تصور کنید در عرض چند ثانیه ممکن است در اینترنت چندین میلیون تومان از حساب شما سرقت شود و چقدر دردناک است ، زمانی که این پول حاصل تلاش و حقوق ماهیانه شماست به هر حال بعد از این اتفاق تلخ ، شما شاید برای اولین بار به دنبال شکایت از جرایم اینترنتی در پلیس فتا میروید احتمالا مقصر هم شما هستید!!! (به دلیل رعایت نکردن موارد امنیتی یا اعتماد بیجا) نفراتی زیاد شما را سرزنش میکنند ، در نتیجه هفتهها یا ماه ها وقت شما تلف میشود و شاید تا ماه ها نتیجه ای مناسب کسب نکنید.
برای روشن تر شدن مسئله به سوالات و مشکلات کاربران رایانهکمک در این زمینه نگاهی میندازیم.
راه های مقابله با کلاهبرداران اینترنتی چیست ؟
حملات فیشینگ چگونه رخ میدهد؟
آیا می توان به پیامهای برنده شدن در قرعه کشی اعتماد کرد؟
روش های کلاه برداری در اینترنت چگونه است؟
آیا استفاده از رمز دوم پویا به نفع ماست؟
آشنایی با کلاهبرداران اینترنتی
نشان دادن یک صفحه جعلی بانکی یکی از رایج ترین روش های کلاهبرداری های در اینترنت است در این روش به طور مستقیم حساب بانکی شما مورد سرقت قرار میگیرد اما گاهی ممکن است کلاهبرداران اینترنتی ، شیوه ی جذاب و نوینی را برای خود انتخاب کنند تا شما با میل خودتان پولی را برای آنها واریز کنید به طور مثال هیچ کس معمولا در اینترنت جایزه ای برنده نمیشود لطفاً شما دیگر فریب نخورید.
در گذشته حملات فیشینگ و راه مقابله با آن را بررسی کردیم در ادامه راه های کلاهبرداری در اینترنت و نحوهی شناسایی و مقابله با آن را بررسی خواهیم کرد همراه رایانهکمک باشید.
ویدیو ترفند جدید کلاه برداری اینترنتی از کاربران
در این ویوید قصد داریم به شما روش جدید کلاه برداری از حساب های بانکی کاربران را نشان دهیم که چقدر حرفه ای این کار را انجام میدهند پس با ما همراه باشید.
انواع کلاهبرداری در اینترنتی
ماده ۱۳ جرایم اینترنتی تاکید میکند اگر کسی از سامانه های مخابراتی یا رایانه ای با مختل کردن آن سامانه کلاهبرداری کند از یک تا پنج سال حبس در انتظار او است ، بر اساس ماده ۶۷ جرایم اینترنتی هرکس در عملکرد برنامه یا سیستم رایانه ای اختلال ایجاد کند و از این طریق امتیاز یا مالی را کسب کند مجرم محسوب شده و از یک تا سه سال حبس در انتظار اوست ، این قوانین و مجازات ها به طور کامل جلوی تمام افراد را نمیگیرید، رایجترین راه های کلاهبرداری در اینترنت را مشاهده کنید.
1- سوء استفاده از پروتکل Https و ایجاد صفحات فیشینگ
2-کلاهبرداری با عنوان فروش حساب کاربری بازیهای آنلاین
فروش حساب کاربری بعضی از بازی های آنلاین جای مناسبی برای این کلاهبرداران است مخصوصاً در شرایطی که فروشنده یا خریدار اصلاً یکدیگر را نمیشناسند و بحث واریز پول با گرفتن رمز عبور و نام کاربری حساب ، هم توافقی است در اینجا نحوه ارتباط یا اعتماد کردن بین افراد نقطه ای حساس است ، گاهی نصف پول را میگیرند رمز را میدهند و بقیه پول را نمیدهند ، شاید هم نام حساب کاربری و رمز را اشتباه بدهند .
3-تبلیغات فریبنده ترفندی برای کلاهبرداری از کاربران
کلاهبرداران مدرن اینترنتی با کلاهبرداران سنتی کمی متفاوت هستند آنها تبلیغات و تصاویری زیبا و جذاب را برای رسیدن به هدف خود استفاده میکنند ؛ آن هدف میتواند کشیدن شما به یک درگاه جعلی پرداخت باشد و یا کالای خود را به چند برابر قیمت به فروش میرسانند.
رمز دوم پویا که به تازگی مورد استفاده قرار میگیرد ، جرایم اینترنتی را کاهش داده است اما در نظر داشته باشید از اپلیکیشن ها نامعتبر برای دریافت رمز پویا استفاده نکنید.
4-کلاهبرداری اینترنتی با طراحی بدافزارها در قالب انواع برنامه ها یا نرم افزارهای مختلف
پلیس فتا بارها هشدار داده که افرادی میتوانند با ساخت برنامه های مخرب و در اختیار گذاشتن آنها برای کاربران سوء استفاده هایی را انجام دهند در گذشته در مطلب آنتی ویروس چیست به این نفوذ ها اشاره کردیم به طور کلی بهتر است در اینترنت از دانلود برنامه ها و نرم افزارها از منابع غیر معتبر و مشکوک خودداری کرده و آن ها را از سایتهای معتبر دریافت کنید.
5-کشیدن افراد با عنواین جذاب یا پیام های خاص در اینترنت به پای عابر بانک
عناوین جذاب را کلاهبرداران اینترنتی میسازند ، این افراد برای انجام کار خود ساعتها فکر و برنامه ریزی دارند به طور مثال میگویند شما در قرعه کشی برنده شدید و باید مبلغی را برای ارسال جایزه ، واریز کنید یا به بهانه های دیگر شما را به عابر بانک میکشانند و سوء استفاده میکنند.
حتماً منتظر کلاهبرداری و مبالغ بزرگ نباشید گاهی در دفعات زیاد و با مبالغ پایین تر این کار را انجام میدهند یا حتی ممکن است از حساب به عنوان طعمه استفاده کنند ، یعنی در آینده ای نچندان دور پولی را به آن حساب واریز کرده و مجرمان با اطلاعاتی که در اختیار دارند به آسانی آن را برداشت کنند.
6- سایتهای قمار وشرطبندی نوعی کلاهبرداری مدرن است.
این سایت ها باعث شده که افراد زیادی به سودهای نامتعارف برسند معمولاً با یک حالت اعتیاد آور و جذاب شما را مرحله به مرحله جلو میبرد و باعث می شود با میل خود مبالغی را در این سایتها به عناوین مختلف وارد کرده و با آن فعالیتهایی انجام دهید ، باید بدانیم همیشه بهتر است از این سایت ها که برنده آن ۱ نفر یا یک گروه هستند دوری کنید.
استفاده از شماره تماس افراد با ترفندهای مختلف شگرد کلاهبرداران اینترنتی
در این روش افراد شماره فرد یا ایمیل آنها را از طریقی کسب میکنند و با پیام های جذاب مردم را فریب میدهند ، در مطلبی با عنوان جلوگیری از هک شدن ایمیل راه های مقابله با کلاهبرداری اینترنتی از طریق ایمیل ، را بیان کردیم.
استفاده از نام یک برند یا شرکت با گوگل ادوردز
زمانی که شما نام شرکت را یا برندی را سرچ میکنید در گوگل توقع دارید که همان شرکت یا برند برای شما نمایش داده شود اماگاهی این اتفاق نمیافتد و شما زمانی که نام شرکتی را در گوگل جستجو میکنید نام دامنهای دیگر با دو حرف AD در کنار آن مشاهده مینمایید.
تبلیغات گوگل ادوردز چیست؟
گوگل ادوردز یا گوگل ادز سیستم تبلیغاتی شرکت گوگل است که در آن تبلیغکنندگان از طریق سایتها و ابزارهای مختلف گوگل، تبلیغات خود را به رویت مشتریان میرسانند. معروفترین شکل تبلیغات ادوردز، تبلیغات در گوگل است. در این روش تبلیغ دهنده عبارات یا کلمات کلیدی موردنظر خود را در گوگل ادوردز وارد میکند تا تبلیغاتش برای کسانی که این عبارات را جستجو میکنند نشان داده شود.
اما چرا میگوییم کلاهبرداری؟
زمانی که شرکت نو پا و تازه واردی پا به عرصه حضور میگذارد برای رشد و ارتقا خود از نام و برندی استفاده مینماید که سالها آن برند برای آن زحمت کشیده و حالا شخص یا شرکتی برای ارتقای خود از نام آن استفاده مینماید و مشتریان آن شرکت را برای خود جذب مینماید. اینگونه سوءاستفاده از نام برند در همه جای دنیا غیرقانونی میباشد و هیچ شرکتی اجازه استفاده از نام شرکت دیگر در تبلیغات خود ندارد مگر آنکه از مالک آن برند اجازه کتبی دریافت کرده باشد.پس مراقب کلاهبردارانی که از اسم برند شما به نفع خود استفاده میکنند باشید.
میدونی چطور میشه با واحد پشتیبانی مخابرات تهران در ارتباط باشی و مشکلت رو سریع رفع کنی؟
راه های مقابله با کلاهبرداری اینترنتی
به سایت های مشکوک وارد نشوید و از باز کردن ایمیل های ناشناس و عجیب دوری کنید در نظر داشته باشید برنده شدن به طور خودکار در اینترنت بیشتر شبیه یک رویاست و فریب این کلک جذاب را نخورید ، در اینترنت به سایت های شناخته شده و پرطرفدار برای دریافت برنامه یا نرم افزارها مراجعه کنید آدرس صفحات اینترنتی را بیشتر از قبل کنترل کنید این کارها از کلاهبرداری اینترنتی و شکایت در مراکز قانونی جلوگیری میکند و این آمار تلخ را کاهش میدهد.
رئیس پلیس فتا در ایران اعلام کرد اگر ارزش ریالی کلاهبرداری اینترنتی کم بود شما میتوانید از طریق آدرس www.CyberPolice.ir ثبت درخواست کنید تا پلیس شناسایی و تعقیب را آغاز کند . اما از نظر کارشناسان بهتر است موارد فوق را جدی بگیرید تا از این آسیب ها بیشتر از گذشته در امان باشید.
کلام آخر
به راه های رایج کلاهبرداری در اینترنت اشاره کردیم شاید این اتفاقها بسیار کم در اینترنت رخ دهد اما همه افراد در معرض خطر هستند ، پس باید بسیار دقت کنیم در نظر داشته باشید استفاده از دیوار آتش در ویندوز ، داشتن یک آنتی ویروس پرقدرت و همچنین مطلب راههای افزایش امنیت مرورگر در اینترنت میتواند شما را تا حدودی از این آسیب ها محافظت کنند.
در صورت تمایل مطلب راههای جلوگیری از سرقت محتوا در اینترنت را مطالعه کنید.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.