لینوکس (linux) سیستم عاملی پرطرفدار و با سابقه ای بیست و پنج ساله می باشد. این سیستم عامل از طرفداران زیادی برخوردار است اگر اندکی با دنیای سیستم های کامپیوتری آشنایی داشته باشید قطعا نام این سیستم عامل محبوب را به دفعات بالا شنیده اید.
اگر قصد استفاده از این سیستم عامل پر طرفدار را دارید بهتر است با توزیع های آن یا همان (linux distro) نیز آشنایی داشته باشید.
انتخاب یک توزیع مناسب تاثیر بسیار زیادی در کار کردن با این سیستم عامل خواهد گذاشت.
فهرست
✅توزیع لینوکس چیست؟
✅لیست توزیع های لینوکس
✅کلام آخر
توزیع لینوکس چیست؟
در تعریف ساده می توان گفت سیستم عاملی که بر پایه ی هسته ی linux باشد را توزیع لینوکس می نامند. جالب است بدانید لینوکس از توزیع های بسیاری برخوردار است از این رو ما در ادامه ی این مقاله قصد داریم تا شما را با این توزیع ها آشنا کنیم تا بتوانند بنا بر نیاز خود حق انتخاب داشته باشید.
پیشنهاد میکنیم مطلب " آموزش تصویری نصب سیستم عامل linux ubuntu " را نیز مطالعه کنید
لیست توزیع های لینوکس
در ادامه توزیع های لینوکس را بررسی می کنیم.
(Debian)لینوکس دبیان
اگر با دنیای لینوکس آشنایی کامل ندارید و قصد دارید به این محیط وارد شوید، لینوکس دبیان گزینه ی مناسبی برای شما خواهد بود. این برنامه هیچ هزینه ای نخواهد داشت هم چنین دارای برنامه های اضافی رایگان می باشد. لازم به ذکر است که این سیستم عامل یکی از قدیمی ترین توزیع های لینوکس محسوب می شود.
🔹توزیع Debian شامل سه نسخه ی مختلف به شرح زیر می باشد.
Testing
🔹این نسخه، آزمایشی خواهد بود یعنی بسته های نرم افزاری جدید بر روی این نسخه مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.
Unstable
🔹این نسخه از امنیت چندان بالایی برخوردار نمی باشد از این روی استفاده از آن چندان توصیه نمی شود.
Stable
🔹امنیت این نسخه بسیار بالا خواهد بود. این نسخه به نام نسخه ی پایدار نیز معروف می باشد.
Ubuntu (اوبونتو)
یکی دیگر از انواع لینوکس Ubuntu است. کمتر کسی است که نام نسخه ی اوبونتو را نشنیده باشد، جالب است بدانید که اوبونتو بر پایه ی دبیان ساخته شده است. این سیستم عامل رایگان خواهد بود و شامل نرم افزارهای متنوعی نیز می باشد.
اگر به دنبال یک سیستم عامل با ایمنی بسیار بالا هستید،انواع لینوکس اوبونتو گزینه ی مناسبی برای شما خواهد بود.
Fedora (فدورا) یکی دیگر از انواع linux
یکی دیگر از توزیع های لینوکس، فدورا نام دارد. امنیت این سیستم عامل را می توان تا حد زیادی قابل قبول دانست، این سیستم عامل می تواند گزینه ی مناسبی برای توسعه دهندگان نرم افزار باشد.
شما می توانید از این توزیع به آسانی بر روی سیستم های خانگی و یا لپ تاپ استفاده کنید.
Arch linux (آرچ لینوکس)
استفاده و نصب این توزیع برای افراد مبتدی دشوار خواهد بود از این روی استفاده از آرچ لینوکس به افراد حرفه ای توصیه می شود.
آرچ لینوکس رابط گرافیکی ندارد اما از سرعت بسیار بالایی برخوردار می باشد.
Linux mint (لینوکس مینت)
یکی از بهترین توزیع لینوکس بر پایه ی دبیان و اوبونتو، لینوکس مینت نام دارد. به یاد داشته باشید که این توزیع امنیت متوسطی دارد. این توزیع بر خلاف اوبونتو، رابط کاربری (unity) که در اوبونتو استفاده شده است را دارا نخواهد بود در عوض دو رابط کاربری آن به شرح زیر می باشد.
🟠MATE
🟠Cinnamon
به یاد داشته باشید که کار با لینوکس مینت بسیار ساده خواهد بود. هم چنین امکان استفاده از تعداد زیادی نرم افزار مخصوص ویندوز در این توزیع امکان پذیر می باشد.
Manjaro linux (لینوکس مانجارو)
لینوکس مانجارو بر پایه ی Arch linux می باشد، اگر گیمر هستید و به طور کلی با دنیای بازی سر و کار دارید این توزیع می تواند گزینه ی بسیار مناسبی برای شما باشد. این توزیع تمامی درایو هایی که به آن نیازمند هستید را به صورت اتوماتیک نصب خواهد کرد. اگر مبتدی هستید، لینوکس مانجارو می تواند گزینه ی مناسبی برای شروع باشد.
(کالی لینوکس)
کالی لینوکس بر پایه ی debian توسعه یافته است. این توزیع متن باز می باشد و نکته ی مثبت دیگر آن، رایگان بودن و پشتیبانی از چندین زبان مختلف است. این توزیع لینوکس در واقع مجموعه ای از ابزارها و برنامه های مرتبط با هک و امنیت را در اختیار متخصصین شبکه و امنیت قرار می دهد.
Gentoo linux (جنتو لینوکس)
یکی از قدیمی ترین توزیع های لینوکس، جنتو نام دارد. اگر در زمینه کار با لینوکس اطلاعات کافی ندارید، هنگام استفاده از این توزیع گیج و سر در گم خواهید شد از این روی می توان گفت Gentoo linux برای افراد حرفه ای طراحی شده است. لازم به ذکر است این توزیع رابط کاربری نداشته و از میان ویژگی های مثبت آن می توان به امنیت بالای جنتو لینوکس اشاره کرد.
(sparky linux)
sparky linux توزیعی برای افراد حرفه ای می باشد که می تواند با قدرت بسیار بالایی داده ها را پردازش کند، این توزیع با داشتن محیط دسکتاپ توانسته کاربران مبتدی را نیز به سوی خود جذب کند.
(zorin)
توزیع zorin این امکان را به کاربران خود می دهد تا بتوانند با سرعت و امنیت بالایی به کارهای خود رسیدگی کنند. شما می توانید از این توزیع بر روی سیستم های کامپیوتری خانگی خود نیز استفاده کنید.
(tails)
اگر بر روی اطلاعات موجود در سیستم خود حساسیت دارید و قصد دارید از آن ها به بهترین شکل ممکن محافظت کنید، بهتر است به سراغ استفاده از توزیع tails بروید، زیرا یکی از ویژگی های این توزیع، امنیت فوق العاده ی آن می باشد.
(red hat)
ردهت یکی دیگر از توزیع های لینوکس می باشد. جالب است بدانید که این توزیع از قانون (GNU) پیروی نمی کند.
این توزیع لینوکس به منظور قالب بندی نرم افزاری خود از ساختار زیر استفاده می کند.
(RPM package manager)
لازم است بدانید که ردهت بر اساس (RHEL) پایدار بوده است.
(Cent os)
توزیع سنت او اس یکی دیگر از توزیع های محبوب لینوکس می باشد که از جمله ویژگی های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- سنت او اس به طور کامل با (RHEL) سازگار می باشد.
- می توان سنت او اس را یک پلت فرم تجاری در نظر گرفت.
- از این توزیع پر کاربرد می توان در محیط های کاری و یا دانشگاه ها استفاده کرد .
- سنت او اس یک سیستم عامل، متن باز می باشد.
- این توزیع لینوکس رایگان بوده و هیچ هزینه ای به همراه ندارد.
موارد بالا بخشی از مهم ترین ویژگی های این توزیع لینوکس یعنی سنت او اس می باشد.
(open suse)
سیستم عامل (open suse) بر پایه ی (linux kernel) بوده و کار با این سیستم عامل بسیار ساده خواهد بود هم چنین رایگان بودن آن نیز در محبوبیت این سیستم عامل تاثیر فراوانی داشته است.
این سیستم عامل برنامه ای به نام (yast) را دارا می باشد، yast خود شامل برنامه ها و ویژگی های گوناگونی می باشد.
لازم به ذکر است (open suse) به عنوان یکی از بهترین و البته پر طرفدارترین توزیع های لینوکس شناخته می شود.
کلام آخر:
ضمن تشکر از همراهی شما تا انتهای مقاله ی " توزیع های لینوکس چیست؟" ، در صورتی که در خصوص مطالب ارائه شده در این بخش مشکل یا سوالی دارید و همچنین برای رفع مشکلات سخت افزاری و نرم افزاری سیستم های کامپیوتری می توانید از طریق شماره های 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان فنی رایانه کمک در ارتباط باشید.
علاوه بر این برای یادگیری آموزش های بیش تر در زمینه ی گوشی های هوشمند و سیستم های کامپیوتری می توانید به سایت آموزش کامپیوتر و موبایل رایانه کمک مراجعه کنید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.