فتوشاپی بودن یا نبودن عکس در برخی مواقع لازم می شود. امروزه فضاهای مجازی مثل اینستاگرام پر از عکس های فتوشاپ شده یا همان دست کاری شده است که برخی زمینه ساز شایعات فراوانی شده اند. در این مقاله ما سعی داریم روش هایی را برای شما شرح دهیم که به تشخیص عکس های فتوشاپ شده یا همان دستکاری شده کمک می کند. اگر شما نیز علاقه مند به این هستید که چگونه عکس فتوشاپ را تشخیص دهیم مطلب هستید پس تا انتهای شاید برای شما هم پیش آمده است که به یک عکس برخورده اید ولی به نظرتان همه مناظر عکس واقعی بنظر نمی رسد؟! یا اینکه شک کرده اید که آیا این عکس واقعی است یا دست کاری شده است. در هر صورت در موقعیتی قرار گرفته اید که نیاز دارید تشخیص دهید این عکس دست کاری شده است یا خیر. تا پایان این مقاله رایانه کمک با ما همراه باشید.
✴️✴️ رفع مشکلات آفیس با کارشناسان فنی رایانه کمک : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
لیست مطالب :
✅ تشخیص عکس های فتوشاپ شده
✅ بررسی عکس فتوشاپ شده چگونه است ؟
✅ آیا برای تشخیص عکس فتوشاپی نرم افزاری وجود دارد؟
✅ پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با آموزش تشخیص فتوشاپی بودن تصاویر
✅ سخن آخر
تشخیص عکس های فتوشاپ شده
یکی از بهترین نرم افزارهای ساخت و ویرایش تصاویر نرم افزار Adobe Photoshop می باشد، ساخت آیکون، طراحی لوگو، بنرهای تبلیغاتی ثابت و متحرک و جلوه های جذاب بصری و ایجاد تغییرات در عکس از قابلیت های مهم این نرم افزار قدرتمند است.
در ادامه مقاله ما به بررسی مواردی می پردازیم که اگر شما در عکس ها دقت کنید به تغییرات دیجیتال یا واقعی بودن آنها پی خواهید برد.
پیشنهاد مطلب: آیا با روشهای تبدیل فایل mp4 به mp3 و برعکس آشنایی دارید؟ با مطالعه مقاله مذکور شما روش های ممکن این کار رو یاد میگیرید.
🎀 تغییرات رنگ در عکس ها
یک روش تشخیص عکس واقعی از فتوشاپ این است که اگر به عکس دقیق شویم و خوب دقت کنیم به نظرمان می آید رنگ و لعاب عکس طبیعی نیستند. یا حسی به ما می گوید این عکس واقعی نیست و یک تغییراتی در آن اعمال شده است. اگرچه اکتفا کردن به حس ها علمی نیستند ولی گاهی اوقات پاسخ های مناسبی هستند.
مثلا هنگام برخورد به یک عکس چهره دقت میکنیم که زمینه رنگ پوست صورت کاملا شفاف و به قولی مثل آینه می باشد. در دنیای واقعیت هر پوستی هرچقدر هم که عالی ولی مواردی طبیعی مثل چین و چروکهای ریز یا دانه های زیر پوستی و منافذ صورت به چشم می آید. و در برخی عکس ها چنان دست کاری میشود که این موارد جزئی را برطرف می کنند تا نواقص پوست رفع شود. روتوش کننده های غیر حرفه ای کاری میکنند که عکس از حالت طبیعی خارج شود و همین رنگ پاشی سنگین بر روی عکس باعث میشود که به راحتی تشخیص دهیم عکس دستکاری شده است.
🎀 الگوها و اشیا تکراری را پیدا کنید.
یکی از مواردی که در فتوشاپ به وفور استفاده می شود شبیه سازی کردن است. یعنی اینکه قسمت مدنظر از عکس را کپی میکنند و به بقیه قسمت های عکس میچسبانند. مثلا در یک تصویر طبیعت با کپی از قسمت درخت کاری شده قسمت خشک آن را نیز شبیه سازی می کنند. شبیه سازی در موارد دیگر مثل ستارگان آسمان شب یا جمعیت یک استادیوم و.. استفاده می شود. شبیه سازی یکی از راه های موثر برای خلق یک عکس منظره با کپی کردن از دیگر قست های عکس می باشد. حال اگر به عکس دقیق شویم الگوهای تکراری را می توانیم پیدا کنیم. اگر در عکس از الگوها و اشیا تکراری استفاده شده باشد متوجه می شویم که این عکس شبیه سازی شده است و دست کاری شده است و تصویر واقعی این نیست و راهی برای تشخیص عکس واقعی از فتوشاپ می باشد.
🎀 کج شدن های غیر طبیعی
اگر به عکس دقت کنیم و جزییات را بیشتر ببینیم متوجه میشویم که بعضی از خطوط عکس به طور غیر واقعی کج هستند. این به این دلیل است که وقتی عکس فتوشاپ می شود و از ابزار خاص برای کوچک یا بزرگ کردن آن قسمت عکس استفاده کرده است جزییات ریز آن قسمت دچار تاب خوردگی و کج شدن غیر طبیعی شده است. به طور مثال اگر پس زمینه یک عکس کاشی باشد و یک قسمت عکس دستکاری شده باشد ناگهان میبینیم که خطوط کاشی زمینه عکس منطبق نیستند و دچار پیچ خوردگی شده است و متوجه می شویم عکس دست کاری شده است. و این فتوشاپی بودن یا نبودن یک عکس را نشان می دهد. از این نوع ویرایش برای تغییر سایز اندام بسیار استفاده میشود.
🎀 سایه ها
اگر یک طراح غیر حرفه ای یک عکس را فتوشاپ کرده باشد بزرگترین اشتباهی که مرتکب می شود عدم دقت در زاویه سایه ها می باشد. زاویه سایه ها در عکس نکته بسیار مهمی می باشند. اینکه یک سایه در چه موقع از روز به چه صورت است و چه مواردی در سایه پیدا هستند از نکاتی است که در یک عکس باید دقت کرد. اگر متوجه شدیم سایه ها نامتعارف هستند و اشتباه هستند پس باید به دست کاری بودن عکس شک کنیم. همچنین اینکه سایه ها حجم دارند و نشان دهنده جنس هستند مثلا سایه یک سنگ با سایه ابر کاملا از نظر نمای ظاهری متفاوت است.
پیشنهاد میکنیم مطلب " رفع مشکل کرک و بسته شدن خودکار نرم افزارهای ادوبی " را نیز مطالعه کنید
🎀 نقاط تار شده و نویزهای رنگی
یک راه دیگر برای آموزش تشخیص عکس فیک این است که به نقاط تار شده ونویزهای رنگی توجه کنید. هنگامی که یک عکس مکرر در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود و بارها ذخیره و مجدد بارگذاری شود فشرده سازیهای مصنوعی بر روی عکس دیده می شود. و این باعث می شود که عکس ها تار می شوند و رنگها کاملا مشخص نباشد. تصاویر ویرایش شده معمولا در قسمتهای ویرایش شده دارای لبه های تار میشوند. به طور مثال فردی که میخواهد متن روی عکس سفید را با قلم موی سفید حذف کند؛ نویزهای JPEG اغلب مثل چسب به لبه قسمت رنگ شده می چسبد و شما متوجه میشوید که دست کاری شده است.
🎀 بررسی موقعیت مکانی و داده های EXIF
داده های اگزیف" EXIF" مربوط به مواردی است که باید هنگام عکاسی کردن مطلع باشیم. این دادهها همراه با عکس ذخیره میشوند داده ها اطلاعاتی مانند فاصله کانون،دیافراگم،سرعت شاتر، ISO و... می باشند و داده های موقعیت مکانی هم به صورت مختصات واقعی در عکس ذخیره می شوند.
به صورت تخصصی تر اگر تصویری را مشاهده کنیم با عمق میدان بسیار کم زمینه آن باید تار باشد. هرچه قدر سرعت شاتر پایین باشد به معنی تار شدن هر جسم در حال حرکت می باشد. یا فاصله کانونی بلند پس زمینه را فشرده می کند و یک تصویر مسطح با عمق میدان کم به ما می دهد. اگر از این پارامترها مطلع باشیم و هنگام مشاهده یک عکس خلاف آن ها را ببینیم پس متوجه می شویم این عکس دست کاری شده است. به طور مثال اگر دو عکس همزمان با هم گرفته شده باشند و دو بازه متفاوت را نشان دهند می توانیم با داده های موقعیت جغرافیایی بررسی کنیم. برای این کار میتوانیم روی google maps برویم و با استفاده از نمای خیابان یا تصاویر ماهواره ای بررسی کنیم.
یادتان باشد هر نوع ابزار ویرایش مانند فتوشاپ که برای ویرایش عکس استفاده شده باشد در قسمت داده های EXIF لیست خواهد شد. گاهی مواقع عکاسان از ویرایش جهت پیش برد هدف استفاده میکند و همیشه به معنای فریب کاری نمی باشد.
🎀 استفاده از سایت FotoForensics
استفاده از سایت تشخیص عکس فتوشاپ از دیگر روش های تشخیص عکس واقعی از جعلی است. حضور برخی سایتهای معتبر به ما این امکان را داده است که به راحتی عکس های جعلی را از واقعی تشخیص دهیم. سایت Fotoforensics.com می باشد. این سایت ها برای پیدا کردن قسمتهای دست کاری شده یک عکس از تجزیه و تحلیل میزان خطا یا به اختصار ELA استفاده می کنند. در دو تصویر زیر با مقایسه آنها متوجه عملکرد این سایت می شویم.
در تصویر اول لبه ها از روشنایی و بافت متشابهی نسبت به هم برخوردار هستند.
در عکس دوم یک شیر به صورت فتوشاپی به عکس اضافه شده است که در نتایج ELA مشاهده می کنیم رنگ و روشنایی شیر با تصویر زمینه اش بسیار متفاوت است و این نشان می دهد شیر به صورت دست کاری شده به این عکس اضافه شده است.
پیشنهاد میکنیم مطلب " چگونه مشکل کم شدن سرعت وای فای را رفع کنیم؟ " را نیز مطالعه کنید.
🔹یک نکته را هنگام استفاده از این سایت فراموش نکنید:
لبه های عکس باید روشنایی و بافت یکسانی در تحلیل ELA با بقیه قسمتهای عکس داشته باشند. هم چنین از سایت Forensically نیز می توانید برای تشخیص جعلی بودن عکس استفاده کنیم.
🎀 سایت Image Edited
سایت تشخیص عکس فتوشاپ Image Edited یکی از سایت هایی است که در قضاوت جعلی بودن یا نبودن یک عکس به ما کمک میکند. این سایت داده های EXIF را از لحاظ ناسازگاری در مناقطی مانند مدل دوربین و فضاهای رنگی بررسی می کند. این سایت با استفاده از نویز های JPEG و اشباع بیش از حد الگوهایی را نمایش می دهد که نشان می دهد بخش هایی از یک تصویر کپی شده اند.
🎀 با استفاده از مرورگرها عکس های مشابه را پیدا کنید
در نهایت اگر هیچ کدام از روشهای بالا برای تشخیص عکس فتوشاپ شده و دست کاری به ما کمک نکند می توانیم با استفاده از جستجو در مرورگرها نمون های دیگر از همان عکس را جست و جو کنیم. در این روش سایت هایی را پیدا می کنیم که به ما کمک می کند تشخیص عکس واقعی از فتوشاپ را بفهمیم و جزییات دقیق تری از عکس مشکوک را مطالعه و تجزیه و تحلیل کنیم.
بررسی عکس فتوشاپ شده چگونه است ؟
گاهی اوقات، تشخیص عکس فتوشاپ شده سخت هست چرا که ممکن هست کسی که عکس را فتوشاپ کرده بسیار ماهر باشد و عکس را تا حد زیادی شبیه به نسخه اصلی درست کرده باشد. با این حال، در برخی موارد، عکس فتوشاپ شده به قدری آشکار هست که حتی بدون تجربه تخصصی نیز قابل تشخیص میباشد.
✨ برای شناسایی عکس های فتوشاپ شده، میتوانید از امکانات موجود در سایت Fotoforensics استفاده نمایید
Fotoforensics ✨ یک پلتفرم آنلاین مؤثر است که برای تشخیص عکس فیک یا عکس فتوشاپ شده طراحی شده است. این سایت با استفاده از الگوریتم های پیشرفته خود، قادر به تمیز دادن تصاویر ویرایش شده از تصاویر اصلی است. Fotoforensics این کار را با تجزیه و تحلیل چهار نوع داده متفاوت مانند نوع فایل JPEG، Original، ELA، و MetaData.انجام میدهد.
بیلدینگ در فتوشاپ چیست؟ اگر میخواید بلدینگ را در فتوشاپ فعال کنید از مقاله Blending Modes در فتوشاپ دیدن کنید.
چگونه میتوان با استفاده از داده های JPEG، Original، ELA، و MetaData عکس فتوشاپ شده را تشخیص داد؟
برای تشخیص عکس فیک با استفاده از بررسی فرمت فایل JPEG، تگ Original، ELA (Error Level Analysis)، و MetaData، میتوانید از روش های زیر استفاده کنید:
بررسی فرمت فایل:
فرمت JPEG معمولاً در هنگام ذخیره سازی، کیفیت تصویر را کاهش میدهد. اگر فایلی با کیفیت بالا و بدون افت کیفیت پیدا کردید، اما با زوم کردن روی تصویر ناهماهنگی های رنگی و یا تاری و کدری توی تصویر مشاهده کردید ممکن است نشانه ای از ویرایش باشد.
تجزیه و تحلیل سطح خطا (ELA):
این روش به شما امکان میدهد تا تغییراتی که در سطوح مختلف فشرده سازی JPEG ایجاد شده اند را مشاهده کنید. ناهماهنگی ها میتوانند نشان دهنده ویرایش باشند.
استفاده از ابزارهای آنلاین:
برخی وبسایت ها و ابزارهای آنلاین وجود دارند که میتوانند به شما در تشخیص عکس های ویرایش شده کمک کنند.
بررسی تگ original عکس:
در برخی از دوربین ها پس از ثبت عکس به همراه آن تگی با نام original در بخش peroperties فایل تصویر ذخیره میشه که میتونه به ما کمک کنه اصل یا ادیت بودن عکس رو تشخیص بدیم برای بررسی این موضوع کافیه روی فایل عکس کلیک راست کرده و وارد گزینه properties بشیم و از پنجره پراپرتیس وارد سربرگ details شویم. در این سربرگ باید به دنبال تگ اورجینال بگرید در صورت وجود این تگ میتونیم مطمئن بشیم عکس ویرایش نشده است.
بررسی متادیتا:
متادیتا شامل اطلاعاتی درباره دوربین، تاریخ و زمان گرفته شدن عکس و اطلاعات دیگر است. اگر متادیتا نشان دهد که عکس با نرم افزاری مانند Photoshop باز شده یا ویرایش شده است، این میتواند نشان های از فتوشاپ بودن باشد.
تحلیل دقیق تصویر:
به دنبال نشانه هایی از ویرایش مانند ناهماهنگی در نورپردازی، سایه ها، بافت ها و حاشیه های تصویر باشید.
این روش ها میتوانند به شما کمک کنند تا عکس های ویرایش شده را با دقت بیشتری تشخیص دهید. اما، همیشه به خاطر داشته باشید که برخی ویرایش ها ممکن است به قدری حرف های انجام شده باشند که تشخیص آنها بسیار دشوار است.
✨ برای بررسی اصالت عکس، میتوانید از خدمات سایت Forensically بهره ببرید.
✨Forensically یک سایت تشخیص عکس فیک هست که با استفاده از تکنیک هایی نظیر تحلیل سطح تفاوت نوری (ELA)، فراهم آوردن اطلاعات متا دیتا، تشخیص عکس های فتوشاپ شده حرفه ای و موارد دیگر عمل میکند. Forensically اغلب به عنوان یک ذره بین دیجیتالی قدرتمند توصیف میشود، زیرا قادر است جزئیات بسیار ریزی از تصاویر را که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نیستند، آشکار سازد و مورد بررسی قرار دهد.
آیا برای تشخیص عکس فتوشاپی نرم افزاری وجود دارد؟
در جواب این سوال باید بگویم بله نرم افزار هایی برای تشخیص عکس ادیت شده یا عکس فتوشاپی وجود دارد مانند نرم افزار irfanview . برای تشخیص عکس فتوشاپ شده با irfanview ابتدا باید نرم افزار irfanview را نصب کنید.
بعد از نصب برنامه، تصویر مورد نظر را در نرم افزار باز نمایید. از منوی Image، گزینه Information را انتخاب کنید. در پنجرهای که ظاهر میشود، روی دکمه EXIF info کلیک کنید تا پنجرهای جدید باز شود. در این پنجره، به دنبال گزینه Software بگردید. مقابل این گزینه، نام و نسخه نرم افزاری که برای آخرین بار تصویر را ویرایش کرده و همچنین نام سیستم عامل نمایش داده میشود. اگر نام Adobe Photoshop را مشاهده کردید، این به این معنی است که تصویر با استفاده از فتوشاپ ویرایش و ذخیره شده است.
همچین برای تشخیص عکس فیک در گوشی میتوانید از نرم افزارهای تشخیص عکس جعلی اندروید استفاده کنید مانند: Search By Image، Photo Sherlock Search by photo و ...
پاسخ به سوالات متداول کاربران در رابطه با آموزش تشخیص فتوشاپی بودن تصاویر
در این قسمت به تعدادی از سوالات کاربران در رابطه با تشخیص تصاویر جعلی پاسخ خواهیم داد. کارشناسان مجرب و متخصص رایانه کمک برای ارائه خدمات کامپیوتری خود از طریق تماس تلفنی و پاسخگویی آنلاین به صورت شبانه روزی آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند
شما می توانید برای دریافت پاسخ سوال های خود از طریق تلفن های ثابت با شماره 9099071540 و از طریق موبایل با شماره 0217129 با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
آیا برای تشخیص عکس فیک از واقعی سایت جود دارد؟
- بله. وبسایت های انلاین برای تشخیص فتوشاپی بودن یا نبودن عکس به شما کمک می کند. مانند سایت Fotoforensics
چه ابزارهایی برای تشخیص عکس فتوشاپی وجود دارد؟
- با استفاده از علائمی که در این مقاله شرح دادیم شما می توانید متوجه بشوید یک عکس واقعی است یا فیک. همچنین با کمک وبسایت های آنلاین و برنامه هایی کهب رای این کار ارائه شده اند می توانید به آسانی عکس های فتوشاپی را تشخیص دهید.
قابلیت های نرم افزار Forensically چیست؟ و چه ابزاری دارد؟
- قابلیتهای این نرمافزار عبارتند از ELA، Metadata، شناسایی کپی و… این وبسایت مثل یک ذرهبین جزئیاتی که از چشم همه مخفی مانده است را به کاربر نمایش میدهد.
سخن آخر
از زمانی که دنیای مجازی و نرم افزارهای مختلف ادیت عکس پیشرفت کرد، عکسهای جعلی در فضاهای مجازی به وفور پیدا شدند و این موضوع اتفاق جدیدی نیست. آنچه مهم است این است که شما در موارد ضروری و نیاز بتوانید عکس واقعی را از جعلی تشخیص بدهید. شاید این کار به نظر دشوار میرسد اما روشهایی برای تشخیص عکس های فتوشاپی در این مقاله معرفی کردیم کمک بسیار شایانی به شما می کند تا عکس دست کاری شده را از واقعی متمایز کنید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید و کاربردی بوده باشد . شما می توانید در صورت داشتن هرگونه سوال در این زمینه با کارشناسان ما در رایانه کمک، تماس حاصل فرمایید.
✴️✴️ رفع مشکلات آفیس با کارشناسان فنی رایانه کمک : ☎️از طریق تلفن ثابت 9099071540 و 📱 از طریق موبایل 0217129
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.