ، چهار نفره ۱۷۲ هزار، پنج نفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان پرداخت خواهد شد.این مبلغ حمایت معیشتی هر ماه پرداخت میشود. و این طرح حمایت معیشتی دولت هیچ ارتباطی به یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی ندارد.
یارانه یا سوبسید نوعی از کمک مالی است که به یک تجارت یا بخش اقتصادی پرداخت می شود یا به عبارتی کمک مالی بر روی یک کالا و خددماتی است که برای افزایش رفاه عمومی جامعه پرداخت میشود.
طبق اعلامیه رئیس سازمان برنامه و بودجه دهم هرماه مبلغ حمایت معیشتی و 20 هرماه یارانه نقدی خانوار پرداخت می شود که در این مقاله به شرح سوالات و موارد مربوطه به هر دو می پردازیم.
سوالات متداول عموم کاربران در مورد استعلام دریافت رایانه ها و مشکلات مربوطه
در ادامه مقاله بر اساس بیشترین سوالی که کاربران در رابطه با دریافت یارانه داشته اند به ارائه اطلاعاتی در این زمینه می پردازیم.
سایت معیشتی جاماندگان یارانه کدام است؟
سایت معیشتی برای جاماندگان یارانه 1403همان www.my.gov.ir است. برای ثبت نام یارانه جاماندگان، کافیه که به این آدرس وارد بشید و مراحل ثبت نام رو دنبال کنید تا درخواست شما ثبت بشه. این سایت به عنوان درگاه رسمی برای ثبت نام و پیگیری وضعیت یارانههای معیشتی طراحی شده و شما میتونید به راحتی از طریق اون اقدامات لازم رو انجام بدید.
جداسازی خانوار برای دریافت یارانه از چه طریقی است؟
در این میان افراد اعم از مجرد و متأهل که به هر دلیلی قصد جداسازی خانوار یا حذف یکی از اعضای خانوار را دارند صرفاً باید از طریق پلیس +۱۰ یا بخشداری ها اقدام کنند.
بر اساس اعلام سازمان هدفمندی یارانه ها، برای ثبتنام یارانه افرادی که از یارانه جامانده اند داشتن شماره همراه بنام سرپرست خانوار، کدملی، کدپستی و تاریخ تولد و شماره شبای بانکی ضروری است.
سرپرستان خانوارهایی که تاکنون از گرفتن یارانه جاماندهاند و یا متقاضی جدید دریافت یارانه میتوانند جهت ثبت نام به آدرس اینترنتی My.gov.ir مراجعه کنند.
متقاضیان دریافت یارانه برای کسب اطلاع از آخرین وضعیت ثبت نام خود کد دستوری # کد ملی ۴۳۸۵۷۴* را شماره گیری نمایند.
جاماندگان یارانه چه کسانی هستند؟
ممکن است سوال دیگر عموم این باشد که به چه کسانی جا مانده میگویند؟ جاماندگان افراد و خانواری هستند که یا از ابتدای هدفمندسازی یارانهها، یارانه نقدی دریافت نکردهاند و یا پس از چند ماه و چند سال از این لیست حذف شدهاند. این افراد باید از طریق سامانه my.gov.ir اقدام به ثبت اطلاعات جدید کنند.
مبنای دهک بندی یارانه ها چیست؟
یکی از سوالات کاربران دهک بندی یارانه و مبنای آن است. بر اساس اطلاعات بهدستآمده افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی در دهک های یک تا سه قرار میگیرند و مشمول دریافت یارانه ۴۰۰ هزار تومانی میشوند. همچنین کسانی که طی شش ماه اخیر خودرو بالای ۳۰۰ میلیون، گردش مالی احتمالاً بیشتر از ۳۰۰ میلیون و پرواز خارجی داشتهاند در دهک دهم قرار میگیرند. و از فهرست یارانه بگیران حذف خواهند شد. سایر افراد نیز بر مبنای دو عامل ارزش خودرو و گردش مالی سالانه بین دهک های چهار تا ۹ قرار میگیرند که دولت به آن ها یارانه ۳۰۰ هزار تومانی میپردازد.
نحوه اعتراض به دهک بندی یارانه
افراد برای اعتراض به دهک بندی ها میتوانند از طریق سامانه hemayat.mcls.gov.ir اقدام کنند. طبق اطلاعات به دست آمده بیماران خاص و کارپردازان ادارات و شرکت ها ازجمله افرادی هستند که به دلیل گردش مالی بالا به دهک بندی ها اعتراض دارند. طی روزهای آینده به سامانه مذکور گزینه ای برای این افراد اضافه میشود که آن ها با انتخاب این گزینه میتوانند مشکل خود را برطرف سازند.!
چطور میتوانیم به یارانه همسر اضافه شویم؟
افرادی که به هر دلیل، زیر مجموعه یارانه همسر خود قرار ندارند می توانند بهصورت جداگانه ثبتنام کنند تا این موضوع در مرحله رسیدگی قرار گیرد. در جریان ثبت نام از جاماندگان یارانه، یکی از مواردی که بسیار مطرح بوده و برای متقاضیان ابهام دارد، عدم مشمولیت یکی از زوجین در یارانه همسر و به عبارتی خانواده است چگونگی اقدام در این رابطه است.
بعد از ثبتنام، با ارسال لیست سازمان هدفمندی یارانهها به وزارت رفاه، خانوار مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تأیید، شخص متقاضی به خانواده اضافه خواهد شد.
💠پیشنهاد مطلب: در این مقاله قصد داریم استعلام مدارک قضایی از طریق سامانه ثنا رو بهتون یاد بدیم پس اگر میخواهید مدارک قضایی خود را استعلام بگیرید پیشنهاد میکنیم از این مقاله دیدن فرمایید.
واریز نشدن یارانه را چطور پیگیری کنیم؟
واریز نشدن یارانه را چطور پیگیری کنیم و از قطع یارانهی خود مطلع شویم؟ برای اینکه متوجه شویم آیا یارانه ما قطع شده و یا مشکل بانکی داریم و یا هر مشلکی که پیامک واریز یارانه دریافت نشده و مبنی بر این است که یارانه واریز نشده لازم است به پیگیری واریز نشدن یارانه بپردازیم.
برای پیگیری واریز نشدن یارانه ابتدا باید به سامانه واریز یارانه نقدی مراجعه کنیم. سامانه استعلام یارانه نقدی زیر نظر کمیسیون ماده ۱۰ قانون هدفمند کردن یارانه ها فعالیت میکند. برای ورود به این سامانه لازم است وارد سایت آن به آدرس http://hemayat.mcls.gov.ir/ شوید.
نکته مهم: به دلیل دریافت اطلاعات حساب در کنار یارانه نقدی ممکن است سایت های فیشینگ یا تقلبی آن برای شما ایمیل شده یا در شبکههای اجتماعی به نمایش درآید. به همین خاطر بهتر است هنگام ورود به این سامانه حتماً به آدرس اینترنتی آن توجه کامل داشته باشیم
قبل از ورود به این سامانه لازم اطلاعات زیر را نیز در دسترس داشته باشیم و پس از ورود به این سایت شماره ملی سرپرست و شماره حساب را در کادرهای مخصوصشان وارد کنیم.
شمارهی ملی سرپرست خانواده
شماره حسابی که برای دریافت یارانه معرفی کرده ایم.
اعتراض به عدم دریافت یارانه و دهک بندیها را از کجا پیگیری کنیم؟
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان هدفمندی یارانه ها در پاسخ به سوال ها و رسیدگی به وضعیت اقشار مختلف مردم دو سامانه ایجاد کردهاند که می توانیم برای پیگیری اعتراض ها به این سامانه ها مراجعه کنیم و به شرح ذیل می باشد:
افرادی که تا فروردین ماه یارانه دریافت می کردند و در اردیبهشت ماه امسال یارانه کمک معیشتی بهحساب آن ها واریز نشده و در دهک دهم قرار گرفته اند و مشمول پرداخت یارانه نمیشدند، میتوانند در اعتراض به دهک بندی یارانه ها به سامانه اعلامی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عنوان «حمایت» به آدرس اینترنتی hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنند.
همچنین دو سامانه تلفنی و گویا به شمارههای ۰۲۱۶۳۶۹ و ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ آماده پاسخگویی به سوال های یارانهای مردم می باشد.
جاماندگان از یارانه چکار کنند؟
افرادی که پیش از این به هر دلیلی یارانه دریافت نمیکردند، جاماندگان از یارانه هستند که اکنون متقاضی دریافت یارانه هستند، ابتدا لازم است برای کسب اطلاع از آخرین وضعیت ثبت نام خود کد دستوری #کد ملی*۴۳۸۵۷*۴* را شماره گیری کنند و سپس برای ثبت نام به آدرس اینترنتی my.gov.ir مراجعه کنند و نسبت به ثبت درخواست برقراری یارانه خانوار خود اقدام کنند.
چه کسانی می توانند یارانه خود را جدا کنند؟
افراد به دلایلی مانند ازدواج، طلاق، فوت سرپرست خانوار و خانواده بد سرپرست میتوانند یارانه خود را از خانواده جدا نمایند و کمک معیشتی برای زندگی خود داشته باشند.
آیا مجرد ها می توانند یارانه خود را از اعضای خانواده جدا کنند؟
جداسازی یارانه مجرد از سرپرست خانوار به این صورت است که افراد مجرد نمیتوانند یارانه خود را از خانواده جدا کنند مگر اینکه دو شرط زیر را داشته باشند:
مجرد هایی که حداقل 35 ساله باشند. یعنی اگر کمتر از 35 سال داشته باشند نمی توانند یارانه خود را جدا کنند.
در صورتی که مجرد ها جدا از خانواده زندگی کنند.
مجرد ها باید این دو شرط یعنی حداقل سن 35 سال و جدا زندگی کردن از خانواده را با هم داشته باشند تا مشمول جداسازی یارانه قرار بگیرد. این مجردان میتوانند با مراجعه به بخشداری و دریافت نامه اقدام به جداسازی یارانه خود از اعضای خانواده نمایند.
چگونه یارانه خود را بعد از ازدواج جدا کنیم؟
بسیاری از زوجین پس از ازدواج تصمیم به جداسازی یارانه خود از خانواده میگیرند. در این مرحله همسر میبایست به عنوان سرپرست خانوار با مدارک اصل شناسنامه، اصل کارت ملی، اصل شناسنامه و کارت ملی والدین خود و همسر و اصل و کپی و عقدنامه به یکی از شعب پلیس +10 مراجعه نموده و درخواست جدا نمودن یارانه را اعلام کند.
نکته: برای ایجاد حساب جدید برای زوجین باید هر دو آن ها یارانه فعال داشته باشند. در واقع اگر یکی از زوجین در خانواده قبلی خود یارانه فعال نداشته باشد امکان جداسازی یارانه برای او وجود ندارد.
نحوه جدا کردن یارانه بعد از طلاق چگونه است؟
زوج هایی که از یکدیگر جدا شده اند، جهت انتقال یارانه بعد از طلاق باید با در دست داشتن مدارکی مثل شناسنامه، کارت ملی، سند طلاق و کپی تمام مدارک به دفاتر پلیس+ ۱۰ مراجعه کرده و تقاضای سرپرستی جدید برای دریافت یارانه کنند. سپس فرد میبایست یک حساب یارانه ای جدا برای خود در یکی از بانک ها ایجاد نماید.
نحوه جدا کردن یارانه خانواده بد سرپرست چگونه است؟
اگر سرپرست خانوار مفقود شده باشد، مصرف کننده مواد مخدر باشد، زندانی باشد، خارج از ایران زندگی کند و یا دارای بیماری روحی و روانی باشد در این صورت امکان تغییر سرپرست خانوار وجود دارد. در صورتی که پدر عدم صلاحیت سرپرستی خانواده را داشته باشد، مادر یا فرزند ارشد خانواده در صورت داشتن سن قانونی به عنوان سرپرست معرفی میشوند.
لازم است افراد یک خانواده بدسرپرست به منظور جداسازی یارانه به مرکز پلیس +10 مراجعه نمایند. اما قبل از آن به منظور تغییر در کفالت و حضانت به مرکز فرمانداری استان محل زندگی خود مراجعه نموده و نامه رسمی از فرمانداری دریافت کنند.
نحوه جدا کردن یارانه بعد از فوت سرپرست خانوار چگونه است؟
با فوت سرپرست خانوار برای ادامه دریافت یارانه میبایست مادر با مدارکی مانند اصل شناسنامه و اصل کارت ملی، کپی مدارک شناسایی، کارت ملی سرپرست قبلی و گواهی فوت سرپرست خانوار به مرکز پلیس +10 مراجعه نمایند. در نهایت یارانه یا به حساب مادر خانواده و یا به حساب فرزند ارشدی که سرپرستی خانواده را به عهده دارد، واریز میشود.
سخن پاياني
اميدوارم اين مطلب براي شما كاربر گرامي مفيد بوده باشد و به پاسخ بسیاری از سوالات خود برای استعلام واریز نشدن یارانه نقدی و دیگر موارد یارانه رسیده باشید. در رابطه با این سامانه و بسته معیشتی لازم است در سامانه مورد نظر ثبت نام کنید و رایانه کمک در زمینه دریافت و یا عدم دریافت این بسته معیشتی هیچ گونه مسئولیتی ندارد ما صرفا در این مطلب مشکلات کامپیوتری و موارد مربوط به سامانه را مطرح کردیم موفق و پیروز باشید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.