برق دار بودن بدنه کیس کامپیوتر و لپ تاپ میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد و معمولاً نشان دهنده نشتی جریان الکتریکی یا مشکل در اتصال زمین است به هر حال تصمیم گرفتیم تا در ادامه شما را با علت برق داشتن بدنه کیس و راه حل مشکل برق دار بودن کیس کامپیوتر آشنا کنیم در صورت تمایل با من همراه باشید.
فهرست مطالب
✅دلیل برق دار بودن کیس چیست؟
✅راه حل مشکل برق دار بودن کیس کامپیوتر و لپ تاپ
✅راه حل مشکل برق دار بودن کیس کامپیوتر و لپ تاپ با ساخت سیم ارت به شیوه دستی
✅دلیل برق داشتن بدنه لپ تاپ هنگام شارژ چیست؟
✅سوالات متداول برق داشتن بدنه کیس و لپ تاپ
✅سخن پایانی
دلیل برق دار بودن کیس چیست؟
برق دار شدن بدنه کامپیوتر و لپ تاپ میتواند دلایل مختلفی نظیر ( شل بودن قطعات، اتصال سیم برقی به بدنه کیس و...) باشد پس اگر شما هم با این مشکل روبرو هستید با تیم فنی رایانه کمک تا پایان این مقاله همراه باشید. در ادامه به علت ها و راه حل های برقدار شدن بدنه کیس می پردازیم.
توجه داشته باشید که بهتر است یک فرد متخصص برای انجام تمامی ترفند هایی که دراین مطلب به آنها پرداخته میشود به عنوان مشاور در کنار شما باشد تا از مشکلات احتمالی جلوگیری شود. برای این کار میتوانید با متخصصان رایانه کمک تماس بگیرید، در غیر این صورت رایانه کمک مسئولیتی در قبال مشکلات احتمالی به وجود آمده ندارد.
1.اتصال دستگاه به یک پریز دیگر
مشکل برق دار بودن بدنه لپ تاپ و کامپیوتر شما ممکن است از طرف پریز برق یا چند راهی ای که از آن استفاده میکنید، باشد.
پس در اولین وهله از شما میخواهیم که دستگاه خود را به یک منبع تغذیه دیگر متصل کنید و سپس چک کنید؛ اگر بدنه کامپیوتر برق نداشت پس مشخص میشود که چرا بدنه لپ تاپ و رایانه برق دارد زیرا مشکل از پریز برق یا چندراهی آن می باشد.
2.تمیز نبودن فضای درون کیس
گاهی ممکن است علت برق گرفتگی توسط بدنه کامپیوتر گرد و غبار درون آن باشد. اگر گرد و خاک در درون کیس شما باشد، ممکن است یک سطح عایق میان فلز اتصال به زمین و بدنه کیس ایجاد شده باشد و کامپیوتر در زمینه خارج کردن الکتریسیته ساکن از بدنه دچار مشکل شده و الکترون های آزاد در بدنه کامپیوتر جمع شده اند.
به همین دلیل بهتر است ابتدا درب کیس خود را باز کرده سپس با استفاده از پمپهای باد دستی درون آن را تمیز کنید.
3.اتصال سیم حامل جریان به بدنه کیس
در تمامی کیس های امروزی سیم ها و کابل ها نقش پل های ارتباطی بین چند قطعه را دارند. گاهی ممکن است جواب سوال " چرا کیس و بدنه لپ تاپ برق دارد " همین موضوع باشد. یعنی سیمی حامل جریان که به هیچ قطعهای متصل نیست به بدنه کیس اتصال کرده و بدنه کیس را حامل جریان الکتریکی کرده است. پس بهتر است بعد از این که درون کیس خود را تمیز کردید، با دقت تمامی سیم ها را بررسی کنید و اگر سیمی و یا کابلی به صورت آزادانه در درون کیس وجود داشت، آن را جدا کرده و یا با نوار برق سر آن را بپوشانید.
البته باید این موضوع را گوشزد کنیم که امکان این اتفاق در لپتاپهای امروزی بسیار کم است اما همچنان در کیس ها بسیار شایع است.
4.مشکل از پاور کامپیوتر
همچنین ممکن است مشکل از درون قطعه منبع تغذیه کامپیوتر (power) باشد و این برق گرفتگی ریشه در قسمت پاور داشته باشد.
برای مشخص شدن این موضوع، بهترین راه حل این است که ابتدا یک منبع تغذیه دیگر تهیه کرده و آن را به مادربرد کامپیوتر خود متصل کنید.
پس از اتصال صحیح تمامی قطعات داخل کیس به پاور جدید همه چیز را بررسی کنید.
اگر مشکل برق گرفتگی برطرف شد، پس مطمئناً ایراد از پاور کامپیوتر شما بوده و باید سریعاً آن را تعویض کنید زیرا ممکن است این الکتریسیته اضافی در کیس، بر روی دیگر قطعات سختافزاری کامپیوتر شما نظیر ( رم ،گرافیک، هارد دیسک و... ) اثر گذاشته و از طول عمر مفید آنها کم کند.(برای آشنایی بیشتر با هارد دیسک حتما بر روی این لینک کلیک کنید.)
بیشتر افراد وقتی با برق دار شدن کامپیوتر روبرو میشن که تازه قطعات کامپیوتر رو سر هم کردن! حالا میتونه این موضوع بابت تمیز کردن سخت افزار باشه یا به تعویض قطعات دستگاه، بنابراین بهتره قبل از سر هم کردن قطعات فرایند اسمبل کردن صحیح قطعات کیس رو به صورت مرحله به مرحله یاد بگیریم.
راه حل مشکل برق دار بودن کیس کامپیوتر و لپ تاپ
در ادامه سایر روش های موجود برای حل مشکل برق دار بودن بدنه کیس را بررسی می کنیم:
رفع برق کیس با استفاده از سیم earth
اگر تمامی روش هایی که در بالا گفته شد را انجام دادید، اما همچنان کیس و بدنه کامپیوتر و لپ تاپ شما برق دارد باید به شیوه سنتی عمل کنید؛ مطمئناً تا به حال پریزهای برقی را دیدهاید که به جای دو شاخه، به حالت سه شاخهای طراحی شده اند، این پریزها به جای دو کانکتور، سه عدد کانکتور دارند و یا به اصطلاح به آنها ( سه شاخه ) میگویند.
حال این سه شاخه که در مورد آن صحبت شد، یکی از کانکتور های آن برای واردشدن جریان الکتریکی است که به آن ( فاز ) میگویند و دیگری برای خروجی جریان الکتریکی استفاده شده که به آن ( نول ) گفته میشود.
و اما کانکتور سوم که عموماً پایین تر از دو شاخه اصلی قرار میگیرد برای اتصال به زمین یا ارثینگ ( earthing ) است. حال کار این خروجی ارتینگ این است که اگر خروجی نول نتوانست به درستی برق ورودی به دستگاه را خارج کند، این خروجی بتواند کم کاری آن را جبران کند و اجازه ندهد در دیوایس هوشمند الکتریسیته ساکن جا بماند.
البته همان طور که در ابتدا گفته شد این الکتریسیته ساکن برای ما انسانها خطر زیادی ندارد اما این برق ممکن است به دیوایس ها که از قطعات سخت افزاری بسیاری تشکیل شده اند، آسیب وارد کند.
پیشنهاد مطلب: اگر داخل هر قسمت از کامپیوتر با مشکل یا سوال خاصی روبرو شدی فقط کافیه وارد صفحه "خدمات کامپیوتر رایگان" رایانه کمک بشی و از بخش نظرات با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشی تا مشاوره کاملا رایگان دریافت کنی!
راه حل مشکل برق دار بودن کیس کامپیوتر و لپ تاپ با ساخت سیم ارت به شیوه دستی
اگر روش های بالا را انجام دادید، اما همچنان مشکل برق ساکن در بدنه کامپیوتر یا لپ تاپ شما رفع نشد. بهتر است به شیوه سنتی، خودتان یک سیم اتصال به زمین برای کامپیوتر و یا لپ تاپ خود درست کنید.
✴️ به این صورت که ابتدا یک سیمی که از سالم بودن آن مطمئن هستید را انتخاب کنید.
✴️ حال کمی از روکش پلاستیکی آن را جدا کنید.
✴️ سپس رشته سیم درون آن را به زمین خانه و یا محل کار خود متصل کنید.
نکته : البته توجه داشته باشید که میتوانید این رشته سیمی که روکش آن را برداشته اید را به دور یک تکه فلز بپیچانید و آن را بر روی زمین قرار دهید.
نکته : و نکته دیگر اینکه میتوانید رشته سیم را به ستون آهنی و یا قسمتی فلزی از خانه و یا محل کار که مطمئن هستید در زمین فرو رفته متصل کنید.
✴️ حال مانند مرحله قبل مقداری از روکش آن طرف سیم هم جدا کنید
✴️ سپس قسمت سیم بدون روکش را به قسمت فلزی لپ تاپ یا بدنه فلزی کیس خود متصل کنید
✴️ این سیم نقش سیم اتصال به زمین را برای دستگاه شما بازی میکند و اگر بار الکتریکی اضافه در بدنه کامپیوتر یا لپ تاپ شما ذخیره شده و نتواند خارج شود از طریق این سیم خنثی میشود.
✴️ این روش راه ساخت سیم ارثینگ به روش دستی است
نکته : اگر بخواهیم این روش را از دیدگاه استاندارد های مهندسی نگاه کنیم، این کار روش تأیید شده ای نیست، اما ضرر هم نیست و مطمئن باشید اگر طبق آموزش های بالا تمام مراحل را به شیوه صحیح انجام دهید، هیچ مشکلی برای شما ایجاد نمیشود.
زیرا این روش در بسیاری از سازههای امروزی به کار میرود، به طور مثال اگر تا به حال به برج ها و آسمان خراش های بزرگ نگاه کرده باشید در نوک آن میله و آنتن فلزی قرار میدهند و انتهای این میله را به زمین متصل میکنند، دلیل این کار کاملاً مشخص است، زیرا برج های بلند به دلیل این که به ابرها نزدیک تر هسنتد ممکن است صاعقه و یا رعد و برقی به آنها اصابت کند از این رو این میله مانند یک سیم earthing جریان الکتریکی از این برخورد رعد و برق یا صاعقه را به خود گرفته و به زمین منتقل میکند تا انرژی آن خنثی شود و از این رو الکتریسیته رعدوبرق به سیستم الکترونیکی و سیم کشی برج آسیب نرساند.
پیشنهاد مطلب: بعضی وقت ها علت اصلی برقدار شدن بدنه کامپیوتر و لپ تاپ به سیم های و اتصالات اون ربط داره، پیشنهاد میکنم مطلب "اتصال سیم های کیس به مادربورد" رو حتما مطالعه کنید که با این مشکل روبرو نشوید.
دلیل برق داشتن بدنه لپ تاپ هنگام شارژ چیست؟
شاید شما هم متوجه جرقه زدن هنگام لمس لپ تاپ شده باشید و برایتان سوال باشد که چرا بدنه لپ تاپ برق دار می شود ؟ برق داشتن بدنه لپ تاپ هنگام شارژ می تواند چند دلیل داشته باشد.
اشکال از آداپتور شماست.
1.برق دار بودن بدنه لپ تاپ شاید به دلیل مشکل داشتن آداپتور لپ تاپ باشد. یک بار آداپتور را به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید کاملا سالم است. ممکن است اتصالی در سیم های آن وجود داشته باشد که باعث برقدار شدن بدنه لپ تاپ می شود خصوصا اگر بدنه لپ تاپ شما فلزی است این احتمال خیلی بیشتر می شود. اگر دیدید از آداپتور دود خارج می شود فورا آن را از پریز برق بکشید و به لپ تاپ وصل نکنید.
2.پورت شارژر درست وصل نشده است : علت برق دار شدن لپ تاپ.
برقدار شدن لپ تاپ به این دلیل هم ممکن است اتفاق بیفتد که وقتی سوکت شارژ را به پورت موردنظر روی لپ تاپ می زنید، کاملا در جای خودش قرار نمی گیرد و اتصال نادرست باعث می شود برق به جای ورود به مدار داخلی لپ تاپ از بدنه عبور کند. پس از صحیح وصل شدن شارژر هم مطمئن شوید.
3.مطمئن شوید که سطح زیر لپ تاپ برق ندارد.
شاید برق داشتن بدنه لپ تاپ هنگام شارژ به خاطر این باشد که برق از سطح زیری به آن وارد می شود. اگر میز یا سطح زیر لپ تاپ، فلزی باشد و اتصال آن به یک منبع باعث شده باشد آن سطح دارای الکتریسته شود، زمانی که رایانه شخصی تان را روی آن قرار می دهید، بدنه آن برق دار می شود پس برای حل این موضوع بهتر است حتما از کول پد پلاستیکی برای زیر آن استفاده کنید یا یک بار لپ تاپ را روی سطح پلاستیکی تست کنید تا ببینید آیا دلیل برق دار بودن بدنه لپ تاپ، سطح زیر آن است یا مشکل از خود لپ تاپ می باشد.
4.قطعات لپ تاپ و مدار اصلی باعث این اتصال شده است.
لپ تاپ از قسمت های مختلفی تشکیل شده که هرکدام ممکن است باعث این مشکل شده باشد : پاور ، سیم ها و اتصالات، برد و ... مهم ترین موارد هستند. دلایلی وجود دارد که میتواند باعث شود سیم های داخلی دچار اتصال و در نهایت ورود برق به بدنه لپ تاپ شود.
⛂وجود هوای مرطوب در اطراف دستگاه
⛂وارد شدن گرد و خاک به داخل لپ تاپ
⛂استفاده از لوازم جانبی نامعتبر مثل آداپتور شارژر یا باتری
⛂ضربه خوردن لپ تاپ
⛂ریختن آب و وارد شدن مایعات به داخل دستگاه
اگر احتمال می دهید یکی از این دلایل باعث برق دار شدن لپ تاپ شما شده است نیاز است از تعمیرات تخصصی در این زمینه استفاده کنید بهتر است با شماره 40774580 - 021 تماس بگیرید تا در اسرع وقت و با خیالی مطمئن از اینکه وسیله الکتریکی خود را به یک مرکز معتبر می سپارید، مشاوره لازم را دریافت کنید.
سوالات متداول برق داشتن بدنه کیس و لپ تاپ
در این قسمت سعی میکنیم به برخی از سوالات کاربران در زمینه برق دار بودن کامپیوتر و لپ تاپ بپردازیم. در صورتی که شما هم در این زمینه با سوال یا مشکل خاصی روبرو شدید، میتوانید از بخش نظرات با کارشناسان رایانه کمک در ارتباط باشید.
1.ارثینگ به چه معناست؟
کلمه "ارتینگ" یا "Earthing" در زمینه الکتریکی به فرآیند اتصال الکتریکی تجهیزات یا بدنه های فلزی به زمین اشاره دارد و هدف از ارتینگ، بهبود عملکرد دستگاه ها و مهار کردن نویزها است. این کار باعث می شود که جریان های الکتریکی ناخواسته یا اضافی به زمین منتقل شوند و از برق گرفتگی جلوگیری کند.
2.آیا برق دار بودن بدنه کامپیوتر طبیعی است؟
علت اتصال بدنه کیس کامپیوتر چیست؟ شاید این سوال شما هم باشد؛ کیس کامپیوتر به دلیل اینکه با برق کار میکند این موضوع کاملا طبیعی است که برق در آن وجود داشته باشد، اما بدنه کیس نباید به میزانی برق داشته باشد که باعث شوک الکتریکی شود. در صورتی که این میزان برق در دستگاه شما وجود دارد لازم است سریعا آن را پیگیری کنید زیرا ممکن است به دستگاه اسیب وارد کند. راه حل های گفته شده برای رفع برق کیس و لپ تاپ را امتحان کنید و اگر برطرف نشد مشکلتان را در قسمت نظرات زیر همین پست برای ما بنویسید تا کارشناسان رایانه کمک پاسخ را برای شما ارسال کنند.
3.آیا برق داشتن بدنه کیس خطرناک است؟
برق داشتن بدنه کیس معمولاً خطرناک نیست، زیرا ولتاژ موجود در بدنه این دستگاه ها معمولاً کم است و نمی تواند آسیب جدی به سلامتی وارد کند. با این حال، این پدیده می تواند ناراحت کننده باشد و گاهی اوقات ممکن است باعث احساس سوزش یا لرزش خفیف شود.
همچنین، در صورتی که این وضعیت به مدت طولانی ادامه یابد، ممکن است به قطعات الکترونیکی داخلی آسیب برساند.
اگر شما با این مشکل مواجه هستید، توصیه می شود که اقدامات احتیاطی انجام دهید و در صورت لزوم با یک متخصص تماس بگیرید تا از بروز مشکلات بیشتر جلوگیری شود.
4.آیا برق داشتن بدنه کیس هنگام شارژ مضر است؟
برق داشتن بدنه کیس هنگام شارژ معمولاً به دلیل نشتی جریان الکتریکی است و می تواند ناشی از مشکلاتی مانند استفاده از آداپتور غیرزمینی، قرار دادن لپ تاپ روی سطوح فلزی، خرابی شارژر، یا اتصالات نادرست باشد. این مسئله می تواند ناراحت کننده باشد و در برخی موارد احساس سوزن سوزن شدن یا لرزش خفیف ایجاد کند.
با این حال، جریان عبوری از بدنه لپ تاپ معمولاً به اندازهای نیست که آسیب جدی به انسان وارد کند. اما اگر این وضعیت به مدت طولانی ادامه یابد، ممکن است به قطعات الکترونیکی داخلی آسیب برساند و در نتیجه برای لپ تاپ مضر باشد.
برای جلوگیری از این مشکل، توصیه می شود که:
• از آداپتورهای با کیفیت و استاندارد استفاده کنید.
• اتصالات را بررسی کرده و از اتصال صحیح آنها اطمینان حاصل کنید.
• لپ تاپ را روی سطوح غیرفلزی قرار دهید.
• در صورت بروز مشکل، با یک متخصص مشورت کنید.
همچنین، به طور کلی متصل ماندن لپ تاپ به منبع برق هنگامی که باتری به طور کامل شارژ شده است، ضرری ندارد، زیرا ورود الکتریسیته به باتری متوقف شده و جریان برق به طور مستقیم به سیستم پاور لپ تاپ هدایت می شود.
5.چگونه می توان برق بدنه کیس را حذف کرد؟
برای حذف برق بدنه کیس کامپیوتر، می توانید اقدامات زیر را انجام دهید و از آن ها کمک بگیرید:
1. استفاده از پریز برق با اتصال به زمین: این کار باعث می شود که جریان الکتریکی اضافی از طریق بدنه کیس به زمین منتقل شود.
2. استفاده از محافظ برق: محافظ برق می تواند از ورود EMI به سیستم جلوگیری کند و از برق دار شدن بدنه کیس پیشگیری نماید.
3. دور نگه داشتن کیس از وسایل الکتریکی دیگر: برخی وسایل الکتریکی میتوانند EMI تولید کنند که باعث برق دار شدن بدنه کیس می شود. دور نگه داشتن کیس از این وسایل می تواند به کاهش این مشکل کمک کند.
4. تمیز کردن فضای درون کیس: گرد و غبار می تواند مانعی برای خروج الکتریسیته ایجاد کند. باز کردن درب کیس و تمیز کردن آن با پمپ های باد دستی می تواند به حل این مشکل کمک کند.
5. بررسی و اصلاح اتصالات سیم ها: اطمینان حاصل کنید که هیچ سیم حامل جریانی به بدنه کیس اتصال ندارد.
6. استفاده از کفش یا فرش مناسب: به عنوان یک راه حل ساده تر، استفاده از فرش یا کفش مناسب میتواند به عنوان عایق زیر پا عمل کند و از انتقال برق به بدن جلوگیری کند.
سخن پایانی
امیدواریم راه حل مشکل برق دار بودن کیس کامپیوتر و لپ تاپ که در این مقاله به آنها پرداختیم توانسته باشند مشکل الکتریسیته ساکن لپ تاپ و کیس کامپیوتر شما را رفع کرده باشد.
اما اگر همچنان برق داشتن بدنه کیس یا برق داشتن بدنه لپ تاپ هنگام شارژ برای شما برطرف نشده است، ممکن است ایراد آن سخت افزاری باشد رایانه کمک برای این که کاربران دیوایس های شخصی خود را به دست مراکز نامعتبر خدمات کامپیوتر نسپارند.
در کنار بخش پاسخگویی آنلاین و تلفنی به مشکلات کامپیوتری خود، مرکز تعمیر قطعات سخت افزاری را راه اندازی کرده است، تا کاربرانی که با مشکل سخت افزاری روبه رو شده اند با این مجموعه تماس گرفته و از کارشناسان بخش تعمیر لپ تاپ و کامپیوتر مشاوره تلفنی و حضوری دریافت کنند. برای این منظور کافی است با شماره 40774580 - 021 تماس بگیرید.
همچنین میتوانید مشکل خود را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارند، تا از خدمات کامپیوتری رایگان بهرهمند شوند.
قابل توجه شما کاربر گرامی: محتوای این صفحه صرفاً برای اطلاع رسانی است در صورتی که تسلط کافی برای انجام موارد فنی مقاله ندارید حتما از کارشناس فنی کمک بگیرید.